writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DAVID BOWIE.

door verf

De Ahoy in Rotterdam eind de jaren 70tig.
Bij het aanschuiven op het grote plein bemerk ik menig futuristisch geklede fan. Op veelkleurige plateauschoenen, in de meest gewaagde uitdossingen, schuiven ze de enorme zaal binnen. Als in een arena zitten duizenden in een vibrerende zaal. Op het podium staat een boekenstandaard centraal. Daarnaast in de schaduw, wat op het eerste gezicht, een kamer orkest lijkt. Het rumoer in de enorme zaal zwelgt aan. Enkele muzikanten lopen wat rommelig op het podium. Een man stelt zich vooraan het muziekgroepje op. Waneer hij zijn teken geeft, begint een cello een klagende toon uit te stoten. De vibrerende tonen doen het rumoer stopen.

De muisstille zaal wordt gevuld met de rauwe galmende eentonige klank van een langgerekte cello toon. Warchova. Gevolgd door een ritmische song. Iedereen in die enorme arena voelt zich meedeinend in een gemeenschappelijk lichaam. Als een kloppend hart waren we verenigd. In de gevoelens die bij ons opwelden, bij het zien van de beelden die Bowie op dat kleine podium uitbeeld.
Een week later verzamel ik met een klein aantal fans in de kille enorme zaal van Vorst. Het concert die in de overvolle Ahoy aanvoelde als een warm vloed, werd in de kille ruimte van Vorst een koude douche.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    david bowie die het hoofd van een kip op het podium afbeet?
    zoon van een dominee?

    tja ..
    verf: kip? AFBIJTEN ?domine ?
  • Ghislaine
    Mooi.
    verf: X X
  • RolandBergeys
    mooi - dat van die kip wist ik niet, als dat klopt, vind ik dat wel ontnuchterend spijtig
    verf: ik wist het ook niet
    gr...ed
  • erinneke
    waar halen ze die kippen vandaan? Als bowie fan moest ik gewoon gelezen hebben. Jammer dat ik toen nog te jong of misschien zelf ongeboren was om erbij te zijn. Ik heb hem wel later eens zien optreden. Pure extase...
    verf: die kip is mij ook onbekend
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .