writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mama's dochter, niet de jouwe (1)

door emmeline

De avond was een hel geweest. Ze moest en zou die avond uit haar gedachten, uit haar leven bannen. Zelfbewust stapte ze door en genoot van de zachte geur van de nacht. Deze boezemde haar geen angst meer in, nu ze wist wat angst echt was.

Helen keek op en richtte haar blik op de sterrenhemel. Ze fluisterde zoals gewoonlijk zachtjes 'slaapwel, ik hou van je' naar haar moeder terwijl ze dacht aan hoe ze morgen zou overleven. Hoe vergeet je in godsnaam iets dat al vijf jaar door je hoofd bonkt, als een onophoudelijke migraine?

Ze dacht aan die bewuste dag, toen ze - vrolijk als ze altijd was - de klas binnenstapte. Ze herinnerde het zich nog veel te goed. Ze droeg het rode jurkje dat ze samen met mama gekocht had. Het was een zonnige lentedag, nét iets te fris voor een zomerse jurk, maar het was nieuw en dus moest en zou ze het dragen. In de Franse les was iedereen wat rumoerig, de klasfeer was heerlijk en de leraar liet al wat meer toe door het mooie weer. Tot er op de deur geklopt werd en de directeur binnenkwam. Iedereen verstomde, we stonden allen abrupt op. Hij vroeg Helen even mee te gaan naar zijn kantoor. Daar wees hij haar een stoel aan. Ze zette zich ongemakkelijk neer, ze had geen flauw benul wat dit te betekenen had. De directeur zei dat haar vader haar meteen zou komen halen. Helen las medelijden in zijn ogen. Er was iets gebeurd, ze voelde het.

Helen was zo in gedachten verzonken, dat ze de steeds versnellende voetstappen achter zich niet hoorde. Toen ze ze toch opmerkte, was het al te laat...

 

feedback van andere lezers

 • backie
  Ik vind het nu al spannend. Mocht iets langer zijn voor deze ongeduldige lezer. Nu moet ik waarschijnlijk wachten tot zondag.
  groetjes
  emmeline: Heb er eigenlijk wat om gedaan :)... Dankje voor de leuke fb :)... misschien heb je geluk en blijf ik deze avond wat langer op ;)!
  Xx
 • ivo
  zeer sterk verhaal en zo mooi .. en ook zo triestig ..
  emmeline: Dankjewel! X
 • RolandBergeys
  Een mooie aanzet.
  emmeline: Dankje!
 • Auda
  Heel mooi in scène gezet...

  typo's:

  Franse les
  zei hij me dat mijn vader
  emmeline: Dankje :)! Zal het meteen verbeteren ;)!
  Xx
 • fenk
  Mooie aanzet; nodigt uit om verder te lezen. De stijl is volgens mijn smaak iets te opstelachtig, te braaf. Durf je te laten gaan, formuleer je zinnen zoals niemand anders dat zou doen, alleen jij.
  emmeline: Heb je wel gelijk in, ik doe mijn best, goed?! ;)
  Dankje voor de mooie fb!
  Xx
 • Henny
  Een spannend begin en er staat zeker wat te gebeuren. Het is beter lage cijfers voluit te schrijven in verhalen en gedichten. Daarom van 5 een vijf maken. Ik ga het verhaal zeker volgen.
  emmeline: Helemaal gelijk wat de cijfers betreft, meestal let ik er ook op, maar heb het waarschijnlijk onbewust overgeslaan!
  Bedankt voor de fb!
  Xx
 • lin
  Heel goed begin. Ik ben heel benieuwd hoe het vervolg zal zijn!
  emmeline: Dankje...
  Xx
 • muis
  ...het vervolg graag:)
  groetjes
  emmeline: Komt er vannacht aan, beetje geduld, schijnt een schone deugd te zijn ;)
  Xx
 • harmandi
  Interessant begin van een vervolgverhaal. Je bouwt de spanning meteen goed op en laat me aan het eind van dit eerste deel achter met veel vragen. Nieuwsgierigheid dus naar het volgende deel!

  Ik zag een paar dingetjes waar je even naar kunt kijken.
  In: 'Toen er op de deur geklopt werd ... komen halen' gebruik je vrij vaak 'en', iets wat een beetje opsommerig overkomt. Je kunt dit voorkomen door af toe een zin te splitsen.

  En twee kleinigheidjes:
  'klassfeer' - niet met dubbel -s-, maar misschien nog beter: de sfeer in de klas.
  'achter haar' - moet zijn 'achter zich'.
  emmeline: juist, helemaal juist! Ik bekijk het meteen!
  Xx
 • jbrouns
  ik ben blij dat ik onmiddellijk naar deel 2 kan gaan ;-)
  emmeline: h?h? :)
 • Vansion
  zet aan tot méér lezen.
  voortdoen! (en je laten ontbraven door fenk)
  emmeline: Doe ik hoor!!
  bedankt! Xx
 • thijl
  Dit belooft wat ;-)
  emmeline: awel, 't is al 'n héle tijd geleden dat ik verder schreef na deel 6, maar zit met examens enzo, mijn hoofd zit voornamelijk daar nu, kvind het zelf wel jammer, maar ja... 'prioriteiten kennen', klinkt je dat niet bekend in de oren ;)?
  Xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .