writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

PILLEN intoxicatie

door verf

Nu en dan wierp hij er een steelse blik naar. Op die grote doos die voor hem stond, op de salontafel. Opeens schaterlachte hij, greep de doos vast en zette die terug op zijn plaats tussen het andere keukengerij. De dag was helemaal anders begonnen, mijn goeie vriend was nogal opgepept binnengestapt net over de grens van humor. Zijn bewegingen waren iets rapper dan gebruikelijk, zijn stem ratelde, en was wat hoger van toon. Die opgefokte toestand had ik weten te keren, met de verwarming een beetje hoger en een zacht muziekje. Het lukte altijd, na een tijdje dommelde mijn goeie vriend in en werd een paar uur later uitgerust waker. Toen was hij op onderzoek gegaan in mijn keukenkasten, nog halfslaapdronken, zocht hij een glas om wat water te drinken. Maar hij vond de doos. Zijn gezicht was één grote verwondering, uit de doos nam hij er, een uit rook eraan, keek nog eens goed, likte eraan. Toen had hij de doos genomen en die voor hem op de salontafel gezet. Nu en dan wierp hij er een steelse blik op. Opeens zag ik langzaam een glimlach verschijnen, die na een tijdje veranderde, in een niet te stelpen gegrinnik naar gelach. Toen keek hij mij aan. Hij keek mij indringend aan een glimlach speels rond zijn lippen. Ik wist, hij gaat mij een poets bakken, waneer? Of hoe? Dat zou de toekomst uitwijzen. Dan vertrok hij. Toen ik de doos vond, bleek de helft verdwenen. Zijn reactie op de inhoud van de doos had mij verwonderd. De doos bevatte niks die ook maar enige intoxicatie vermocht. Toen ik, een einde maakte aan mijn dagelijks drankgebruik. Toen had het mij gescheiden van mijn stamcafés een van de regels die ik mij had opgelegd was verbod op stamcafés. X had het minder moeilijk mee hij had zijn stamdancings niet gemeden. En toch was hij nu al zes maand nuchter. De volgende dag, was hij in de vroege morgen uren binnengekomen zich in een sofa genesteld en in een diepe slaap verzeild. Even na het middag uur was hij klaar waker geworden. Tijdens het gesprek waarin hij mij in geuren en kleuren vertelde hoe hij de nacht had besteed. De vele vriend/innen die hij had gesproken/gezoend. Opeens ging hij in zijn zakken en haalde er een massa geld uit, liet mij weten dat hij pillen had verkocht. Hij liet het gesprek verzeilen in andere thema's. Die pillen doolden langzaam verder in mijn hoofd. Tot ik hem kwaad vroeg "heb jij pillen verkocht?" ja," zei hij, een schalkse glimlach verscheen op zijn gezicht. Hij begon uitvoerig de prijs te bespreken aan hoeveel hij ze had verkocht, de hoeveelheid verbaasde mij niet. Als goeie bekende had hij veel contacten in zijn dancing uitgaansleven. Maar toe ging mij opeens een licht op, ik stamelde. "De doos, de pillen " ik keek naar zijn gezicht die op punt stond in een lach explosie uit te barsten. Zelf kon ik het niet meer houden samen proesten we het uit van de pret Het enige waar ik nog kon aan denken was die pot biergistpillen.
"Heeft niemand het gemerkt?"
"Nee, ze waren al zo opgehitst door het dansen dat ze met of zonder pillen ook wel in een trance zouden geraakt zijn.

 

feedback van andere lezers

  • drebddronefish
    Een mooi verslag van een minder gekende wereld
    groetjes
    verf: xx
  • ivo
    dit is al weer eens totaal iets anders
    verf: xx
  • SabineLuypaert
    't zal goed geweest zijn voor de vooruitgang van den achteruitgang, maar ferm gedufd dat wel hahah
    leuk verhaaltje :-d verzonnen of niet ;)
    verf: xx
  • lin
    hellemaal => helemaal
    verwondert => verwonderd
    Of heb je dit soort verbeteringen liever niet?
    Ik vond het een leuk verhaal om te lezen. Alleen heb ik geloof ik wel 3 maal zien staan dat je vriend al 6 maanden nuchter was. Dat lijkt me een beetje teveel van het goede. Eenmaal volstaat prima ;).
    verf: bedankt
    verbeterd
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .