writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De heer bodyfee.

door verf

De heer bodyfee een, nogal onbekend professor, deed een tijdje terug veel stof opwaaiden met zijn bewering dat de homoseksuele mens gerust niet normaal kan genoemd worden. Omdat homoseksualiteit niet de mainstream is. Vanuit die logica het volgende verhaal. De niet normale professor, was na het lezen van het niet normale weekblad KNAK, uit zijn kloefen gestapt. In zijn zeer abnormale auto op weg gegaan naar zijn niet normale werk. Hij kruiste daarbij een niet normale man, een pater die samen met een niet normale vrouw, een non. Zeer normale dingen aan het doen was achter een struik. Nadat hij aan zijn niet normale pupiter had plaats genomen, kwam er een niet normale, niet corrupte politicus de deur binnen. Om de niet normale professor uit nodigen voor een, voor de professor niet normale bezigheid Nadat de normale, maar voor de professor niet normale bezigheid, erop zat. Ging ieder elkaar eigen zeer niet normale weg.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    je bent een grapjas die de genante realiteit met humor kan onderlijnen
    verf: dank u
  • RolandBergeys
    Heel ludiek, Verf, grappig, maar wrang realistisch.
    verf: dank u lol
  • Theo_Roosen
    Wat is normaal ? Wat is abnormaal ? Wie bepaalt dat ?
    Ik denk dat het gegeven "vrijheid" bepalend moet zijn om iemand het etiket normaal of abnormaal op te kleven.
    Throke.
    verf: hebt u ooit een normaal mens ontmoet
    en vondt u het leuk?
  • Jan_Stephorst
    zeer raak geschreven. Halverwege is er een zinnetje dat niet helemaal klopt. Het geluk is aan de abnormalen. Dat zie ik elke dag op mijn werk.
    verf: hi hi
  • fenk
    Is Bodifee een professor? Volgens mij is hij gewoon een normale fysicus die af en toe de abnormale wetenschapsfilosoof uithangt. Diezelfde Bodifee heeft ooit eens beweerd dat de teloorgang van de religie een van de oorzaken was voor de eigentijdse oorlogen. De naieve maar eerlijke woorden van Lennon in Imagine komen plots geniaal over.

    Over dat normaal/abnormaal: dankzij de "afwijkingen van de mainstream" en de biologische mutaties kan onze soort evolueren en overleven (flexibel in wisselende levensomstandigheden)!
    verf: 'Indien God niet bestaat, is alles geoorloofd.' een citaat uit De Gebroeders Karamazow van Dostojewski. Eigenlijk is het veel meer dan een citaat. Het gaat om het centrale thema van deze roman, zeker als de omkering ervan ermee wordt verbonden: niet alles is geoorloofd, dus moet God wel bestaan.
  • ERWEE
    ERWEE heeft het niet voor Bodifee.
    verf: maar wel voor een fee ?
  • duivelstrikje
    humoristisch maar toch met een bedoeling geschreven, niet klakkeloos. Naar mijn mening denkt iedereen hier anders over,
    wat ik persoonlijk denk over 'gekheid' of het 'niet normaal zijn' heb ik eens geschreven in één van mijn open mind dinges.
    Het is iets wat niet bestaat, volgens mij, een hallucinatie die iedereen ondergaat, een hallucinatie die een lach kan opwekken maar ook een grote traan. Knap geschreven, echt leuk, simpel en toch zo niet-simpel ;) Dit verdient meer dan een uitstekend.
    xx fien
    verf: dank u fien
  • Vansion
    Ik kan je wel omhelzen! B. gaat met de taal om als met zwaar geschut; hij verkracht haar meesterlijk. Spijtig genoeg niet uit domheid of uit slordigheid...
    Ik las ooit 1 tekst van hem over een zeer complex taalkundig fenomeen. Voor één keer een onderwerp dat ik grondig ken. Want van andere wetenschappen weet ik maar weinig af. En weet je wat? Wat hij beweerde raakte kant noch wal. Door reductie (hij maakte het poepsimpel) én door manipulatie. Hij blies het hele geval op met zijn eigenwaan.

    Ik heb een grondige bewondering voor al wie moeilijke dingen tracht te vertalen naar het grote publiek toe. Zelfs als ze falen. Maar wat hij doet is iets anders. B. is een fictionist. Ik ook. Maar ik beweer niet dat ik de waarheid zeg. Hij wel.

    Iedereen schrijft wel eens sofismes. Maar dat meneertje heeft genoeg lessen logica achter de kiezen om het bewust en berekend te doen. Ik vind hem vies.
    verf: now now intresant
  • lin
    In de ontkenning zit de erkenning..
    verf: omkeeren dat kan een verasing weezen
  • libo
    ik kan niet antwoorden als mijn voorgangers verf...
    ik vraag me soms af wanneer ben je normaal of niet...
    ik lees wel graag zo'n kort verhaal,en t'is nog koddig ook
    groetjes livina
    verf: nice
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .