writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

OPGESLOTEN /VAST

door verf

De eerste vermoedens waren gerezen toen het DNA onderzoek bij bewoners van de ruimte sonde waren bekend gemaakt. Er ging iedere keer iets mis. Een korte trip van enkele maanden deed niks. Maar ieder levend wezen die lange tijd buiten de beschermende luchtlagen van de aarde was geweest die werd, steriel. Het vermoeden dat moeder aarde niemand van haar wezens liet ontsnappen.

Deed de vorsers een experiment wagen, een levend wezen werd de dood ingestuurd, een dier werd met een voorraad voor enkele jaren de ruimte ingestuurd. Het enige waarin de robots aan boord waren geprogrammeerd was het dier zo lang mogelijk in leven houden. In zijn huid waren er capsules aangebracht, ge´mplanteerd, die niet alleen alle gegevens van, de gezondheid van het dier in de gaten hield, sommige capsules bevatten ook drugs Die toelieten van op aarde, iets of wat, de stemming van het dier te regelen.

Kortweg waneer het dreigde het interieur te slopen, dan werd wat verdovend product ingespoten. Waneer het middel in de capsules op dreigde te geraken, dan liet men het dier slapen, en onzichtbare kranen verborgen in de wand. Manipuleerde het dier op een plaats waar met naalden, de diep in het dier ge´mplanteerde capsules gevuld. Alle voedsel werd gerecycleerd, dat gebeurde allemaal volautomatisch met kleine programs. Alle rekencapaciteit van het toestel was er op gericht het DNA van het dier te onderzoeken.

Het constante onderzoek naar die 3 miljard deeltjes, die op tientallen niveaus met elkaar verbonden zijn. Al die gegevens werden naar de aarde doorgestuurd in de vorm van statistieken. Om reden dat niets het onderzoek, ter plaatse, mocht verstoren. Statistieken konden door kosmische storingen, soms niet doorverbonden worden. Maar op lange tijd geven ze de veranderingen in die miljarden deeltjes aan. Het onderzoek was in de grootste geheimhouding verlopen. Want als de vermoedens bevestigd werden dan zou ieder levens wezen die normaal door de luchtlagen beschermt. Van die onbekende kosmisch deeltjes in de ruimte.

Ieder DNA zou buiten de dampkring zo gebombardeerd worden, dat iedere DNA streng, op een manier veranderen dat het wezen, steriel werd. Zolang het dier leefde was er niets aan de hand maar, het kon zich onmogelijk voortplanten. Dat zou betekenen dat die ene grote droom van de mensheid om ooit deze planeet te verlaten en op andere planeten de mensheid te laten voortplanten. Nooit zou verwezenlijkt worden. Of beleefd geformuleerd, de mensheid zat op een in de ruimte dolende rotsblok, kon er niet af. De mens op planeet aarde wilde met die proef weten of de energie die tot nu ging in andere planeten te gaan vermenselijken. Beter werd besteed aan het proberen de planeet leefbaar maken voor de gehele mensheid.

Samenleven met planeet aarde: iedere inwoner moest in zijn leven een aantal handelingen verrichten, zodanig dat wat hij uit de natuur haalde er weer instopte, zonder aan de wilde natuur te raken. Het restje natuur die nog overschoot werd ongemoeid gelaten de gebruiken zorgende na een tijd dat er stukjes terug aan de natuur werden geschonken. Door de veranderend levenswijze, door enkele regels te volgen, slaagden velen erin om de last op de natuur te verminderen. De regels werden een religie, door die regels slaagde de mensheid erin om de wilde natuur zijn gang te laten gaan, Zodat de mensheid pas uitstierf op het moment dat die steenklomp langzaam werd opgeslokt door de zon, binnen 36 miljoen jaar of 36.000 eeuw

 

feedback van andere lezers

 • drebddronefish
  Dat had ik nog niet gezien van jou verf, SF, zeer te genieten
  groetjes
  verf: dank u zie sf
 • ivo
  Knap geverfd Verf ....
  verf: strijk strijk
  speter
 • RolandBergeys
  Een leuk stukje.
  verf: DANK U
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .