writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Jawoord in Operastijl...

door dannycant





Wij proefden liefde, voelden passie en aanschouwden verleiding op die stralende dag waarop Angela en Lifetrack elkaar hun jawoord schonken!
Een bijzondere dag en niet alleen omdat vrijdag de dertiende al tot de verbeelding spreekt, maar tevens door het gekozen thema dat in volle mystiek onze geesten wist mee te voeren naar een wereld waar stijl en elegantie de magie weergeeft die enkel in de mooiste operavoorstellingen tot leven komt.
De dag waarop 'Phantom of the Opera' werd herschreven in een adembenemende versie waarin zelfs de maskers het gezicht van hun alomtegenwoordig liefdesgevoel niet eens konden verbergen. Waar een stralende bruid in bloedrode jurk schitterde naast de elegantie van een in stijl geklede bruidegom, liefdevol omringt door hun kinderen, familie en vrienden.
En alles ademde romantiek!
Bood ons het sprookjesachtige gevoel even in een fantasiewereld te toeven waar emotievolle kippenvelmomenten steevast wisselden met uitbarstingen van vreugde na weer eens een prachtig stukje muziek, een ingetogen gedicht of hartverwarmend applaus.
Voor elk wat wils en ook de kinderen werden niet vergeten met hun magische hoogtepunt in de vorm van een goochelende clown die kunstig ballonnen in elke gewenste vorm ten tonele bracht. Ook zij genoten met volle teugen van de unieke gebeurtenis en je zag hen met twinkelende pretoogjes het hele gebeuren in zich opnemen.

Bij de openingsdans kwam het operagevoel pas echt tot leven! Met op de achtergrond fragmenten uit een schitterende opvoering ging hun dans volledig op in het schouwspel en vormden zij één geheel met het wervelende spektakel. De maskers vielen en de verleiding was compleet.

Ik zag héél wat traantjes wegpinken, maar dit waren er enkel van vreugde en opperste ontroering.
Hoeft het nog gezegd dat het eten om duimen en vingers bij af te likken was? Overheerlijk en natuurlijk, veel te veel.
Het feest was af en qua originaliteit heb ik nog niets meegemaakt dat er kan aan tippen. Vooral het busritje, (ja, je leest goed) met de welluidende naam 'Ous B'Dungske naar het stadhuis, is één van de vele gebeurtenissen die dag die mijn vriendin en ik nog lang zullen meedragen. Maar vooral de mooie uitstraling van het kersverse paar dat op die dag bezegelden wat al héél wat langer duidelijk was! Er is liefde daar en dit behoeft geen masker.
Wij vonden het fijn om van dit alles deelgenoot te zijn en wensen jullie nogmaals alle geluk toe…

 

feedback van andere lezers

  • muis
    phantom of the opera, prachtige opera!
    Voor het kersverse paar, ook vele gelukwensen.
    groetjes
    dannycant: Prachtige bruiloft ook en deze wensen geef ik ze door....:-)

    groetjes en bedankt
  • ivo
    dit is een leuk verslagje over hoe een huwelijksfeest kan verlopen.
    dannycant: Dank daarvoor en groeten
  • RolandBergeys
    -het paar dat op die dag bezegelde.

    Leuk relaasje.
    dannycant: Mijn dank daarvoor en groeten
  • mistral
    leuk om te lezen, speciale dag uitgekozen om te huwen, voor de ene betekent het geluk voor de andere ongeluk, zo zie je maar, ik wens hen veel geluk toe!
    dannycant: Ik zal de wensen overmaken... :-)
    Groetjes en bedankt
  • thijl
    Prima verslag, en de vergelijking met de desbetreffende opera vind ik uitstekend gevonden en goed doorgevoerd gedurende het verslag.

    Enkele vrijblijvende tipjes:

    -Bood ons het (...) --> Een zin die begint met 'bood' doet bij mij een vraagteken op het einde vermoeden. Misschien wil je overwegen om er 'Dat bood ons het (...) van te maken.

    - (...)ook de kinderen werden niet vergeten met hun magische hoogtepunt (...) --> Ik zou voor het bezitt.vnw erbij zetten dat het voor hun een magisch hoogtepunt betekende, dus:

    (...)ook de kinderen werden niet vergeten met het voor hun magische hoogtepunt(...)


    dannycant: Dank daarvoor ...groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .