writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Moeders

door verf

Zestig jaar was ze. Zolang haar kinderen zich konden herinneren. Had ze iedere zaterdag soep gemaakt zolang ze zich konden herinneren. Was de soep van moeder de beste soep die ze ooit aten, wonderlijk Iedere soep was anders. Maar sedert een tijdje was het opscheppen van de soep moeilijker gegaan. De hand van de moeder was een beetje aan het trillen gegaan, niet veel, ze had het kunnen verbergen. Maar toen opeens een schep soep voor de helft naast het bord terecht kwam, werd het voor sommigen duidelijk er moest iets gebeuren een oplossing kwam van de wat oudere huisarts. Hij gaf de moeder een drankje en zei " iedere dag een lepel." Het wonder geschiede het trillen verdween. Zo schepte de moeder verder iedere zaterdag trots haar soep op voor kinderen kleinkinderen vrienden en familie. Vijftien jaar later stierf de huisarts. Een tijdje later morste de moeder, de helft van de soep naast het bord. Het werd erger, iedere week werd het erger, totdat het de trotse moeder niet meer mogelijk werd soep op te scheppen. Zelfs werd het niet meer mogelijk, om de soep, te maken. Het werd erger zo erg dat de moeder opgenomen werd in een ziekenhuis. Daar werd het nog erger totdat de moeder met verschrikkelijke krampen stierf. De nieuwe huisarts haalde zijn schouders op "het was een oude vrouw" zei hij aan de aanwezige kinderen. "Weet ge dat die vorige oude arts in zijn recept voor zijn medicijn een door de wet verboden product gebruikte, "wat een domme arts" zei die jonge arts over zijn voorganger "een misdadiger " zei hij er nog bij.

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    (sad) jee zeg, als dat menske daar nu mee geholpen was, met zijn visie is ze wel dood he. Sterk stukje tekst, ik voel de wrevel van ambetantigheid al opkomen (smile) voor die domme (pardon) jonge...;)
    verf: zo gaat dat met onozele wetten
    echt gebeurd
    xx
  • ivo
    uit het leven geverfd ..
    verf: xx
  • Mistaker
    Wat een triest verhaal...

    Groet,
    Greta
    verf: xx
  • aquaangel
    misdadigeR

    en maakt nu iemand anders soep?
    verf: xx
  • RolandBergeys
    Ja, heel triest.
    verf: xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .