writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • Linda
    het contrast tussen de gevoelens van prille liefde en de wreedheid van een aanslag komen hier heel goed tot uiting. Je ziet de beelden zo voor je. Prachtige tekst die ik van de eerste tot de laatste letter graag gelezen heb !
    koyaanisqatsi: waarvoor dank
  • ivo
    zeer mooi Koya, het probleem in Israël is mi niet zo simpel. Een land dat al 60 jaar in oorlog is daar kan je onmogelijk nog redelijkheid vinden. Wij hebben maar 5 jaar oorlog gehad en nog is die oorlog niet altijd over en nog steeds worden er zaken gedaan die feitelijk afrekeningen zijn van die 5 jaar. Hoe moet het dan in een land dat 60 jaar vecht voor de grond dat het op een wetmatige wijze heeft gekregen.

    Geen enkel Arabisch en Moslim land was geïnteresseerd in de jaren 40 althans in dat stukje aarde. In 1ç60 was Joranië en heel de Arabische wereld tegen een eigen staat voor de Palesteinen op de andere oever van de Jordaan. Het zou de invloed van de Arabieren verkleind hebben etc ...

    Als je ziet hoe de vluchtelingen kampen van de Palesteinen in de Arabische landen eruit ziet, dan merk je dat de Palesteinen altijd als de paria's van het Islamrijk werden gezien. Pas toen men zag dat Palestina ook politiek en voor economisch een voordeel had, toen is het conflict ontaard in een situatie die feitelijk niet meer houdbaar is.

    soit maar dat is niet uw verhaal uiteraard
    koyaanisqatsi: Het is inderdaad een heel complexe zaak. De moord op Rabin was een rampzalig neerwaarts keerpunt. Israël zelf is totaal gepolariseerd (zo'n 50% pro vrede met de Palestijnen in ruil voor grond, zo'n 50% volkomen anti). De Palestijnen zitten gevangen tussen muren, de Israëli's zijn de gevangenen van het feit dat Palestijnen nu eenmaal bestaan. Toch maakt het verhaal hier deel van uit. Het symboliseert het quasi utopische verlangen naar een normaal leven, in een stilaan compleet absurde situatie.
  • RolandBergeys
    een schrijnend stukje, Luc, mooi geschreven.
    koyaanisqatsi: thnks
  • Ghislaine
    Zonder commentaar.
    koyaanisqatsi: (buiging)
  • aquaangel
    heel goed geschreven
    en je bent weer griepvrij...
    dan liever griepje dan in tel aviv busje...
    en op slag dood het allerliefst natuurlijk

    x
    koyaanisqatsi: ja, sommige kwalen zijn luxekwalen...
    thnks
  • harmandi
    Pakkend verhaal dat je op evenzo pakkende wijze vertelt.

    koyaanisqatsi: thnks
  • DensPowells
    Jez, deze is erg sterk. Erg. Het mocht voor mij wat dieper gaan, maar desalniettemin is het geschrevene al erg goed.
    koyaanisqatsi: thnks again
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .