writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Meeting een april in EHA

door Henny

Nog maar een paar weken lid van de wh of ik viel al met mijn neus in de boter. Op een april werd er een meeting gehouden in Antwerpen, locatie EHA. Het leek mij erg leuk om mensen die ik al kende weer te ontmoeten en nieuwe schrijvers te leren kennen. Peter leende een TomTom van zijn werk, daarom had ik niet de beschrijving opgeschreven die ivo gegeven had. Dat had ik beter wel kunnen doen, maar ik had het adres gelukkig op papier gezet en meegenomen.
We reden vanuit Eindhoven Antwerpen in en het ding begon te vertellen dat we rechtsaf moesten. Dat deed mijn man. Na een paar aanwijzingen die niet klopte raakte de TomTom de weg kwijt, werd stil en liet een grijs scherm zien met in het midden een pijltje. Daar stonden we dan, midden in een drukke wijk zonder te weten waar we waren. Dan maar gewoon de weg vragen. Ik zag twee mannen, vermoedelijk Surinamers, bij een café staan, liep er naar toe en vroeg vriendelijk de weg. Verbaasd en met grote ogen keken ze mij aan, waarschijnlijk omdat ik het aan hun, rastas, durfde te vragen, keken ze naar het adres wat ik hun voor hield. Meteen daarna werd mij de weg verteld in koor.
"Rechtdoor, dan de eerste weg links en een stuk verder is het."
Ik bedankte de heren hartelijk en bij het wegrijden zwaaide ze ons na.

"Daar is het," zei ik tegen Peter. Dat wist ik zeker, want een man met een gele sticker op zijn colbert stond buiten een sigaret te roken. Dichtduvel bleek later, ontving ons hartelijk en ivo verwees Peter naar het plein waar hij de auto kon parkeren.
Binnen zag ik meteen bekenden en als vanouds kreeg ik een paar klapzoenen van Sarbine. Bij Aramis en zijn vrouw Charlotte schoof ik aan tafel om de hondjes een knuffel te geven. Uiteraard was er gesprekstof ten over.

Het zonnetje werd sterker en al snel zaten de meesten op het terras. Prachtig vond ik het om weer te zien dat mensen met de zelfde passie meteen met elkaar aan de praat raakten. Zo zag en sprak ik Lin en Eric, die ik via Persoonlijke Berichten via de verhalensite al had leren kennen. Hoezo vooroordelen tussen Nederlanders en Vlamingen? Een grote familie was het! Er werd veel gelachen en het zeer gedienstige personeel zorgde op tijd voor een natje en een droogje.
Ook de soep was voortreffelijk. Het was goed te proeven dat er echte en niet opgefokte tomaten in zaten. De tijd vloog om en we werden verzocht om mee naar de tweede etage te gaan. Er was een lift. Om die te kunnen bedienen moest er een code ingetypt worden. Daarom liep ik naar de balie om aan de heren die daar zaten hulp te vragen. Meteen sprong een man op om ons gedienstig te zijn. Hij toetste de code in en de lift kwam met ivo er nog in. Hij wist dat de trap voor mij een struikelblok was, maar had ons te laat zien aan komen en de lift ging dicht. Zo konden we toch met ivo mee naar boven.
In het zaaltje kregen we educatieve uitleg over EHA door ivo en enkele siters brachten ludiek hun kunnen ten gehoren en de handen gingen terecht stevig op elkaar.

Na afloop nog een versnapering op het terras, afscheid nemen en voor de zekerheid nog vragen welke kant we op moesten. Toen we Antwerpen uit reden begon de TomTom weer te tetteren, hij wist de weg weer. Wij ook.

Het was een geweldige dag en het is voor herhaling vatbaar. Bedankt!

Nota: Een enkele typfout gewoon in een reactie vermelden. Wat meer graag per mail omdat dit voor mij gemakkelijker is.

 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  We hadden alles mee Henny. Leuk om je versie te lezen hoor!
  Henny: Ik vond het ook leuk om je te ontmoeten. Ik houd wel van mannen met baarden en dat zag je ook aan mijn man. :-d
 • ivo
  prima mooi .. een leuke weerslag van wat was
  Henny: Ik hoefde het niet mooier te maken dan wat het was. Gewoon heerlijk genieten van het hele gebeuren.
 • Ghislaine
  Een leuk beschrijving van een fijne dag.
  Henny: Dat vond ik ook. :-d
 • SabineLuypaert
  Sarbine (hint) als vanouds???;) das straf hahaha, leuk tom stukje he, en toch ervan gekomen (zoen), ben ik erg blij om (smile) en inderdaad meer dan voor één herhaling vatbaar
  Henny: Bij die andere meeting vette knuffels. Met maile en pb's. Ik dacht dat we heel wat afknuffelen samen. ;)
 • lin
  Leuk Henny, om zo een stukje terug te lezen! Ik heb me ook prima vermaakt.
  Henny: Gewoon een verslagje van een leuke dag. Ik vond het ook leuk om je te ontmoeten. Ik heb met veel siters kunnen praten, jammer genoeg niet met allemaal. Misschien op een volgende meeting.
 • erinneke
  het verslagje doet me weer helemaal wegdromen
  Henny: Leuk is dat, en dat was ook de intensie van dit verhaaltje. Blij dat ik je even kon laten wegdromem
 • RolandBergeys
  ja, een leuke herinnering
  Henny: Dat was het zeker en ik vond het leuk je te ontmoeten.
 • harmandi
  Fijn om te lezen dat het zo leuk was!
  Henny: De volgende keer moet je er echt bij zijn. Het was genieten!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .