writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

de eerste VOORSTELLING beste mensen dank voor uw komst

door verf

beste mensen dank voor uw komst

Mag ik u mijn muzikant voorstellen. We kenen elkaar al jaren. Toen ik hem leerde kenen toen speelde hij op een massa instrumenten. Op zo een geniale manier dat ik er stil bij werd. Hij speelde en toen het spel stokte en iedereen rond hem de adem had ingehouden vanwege de gevoelens die hij met zijn spel had losgeweekt. Voor hem was wat hij deed zo simpel zo gemakkelijk dat het hem verveelde. Opeens werd hij smid, zijn vingers die met veel passie de piano hadden gestreeld/geramd, waar hij de basgitaar mee had verminkt, die vingers werden dagelijks gebruikt om in het dagelijks ritme te lijden. De reden hij wilde iedereen bewijzen dat hij een man is. In zijn cultuur, die gelukkig niet zo veel aanhangers meer telt, is muziek niet voor mannen, ijzer smeden, liefst met de blote hand, dat is hun lust en hun leven. Wroetend in de moordende competitie dwang, meegesleurd door de atletische waan. Maar ik heb hem kunnen overtuigen . Hi Hi . Met een fuking joint , Ha ha ha…….Een miezerige joint deed het werk. Of beter vernietigde het werk van de huidige moraalridders ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Gelukkig is hij weer onder ons, iedere dag zijn dagelijkse joint, is zijn religieuze plicht geworden. Stel u dat hij verslaaft wordt aan een religie, of een sekte, waar hij opgesloten in een waan andere mensen moet leren haten. Of wat even erg is stel u voor dat hij sportman wordt, dat hij zo opgehitst wordt zodat hij als een zielige robot, leert hoe hij bevelen, stipt moet opvolgen. Orde moet er zijn, dat wordt in de scholen best zo vroeg mogelijk geïndoctrineerd. Dat die ophitsing hem zijn gezonde leven kan kosten daar maalt hij niet om. Desnoods als het hem bevolen wordt stapt hij de volgzame sporter-soldaat door een glazen raam. Geen splinter geen bloed is hem tegoed, voor te tonen dat hij een man is. En dit op de klassieke uitstervende manier. Dat soort mensen denkt hoe meer ik mij oppomp hoe meer men van mij zal denken dat ik een man ben. zoals Swartseneger. Ik gebruik het woord opgepompt omdat het, dat is, wat er gebeurt. Die opgezwollen bundels spiermassa, heeft niet meer spieren dan u of ik alleen is het door de eindeloze beweging opgepompt. Die opgepompte vlees lappen, die ijzer smeden. Van uit die cultuur komt mijn muzikant. Hij is gered, Zijn vingers zullen deze avond de toetsen, en bassen strelen als welleer .
BESTE MENSEN UW APLAUS VOOR

S. S.

 

feedback van andere lezers

  • fenk
    Bedankt voor de voorstelling, verf. Het lijkt me alsof je heel je ziel erin legt... goed zo.
    verf: xx
  • drebddronefish
    Geestig verf, het cirkus met het énig echte orgel aangedreven met een organenvermaler:-)
    groetjes
    verf: xx
  • Theo_Roosen
    Speciaal ( ivo ) inderdaad, maar wel een getuigenis van menselijke warmte, iets wat onze huidige vatsige maatschappij ontbeert. Tof, Throke.
    verf: xx
  • ivo
    je bent een speciale geverfde vogel en wat ik lees kan me steeds weer doen lachen ...


    verf: xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .