writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

The Powerless Mutants (het succes, door D-Cup)

door koyaanisqatsi

Raymond Poulidor hield woord. We traden een paar keer op, voor het luisterend oor van "kenners", die Poupou -want zo werd Poulidor in de bizniz genoemd- unaniem de raad gaven met ons in zee te gaan.
De stroomversnelling waarin we daarna terecht kwamen nam zo'n vaart dat we niet eens de tijd kregen om het besef te ontwikkelen dat we als een komeet de hoogte in schoten. Opeens zaten we in een teeveestudio voor een gesprek met één of andere talkshowgoeroe, stonden we te spelen voor uitverkochte zalen, wilde iedereen onze smoelen fotograferen, werd er gevochten om ons 'te kennen' en gooiden meisjes massaal en zonder de minste aarzeling hun eerbaarheid voor onze genitaliën te grabbel.
We hadden het er van meet af aan lastig mee, met het succes. Muziek maken en verbaal uitkotsen wat in ons lijf zat, was het enige waar het ons om te doen was. Alleen, niemand van ons had er enig idee van hoe we de zo opeens op ons afkomende stortvloed van mensen, voorstellen en aanbiedingen moesten tegemoet treden en Poupou deed er alles aan om de sluizen nog wat wijder open te zetten. In interviews vertelde hij de meest geschifte verhalen over ons en wanneer we hem over zijn leugens aanpakten beweerde hij telkens stellig dat de journalisten zijn woorden verdraaid hadden. Toen we zijn streken beu waren en dreigden er mee te kappen bracht hij onze woede tot bedaren door de publicatie van onze eerste CD te beloven. Als papkinderen lieten we ons in slaap sussen. De CD kwam er, vloog als het ware over de toonbanken en drukte definitief het stempel van superster op onze bleke, quasi onwetende voorhoofden. Van toen af was het nog slechts een kwestie van tijd voor we de prijs voor de roem gepresenteerd zouden krijgen...

 

feedback van andere lezers

 • freke
  heb je dan toch vier corrctors in diens genomen ;-)

  een prettig kort-verhaal, krachtig verwoord

  ggreetzz, fréke
  koyaanisqatsi: thnks
 • SabineLuypaert
  heerlijk verteld deze hahaha,
  koyaanisqatsi: thnks
 • ivo
  ja wel leuk geschreven ... de papkinderen ... een woord dat ik al zo lang niet meer had gehoord ..
  koyaanisqatsi: thnks
 • RolandBergeys
  leuk, ja.

  De stempel, niet het.
  koyaanisqatsi: zie Van Dale: stempel (het): afdruk van een stempel...

  thnks
 • lilKim
  Zit mij hier net te bedenken dat dit de showbizz is zoals wij hem nooit te zien krijgen; als je de media moet geloven, is de showbizz toch fun. Leuk om eens de keerzijde belicht te zien.
  koyaanisqatsi: 't is nog erger, in 't echt...
Er zijn 71 bezoekers online, waarvan 0 leden: .