writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Tennessee 2007 ('s Avonds)

door koyaanisqatsi

'S AVONDS

Naarmate de avond vorderde werd Billy Bob alsmaar zenuwachtiger. De hele dag had hij op de fabriek lopen fantaseren over Mary Lou Wallace, het liefje van zijn zoon, Robert. Hij zag het al voor zich: zo'n fris, blank meisje, met alles erop en eraan, en op de juiste plaats -anders werd je geen aanvoerster van een kliekje cheerleaders. Met de goeie aanpak zou zo'n jong dingetje wel te vangen zijn voor de charmes van een geacht klanlid. Want o ja, daar zou hij aan tafel wel meteen mee beginnen pochen: met zijn lidmaatschap van de opnieuw groeiende Ku Klux Klan. Over de trainingskampen waar hij naar toe trok zou hij met geen woord reppen -die waren geheim!-, maar dat hij zijn politieke kennis zou openbaren stond als een paal boven water. Pfuh, en wat zou zo'n grietje nadien nog in zijn zoon zien? Een zoon die er bij liep als een nikker. Niks natuurlijk. Nee, als hij zichzelf goed verkocht, zou Mary Lou Wallace zich zonder twijfel binnen de kortste keren in zijn beschermende protestants-angelsaksische armen van middelbare leeftijd gooien. En het werd tijd, want hij geraakte stilaan compleet uitgekeken op zijn slonzige Velma, die nog alleen interesse had in haar sigaretten en er bovendien, met haar constant uitzakkende reet, niet verleidelijker op werd.
Goh, wat was het lang geleden dat hij nog eens deftig van bil was gegaan. Sinds Betty, de nymfomane vrouw van zijn maatje, Edward, na haar scheiding naar Alabama was getrokken, was het er niet meer van gekomen. Die stomme trut ook. Deed het met zowat de volledige lokale Klan en werd op zekere dag dan ook betrapt door haar echtgenoot -godzijdank niet met Billy Bob tussen de lakens!

De bel ging. Billy Bob sprong van de sofa, streek nog eens gauw met zijn handen over zijn alsmaar dunner wordende hoofdharen, riep naar Robert, die zijn moeder in de keuken stond te helpen, dat hij wel zou opendoen, haastte zich naar de voordeur, trok een grijns op zijn lippen waarvan hij dacht dat ie sexy was maar die in wezen idioot overkwam? en trok de deur open.
'Mister Presley? Mary Lou Wallace, aangename kennismaking.'
Billy Bob's mond viel wagenwijd open, zijn hartslag stokte, zijn maag kromp ineen tot de grote van een golfbal, zijn lijf verstijfde.
Schoonheid bezat een overtreffende trap! Alleen die ogen al! Amandelvormig en donker als van een gazelle. Een betoverende glimlach, versierd met parelwitte tanden en de volheid van een mond die zoveel vrouwelijkheid uitstraalde dat je als man onpasselijk werd van je eigen geslacht. En om het allemaal nog wat erger te maken, een hagelwit, strak langs het lichaam gegoten kleedje dat dijen en borsten met een onverklaarbare kuisheid accentueerde.
'Mary Lou?!'
Robert kwam de gang in, Mary Lou keek over Billy Bob's schouder.
'Robert, hallo!' lachte ze verlegen.
Er was dus geen sprake van een vergissing, geen sprake van een droom; Billy Bob Presley stond wel degelijk oog in oog met een realiteit die hij niet aankon. Mary Lou Wallace -een rednecknaam bij uitstek!-, was aanvoerdster van de cheerleaders van het voetbalteam, leadzangeres van het schoolkoor, primus van de klas, buitenaards mooi en net zo zwart al Martin Luther King!
Billy Bob tolde om zijn as, gaapte zijn zoon met uitpuilende ogen aan, kreunde: 'Godver...' en stuikte in mekaar.
'Pa!' schreeuwde Robert, terwijl hij op zijn reutelende vader toeliep.
Velma kwam gealarmeerd door de stemverheffing van haar zoon de gang in gelopen, wierp een haastige blik op het versteende zwarte meisje dat de voor haar bestemde bloementuil had laten vallen, hurkte bij haar echtgenoot neer en was er nog net getuige van hoe hij zijn laatste adem uitblies.
Vervolgens stond ze recht, keek nogmaals naar Mary Lou, haalde een aansteker en een sigaret uit de borstzak van haar keukenschort, stak de sigaret op, blies een dikke rookwolk uit en zei, in de eerste plaats tegen zichzelf: 'Da's dus een klanlid minder...'

EINDE

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  I'm satisfied :)
  Great!
  x
  koyaanisqatsi: Me too. :-)
 • RolandBergeys
  Schitterend, applaus, doek! Vijfsterrenverhaal*****
  koyaanisqatsi: en dan nog één zonder zwembad...

  thnks
 • ivo
  zeer zeker een vijfsterrenverhaal amai
  koyaanisqatsi: Billy Bob denkt (dacht) daar anders over...

  thnks
 • Mistaker
  Haha echt een topverhaal!

  Groet,
  Greta
  koyaanisqatsi: thnks
 • aquaangel
  en dat in twee delen
  topper!!
  koyaanisqatsi: dank... dank... dank...
 • drebddronefish
  Schitterend Erwee, Billy Bob? De Billy Bob?
  groetjes
  koyaanisqatsi: nee, zijn broer...

  thnks
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .