writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Carolientje (10 -SLOT)

door koyaanisqatsi

10

Uiteindelijk was Carolientje er toch in geslaagd de Schunnigaard van zich af te schudden. Niet zonder moeite, want de man had getuigd van een ongemene vastberadenheid en zich als het ware als een duivel in een wijwatervat verweerd.
Terwijl het lauwe douchewater het zweet van haar lichaam spoelde, zette Carolientje de feiten nog een keertje op rij; liet ze de film van de verbeten strijd nogmaals in haar hoofd afrollen.
Bij de aanvang had ze zich ingehouden, ook al had haar tegenstander meteen zijn volle gewicht in de strijd gegooid. Kreunend en hijgend vanaf de eerste minuten had de Schunnigaard aangeklampt, als een roofdier dat niet van plan was zijn prooi los te laten. Dat was hem gelukt, tot even voorbij halfweg, want toen begonnen al te duidelijke vermoeidheidsverschijnselen de onontkoombaarheid van zijn nederlaag te verraden.
Ofschoon Carolientje haar kans had geroken, had ze niet meteen toegeslagen. Nee, ze had geduldig afgewacht, de zaken niet geforeerd, haar eigen reservers zo lang mogelijk gespaard en de genadeslag pas op het einde gegeven.
Haar tijd was matig: vier en vijftig minuten, zestien seconden en dertig honderdsten, maar toch nog ruim voldoende om haar uitdager met meer dan tien minuten achter zich te laten.
Maar haar vrees was weer eens bewaarheid geworden. Terwijl het water onophoudend langs haar lichaam bleef strelen, vroeg ze zich af of haar onwaarschijnlijke lot al dan niet te danken was aan het feit dat ze in een land van atletiekbarbaren leefde. Dit gegeven zorgde er aan de ene kant voor dat ze als zeventienjarige, potentiŽle toekomstige wereldrecordhoudster op de tien Engelse mijl, van een gezonde anonimiteit kon genieten, maar was er aan de andere kant hoogstwaarschijnlijk ook verantwoordelijk voor dat iedere loopliefhebber die haar herkende zich koste wat kost met haar wilde meten. Er viel simpelweg niet aan hun fanatieke verlangen te ontsnappen; altijd hadden ze een argument of een wederdienst achter de hand waar Carolientje niet om heen kon. Zoals de Schunnigaard, die onomwonden op tafel had gegooid dat ze kon kiezen: ofwel het tegen hem opnemen, haar stempel krijgen en eindelijk terug naar huis keren, ofwel haar proces uitzitten en naar haar stempel fluiten.
Haar excuus dat ze geen loopuitrusting bij zich had, was als een kaartenhuisje in mekaar gestuikt. De Schunnigaard had niets aan het toeval overgelaten, had van zodra hij lucht had gekregen van wie het meisje was dat voor het Tribunaal moest verschijnen loopkledij, een sportbeha en schoeisel laten aanrukken -de juiste maten waren voor hem, fan van Carolientje van het eerste uur, geen geheim- en de verlichte atletiekpiste van het nabijgelegen gemeentelijke sportstadion afgehuurd.
En zo gebeurde het dus, dat Carolientje Willenman, natuurtalent en potentiŽle toekomstige wereldrecordhoudster op de tien Engelse mijl, op een late, druilerige avond, door een machtige ambtenaar Ministerie van Certicifaten en Aanverwante Administratieve Creaties, tot haar zoveelste niet geplande loopwedstrijd werd gedwongen. Met een al even zoveelste overwinning tot gevolg. Ze smaakte bitterzoet.

EINDE

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Bijna te gek voor woorden :)
  Graag gelezen, K.
  x
  koyaanisqatsi: bedankt voor het lezen
 • ivo
  bizar en zeer psychidelisch gebleven tot het einde en toch aangenaam voor lezen ... sterk Koya ..

  hoe alles in een bureaucratie kan verlopen .
  koyaanisqatsi: ik vrees nochtans slechte commentaren op het slot...

  thnks Ivo
 • aquaangel
  graag gelezen,  carolientje wil een man ipv willenman ;)


  koyaanisqatsi: Carolientje wil eerst het wereldrecord!
 • muis
  Waarom vrees je slechte commentaren op het slot..? Tenzij...ja..ik heb er eentje. Er zou een vervolg moeten zijn:)
  groetjes en graag blijven volgen

  koyaanisqatsi: ...omdat ik me wel kan inbeelden dat de lieve lezertjes iets anders hadden verwacht...
  vervolg? Carolientje op de Olympische Spelen of zo?
  thnks
 • Vansion
  Weet je ... ben van Carolientje gaan houden al lezend. En het slot smaakt bitterzoet en lijkt gevaarlijk op 't gekende ... in Techt. En daarvoor moest ik geeneens interpreteren!
  koyaanisqatsi: hardloopster??,

  thnks
 • feniks
  Man, man, man ... waar blijf je het halen?
  Onlangs nog bij je psychiater geweest? Het wordt weer tijd, geloof ik....
  koyaanisqatsi: mag er niet meer binnen...

  thnks
 • thijl
  Een bizar verhaal, met een passend bizar einde. ;-)

  Vrijblijvende tipjes:

  de zaken niet geforceerd, haar eigen reserves (+ c in geforceerd, - r in reserves)
  koyaanisqatsi: thnks
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .