writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

revolutie in homoland deel 2 Den eikel. De conincplein

door verf

wat voorafging: revolutie in homoland deel 1 Christopherstreet (gay)vanschoonhovenstraat Antwerpen

Het concept. I I



In mijn eerste concept had ik geëxperimenteerd met verschillende sferen. De ruimte van mijn eerste concept was de grote van een woonkamer. In een aangrenzende ruimte had ik een kleine snakbar geïnstalleerd en aan de muren konden kunstenaars die rond homoseksualiteit werkten hun weken ten toon stellen.
Mijn tweede concept was groter maar veel slechter gelegen. De ruimte vormde een L. Waneer men binnenstapte had men links een lange toog waar krukken stonden. Zodat een gesprek met de mensen achter de bar mogelijk was. Rechts waren er zeteltjes geplaatst waar men de tijdschriften kon inkijken. Wie de lange en brede gang vormige ruimte doorging kwam terecht op een dans vloer. Die geplaatst was in de hoek van de L-vormige ruimte. Op het uiteinde van het korte been van de L had ik een verhoog van een meter geïnstalleerd. Waar tapijt op lag zodanig dat het door danseres kon gebruikt worden. Tijdens kalme periodes kon men er gaan op liggen en zo de dansers bekijken. Tegen de muur had ik door een kunstenaar een muurschilderij laten aanbrengen. Op verschillende plaatsen hingen TV schermen.
De plaats waar het tweede project plaatsvond was een slechte plaats. Op pasanten kon ik niet rekenen. In de gehele buurt waren er bars waar mannen vrouwen zochten. De eigenaars van die gelegenheden waren blij want ik was geen concurrentie. Meer nog de portiers werd opgedragen bij moeilijkheden mij te komen helpen. Iets waar ik nooit heb moeten gebruik van maken. De bedoeling was de bovenliggende kamers te gebruiken om tentoonstellingen te organiseren. Tijdens mijn eerste project had ik geleerd dat vaste bezoekers goed warren voor de regelmaat van de inkomsten. Maar soms zeer slecht omdat sommige groepen opeens de ruimte inpalmden. Na een jaar vertelde ik mijn ideeën aan een van mijn vaste klanten. De man was journalist. Hij was de hoofd redacteur van de Belgische cateren in het toenmalig progressief Nederlands glossy magazine AVENUE. En schreef zowat het toenmalige kritische-progressieve weekblad "De zwijger" vol samen met Johan Antierens.
Op een morgen na een lange nacht zaten we onder het genieten van een cognacje samen. We keken naar de wereld op het plein die terug in gang schoot.
Daar kreeg mijn derde project vorm.

De eikel.



Nadat ik mijn tweede project was gestart. Kwam een van mijn vroegere medewerkers, die als medewerker bij mijn eerste project was gebleven. Straalbezopen uitlegen hoe het met mijn eerste project, die ik had verkocht, stond. "Zeer slecht " zei hij. Toen ik hem vroeg hoe hij zich dan in leven hield met de financiële fikst die hij betaald kreeg. Toen zei hij tot mijn grote verbazing " ik grabbel nu en dan enkele honderdjes uit de kassa." De acteur die het project had gekocht kent er toch niks van" zei hij, en dronk nog een slok van zijn biertje " bij u deden we toch hetzelfde".
Hij verbaasde er zich over dat ik er nogal kwaad op reageerde.


vervolg
revolutie in homoland deel 3 MEAN'S FACTORY hessenplein

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    het leven zoals het is Verf, met een omschrijving die wel kan boeien, voor wie de moeite blijft doen om te blijven lezen ..
    verf: xx
  • sabineluypaert
    passanten, uitleggen, dat ik had verkocht. ***verdikkie zeg, wat een eikel, tjee
    verf: enxx
    veel xxxxx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .