writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Ballade van Toothless Benson (3)

door koyaanisqatsi

'En, Meneer Benson, bevalt New York u zo'n beetje?'
Benson Floyd haalde de schouders op.
'Veel auto's, veel mensen, veel beton; lijkt wel Detroit,' antwoordde hij stil.
"Jaja, en net zo gecultiveerd," dacht Schultz.
De limousine vorderde maar traag. Gluckstein vroeg om de haverklap of Tyra Bensons glas niet moest bijvullen, maar de oude man lustte geen champagne en was niet van plan om een doodgewoon biertje te vragen.
Schultz, die naast Gluckstein zat, begon Tyra, die recht tegenover hem naast Benson had plaats genomen, opzettelijk te irriteren door naar haar benen te gapen. Ze droeg een rode splitrok tot net boven de knie en had van Gluckstein de opdracht gekregen haar benen over mekaar te leggen -kwestie van Benson Floyd in de goeie "mood" te krijgen.
Ze waren op weg naar Nick Harris, DE man van het ogenblik als het op clips aankwam. Producten van zijn hand garandeerden op zijn minst een surplus van tussen de vijftien en de twintig procent op de verkoopcijfers ten opzichte van materiaal dat door een ander werd gemaakt. Natuurlijk moest je er wel wat voor neertellen maar kwaliteit kostte nu eenmaal geld.
Tyra had er behoorlijk de pest in dat ze mee moest. Nick Harris had haar in een vorig leven een frontrol in een clip met de razend populaire Doctor Keroseen beloofd, maar nadat hij haar als "partner" had meegetroond naar een sexfeestje was hij aan geheugenverlies gaan lijden. Bij wijze van wraak had ze zich in het bed van haar baas, Aaron Gluckstein, gewerkt, maar dat had haar behalve Harris zijn onverschilligheid enkel een promotie van receptioniste tot secretaresse annex meid voor alle werk opgeleverd. Het idee alleen al Harris opnieuw onder ogen te komen deed haar ineenkrimpen van woede en schaamte. Ze zag het al voor zich: zijn diep in zijn varkenssnuit liggende kraaloogjes, die haar uitlachten en de gedachte "jou heb ik toch lekker gehad, en hoe!" verraden.
"De klootzakken ook, allemaal," vloekte ze binnenskamers, maar toch bleef ze nog liever haar trieste rol van gebruikt lustobject spelen dan te moeten terugkeren naar de dagelijkse shit van het gettoleven waaruit ze niet zonder moeite was weggeraakt.
De limousine sloeg een ondergrondse parking onder een building van zwart glas in en bolde met piepende banden tot aan een vrij plaatsje op de min drie verdieping. De deuren sprongen automatisch op een brede kier, Gluckstein sloeg Benson op de knie en zei: 'Welkom in het koninkrijk van Nick Harris, meneer Benson.'
Benson Floyd maakte een onge´nteresseerd hoofdknikje, gaf zijn nog halfvol glas champagne aan Tyra en stapte in navolging van Schultz en Gluckstein uit. Tyra ruimde traag de bar op, in de hoop dat Gluckstein zou zeggen dat ze in de limo mocht wachten. Maar haar baas stak zijn hoofd naar binnen en bromde dat ze het opruimen maar aan Miles, de chauffeur, moest overlaten.

Nick Harris' kantoor was een lachwekkend voorbeeld van overbodige luxe; een nest van iemand die geen blijf wist met zijn geld. Allernieuwste hi techspullen die nog stonken naar het isolatiemateriaal van hun verpakking, meubilair afkomstig van een andere planeet, kitcherige kunst, net zo dure als nutteloze gadgets; het was er allemaal, in overvloed, want hoewel de ruimte de afmetingen had van een basketveld viel er nauwelijks te bewegen.
De schrik sloeg Benson Floyd om het hart toen hij wegzonk in de immense leren fauteuil waar Gluckstein hem bijna letterlijk in duwde. Harris' zijn secretaresse, een vlasblonde babe op benen als stelten, bood hem tot zijn grote ergernis opnieuw een glas champagne aan. Hij weigerde, vroeg een kopje koffie in de plaats en werd verrast door de vriendelijkheid waarmee het lopende blanke schoonheidsideaal hem op zijn wenken bediende.
Nick Harris was nog niet aanwezig. Volgens de secretaresse kon hij ieder ogenblik arriveren maar Schultz merkte mompelend op dat de verkeerssituatie die voorspelling niet kon garanderen. Hij zat fout want nog geen zestig seconden later stormde Harris het kantoor binnen.
'Sorry, mensen, zat weeral vast in het verkeer,' hijgde hij, 'het wordt tijd dat ik me een helikopter aanschaf.' Hij schudde Gluckstein en Schultz de hand, negeerde Tyra alsof ze deel uitmaakte van het meubilair, stapte op Benson toe en zei, terwijl hij zijn hand uitstak: 'En jij moet Toothless Benson zijn...'
'Sorry?' reageerde Benson, terwijl hij zijn ogen tot spleetjes kneep.
'Woeps, ik begrijp het al,' grinnikte Harris, 'die twee snuiters hier hebben het nog niet over je artiestennaam gehad. Nu ja, zo ken ik ze, deze knapen: laten nergens gras over groeien. Sneltreinen, dat zijn het...'
Benson probeerde een uitleg te vinden in Tyra's ogen, maar die keken verslagen naar de grond. Gluckstein en Schultz deden of ze Harris niet gehoord hadden en lieten zich op hun beurt in een fauteuil zakken.
'En Nick, heb je al enig idee?' vroeg Schultz.
Harris liet zich zelf met een plof vallen, wierp een blik naar Benson alsof hij slachtvee keurde, tuitte zijn lippen en antwoordde: 'Het wordt de beste clip die ik ooit gemaakt heb,' waarna een grijns op zijn gezicht verscheen die weinig fatsoenlijks voorspelde.

(one more to go)

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  ik lees wel mee hoor IVo
  en misschien wel meer maar hebben geen comment...

  one more to go
  maar daarna weer andere verhalen daar ben ik niet bang voor die komen wel :))
  koyaanisqatsi: xxx
 • ivo
  ik vind het jammer dat er zo weinig meelezen, want dit zit zo goed in elkaar ...
  koyaanisqatsi: misschien trekt mijn PR op niets...

  thnks
 • Ghislaine
  Topklasse.
  koyaanisqatsi: bloos (alweer)
 • RolandBergeys
  Ja, Topklasse, ik snap ook niet dat er niet meer lezers op afkomen, het is haast iets voor het forum.
  koyaanisqatsi: zoals ik al eerder zei, mijn PR treks nergens op...

  thnks
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .