writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het getik maakte hem gek.

door verf

Het getik maakte hem gek. Het getik kwam uit een doosje, waar pilletjes inzaten die als doel hadden de afschuwelijke stinkende adem die hij op tijd en stond produceerde voor zijn gesprekspartners een beetje aannemelijker te maken. Op een dag had iemand in zijn buurt er hem attent op gemaakt. Op slag herinnerde hij zich die vrouw die hij midden de nacht had ontmoet bij een bus stadion in Spanje. De vrouw was uit Zwitserland al uren onderweg. Zoals hij door haar bus afgezet in het kleine plaatsje in het noorden van Spanje. Hij hield ervan om de eerste kennismaking met Spanje te beginnen met een bezoek aan het Dali-museum in Figueres. Het was hem nooit gelukt het volledige museum bezoek te voltooien. De vrouw had andere plannen, haar tocht ging verder naar een vissers stadje die als voornaamste specialiteit ansjovissen bezat en een steeds grotere groep buitenlanders die de drukke toeristische toeristen fuiken met plezier inruilden voor ansjovissen. De vrouw probeerde hem te overtuigen om zijn verblijf in figueras om te ruilen voor een verblijf in dat visserdorpje, " je kunt van daar evengoed in een hotelletje overnachten, en dan rustig met de bus het muzeum gaan bezoeken ". Hij was ingegaan op de uitnodiging, maar toen hij samen met haar op de bus zat drong haar zurig ruikende lichaamsgeur tot hen door. Hij had zich de ganse busreis afgevraagd of hij de vrouw moet verwittigen, of niet, hij had het niet gedaan. Dus toen hij zelf aangesproken werd over de stank die hij produceerde, had hij een doosje tik-tak gekocht die nu het enerverende gek makende geluid produceerde bij iedere stap die hij maakte. Zijn gedachten werden afgeleid door een lijn die tussen twee bomen was gespannen. Er hingen slipjes aan te drogen, die zachtjes heen en weer bewogen in de avondbries.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    de lichaamsgeur van een mens, als je er niet tegen kunt, begin er nooit iets mee, want mensen die je letterlijk niet kan reuken, daarmee kan je zeker en vast niet mee leven ..
    verf: xx
  • miepe
    o wat leuk!
    verf: hi hi
  • RolandBergeys
    mooi geschreven, Fenk!
    verf: xx
  • Ghislaine
    Mooi.
    verf: xx
  • nutswritingkate
    Lieflijk, kan de sfeer van het dorp proeven... kan me eigelijk vandaag in veel situatie verplaatsen, zou het weer er mee te maken hebben? ;)
    verf: xx
  • aquaangel
    mooi
    verf: xx
  • Theo_Roosen
    Bevalt me ! Theo
    verf: xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .