writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een deur die plots opengaat

door fenk

Mijn oudste dochter met de wagen oppikken na de fuif, vier uur in de morgen, voor ons uit staren naar het punt waar de lichtkegels van de koplampen overlappen, samen tranen krijgen van de Pixies, voor eeuwig door de nacht rijden.
Thuiskomen met de geur van stoofvlees met Leffe, geen kinderen te bespeuren, loeiend harde opera van Puccini, mijn vrouw die me niet heeft horen binnenkomen en met haar rug naar me toe in de potten roert, het haar opgestoken, de nek zuigkusklaar.
Heimelijk aan de badkamerdeur luisteren hoe mijn zoon van veertien raad vraagt aan mijn dochter van zeventien over de puist op zijn neus.
Verrast worden door een regenbui wanneer ik het riet snoei in de voortuin, kijken hoe de buren hun huis in vluchten maar zelf blijven doorwerken, alleen in de straat, met de regen in het gezicht mijn handen diep in het slijk steken.
De akkoorden van One downloaden, mijn gitaar met het stof van enkele maanden stemmen, zelf vinden dat het precies echt klinkt, terwijl de rest van het gezin voor één keer harmonisch overeenkomt in een proestmoment.
Totaal onverdiend winnen met zaalvoetbal op woensdagavond, zelf de beslissende goal maken achter het steunbeen, om twee uur vriendelijk verzocht worden om na mijn laatste 'Vedet' het cafetaria te verlaten.
Met het hele gezin in de wagen naar de kust, allemaal meekelen met "Heist aan Zee" van Bart Peeters, maar de jongste van zeven kent de tekst het best.

Een vergadering op het werk die onverwachts een uur vroeger afloopt, maar mijn vrouw verwacht me pas tegen het avondeten, zodat ik nog wat tijd kan stelen op mijn pc, online op writehistory.be.

 

feedback van andere lezers

  • RolandBergeys
    leuk stukje, dagboekfragment, hoe je het ook wil noemen - dat heet dan gelukkig zijn, een deur die plots opengaat...
    fenk: Misschien moet ik het inderdaad als "dagboek" classificeren.
    Wederom bedankt voor het lezen, Roland.
  • ivo
    zeer zeker een dagboekfragment dat er mag staan ...
    De hoeken van de kamers zijn hiermee gezet... en dat is mooi om lezen.
    fenk: Mooi geformuleerd. Bedankt.
  • lin
    Geluksmomenten fraai verwoord.
    fenk: Bedankt lin. Een kleinigheidje tussendoor. Jouw werk staat bij mij nog op stapel.
  • Theo_Roosen
    Fragmentjes van drie regeltjes. Sfeerbeeltjes scheppen die leuk aanvoelen. Echt mooi ! ( Bij momenten lijkt het op een prozaïsch gedicht ) Throke.
    fenk: Eigenlijk wou ik het op het forum zetten en hoopte ik op navolging, zodat iedereen zijn/haar geluk zou beschrijven.
  • Bors (mentor)
    Aparte sfeerzetting, doch gesmaakt. Gelukfragmenten die heerlijk leesbaar op ons afkomen.

    Vlotte pen, prettige schrijfstijl! Heel knap.
    Groeten, Bors
    fenk: Bedankt Bors.
  • littlefairytale
    Pareltjes gelukkig zijn...
    Koesteren en elke schelp weer met nieuwe ingehouden adem begroeten. Dit is heel intiem binnengluren bij stil houden van...
    erg ontroerd gelezen...tine
    fenk: Bedankt tine.
  • Vansion
    Q: fenk: "Eigenlijk wou ik het op het forum zetten en hoopte ik op navolging, zodat iedereen zijn/haar geluk zou beschrijven."

    Wat zijt gij toch een innemende koorknaap he... en zo bescheiden!

    Handen dieper in het slijk steken met de regen op je gezicht: dat soort zinnen zijn in staat tot WEKKEN en als het aan mij lag is het u niet toegestaan voor minder in uw pennetje te kruipen.

    fenk: Enkel zij die in slaap gevallen zijn, dienen GEWEKT te worden. Bedankt dus voor je eerlijkheid.
    Ik zou het niet durven. Meestal reageer ik niet als ik iets slecht vind. Toch een beetje bescheiden? Of gewoon laf?
    Ik moet plots denken aan de vroegere oostblokcoach die zijn zwematleet wil klaarstomen voor de olympische spelen en hem het nutteloze geplons in de zee verbiedt.

    Maar hou je aub niet in; dankzij jou sta ik waar ik nu sta (wat bedoel ik daar nu mee?). En tegelijkertijd laat ik me door niemand tegenhouden als ik in de golven wil spelen.
    ("De vrachtwagen 2" is nochtans bedoeld als ernstige training)

    Voor die "innemende koorknaap" pak ik je nog wel terug :-)
    Bedankt coach.
  • erinneke
    Wat betreft stijl is het niet helemaal mijn ding. Inhoudelijk is het leuk omdat het herkenbaar is. Nee, ik heb geen vrouw, geen kinderen en ik hoef niemand op te pikken op een fuif, maar ik heb wel een gitaar waarop ik One speel, brul luidkeels mee met de pixies en weiger me door regen te laten verjagen.
    fenk: Dan hebben we hoe langer hoe meer overeenkomsten... als dat maar goed afloopt.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .