writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Verval

door koyaanisqatsi

Ik werd wakker naast een vrouw met een dof, asgrauw gezicht. Haar gelaaststructuur en haar zwarte golvende haar deden me vermoeden dat ze van mediterrane afkomst was. Op haar voorhoofd, ongeveer anderhalve centimeter boven haar rechter wenkbrauw, had ze een klein maar diep boogvormig litteken.
Ik zette me op mijn ellebogen en staarde, nog half verdoofd door de slaap, in het rond. De kamer getuigde van een sombere leegte. Behalve het bed en een nachtkastje stond er alleen maar een lange kleerhanger op wieltjes, van de soort die gebruikt werd om grote hoeveelheden confectie te verplaatsen. Blauwgrijze, niet helemaal dicht getrokken overgordijnen lieten het licht van een moeizaam opkomende zon langs een brede spleet naar binnen strompelen; op de grond lagen her en der kleren en schoenen verspreid.
Op het nachtkastje naast me lagen drie gebruikte condooms. Was ik de afgelopen nacht tot zo'n prestatie in staat geweest? Ik kon het me niet voorstellen want zo'n hoogstandje had ik sinds de beginjaren van mijn sexuele activiteiten niet meer klaar gespeeld.
Er bewoog iets achter de vrouw, die nog steeds met haar gezicht naar mij gekeerd lag. Tot mijn ontsteltenis ontdekte ik een andere man, kalend, van ongeveer mijn leeftijd, maar dan magerder, om niet te zeggen pezig. Zijn bleke huid contrasteerde met het zwart van zijn wenkbrauwen en zijn dunne kroon van resterend haar. Kon hij het antwoord zijn op het mysterie van de drie condooms? De kans dat hij er voor verantwoordelijk was, leek me in alle geval heel wat reŽler.
Ik herinnerde me niets meer van deze mensen. Het laatste wat ik me voor de geest kon halen was mijn bezoek aan een sexshop in de rosse buurt. Ik had een film gehuurd en me als een holbewoner opgesloten in wat ik een afrukkamer noem. Het was een film waarin ouwe geilaards, zoals ik, zich verlustigden aan jonge meisjes die maar net de toelaatbare leeftijd hadden bereikt. Mijn opwinding had het niet gehaald van mijn dronkenschap. Om de haverklap had ik de film doorgespoeld, in de hoop op een scŤne te stuiten die voldoende perversie zou opwekken om me over de streep te trekken. Maar na verloop van tijd had ik het opgegeven. Schaamte, walging en frustratie waren als een verdovende cocktail mijn hoofd binnen gelopen terwijl ik het ultieme toevluchtsoord van het verloederde mannetjesbeest was uit gevlucht.
Wat was er nadien met me gebeurd? Ik had er geen idee van en moest mezelf zelfs het antwoord schuldig blijven of ik het wel wilde weten, hetgeen als absoluut bewijs voor de totaal verdwenen interesse in mijn eigen leven beslist kon tellen.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Bij het eerste deel heb je me al verloederd :)
  Mooi begin!
  x
  koyaanisqatsi: Oeps... En het moet nog beginnen.
 • ivo
  Zeer sterk geschreven bravo!


  wat een verhaal van zelfrelativering in een seksueel getinte omgeving ... alsof het leven verengd tot het seksueel gebeuren alleen maar in de prestatie van de man ligt verwrongen ...

  het tedere en het niveau van het (niet) begrijpen heel goed door elkaar laten spelen en ook tegen elkaar laten uitspelen ..

  koyaanisqatsi: dank, Groot-Meester in de Analytische Commentaren
 • anne
  Komt er een vervolg? t'Was zo snel doorgelezen en de erotiek getinte taal brengt je in vervoering. Benieuwd wat volgt. ook de kleuren die je schetst geven een bepaalde sfeer van verval, verlatenheid, eenzaamheid tussen al het sexuele genot. Benieuwd wat volgt... .
  koyaanisqatsi: weinig opbeurends in alle geval...
  thnks
 • feniks
  Verwacht ook wel een vervolg. Heb zo al een vermoeden ... grinnik...
  Knap geschetst. Alsof je het gevoel van bedorven opwinding zelf zo hebt meegemaakt (maar natýýrlijk is dat niet zo).
  koyaanisqatsi: toch wel... in het kwadraat... (pfff)

  als ik alles zelf moest meegemaakt hebben dat ik al heb neergepend...

  thnks
 • vladimier
  Voor mij is dit humor!
  koyaanisqatsi: zo'n beetje in de stijl van Laurel en Hardy?

  thnks
 • SabineLuypaert
  arme jij, maar ik kon een grijns niet onderdrukken,
  hier nog een hongerige lezer die snakt naar vervolg (of is dat pervers dat zo te zetten) ;-
  koyaanisqatsi: absoluut pervers!
  thnks
 • aquaangel
  ai ai ai bah bah hokjes waar ze films draaien.......(grinn) dat moeten wel jachiejongens wezen?

  leuk geschreven koyaan ik ben fan voor het geval je dat vergeten was

  xx
  koyaanisqatsi: xxx
 • Hoeselaar
  Naturalistisch ik zou samen met Bredero zeggen; 'het kan verkeren'
  koyaanisqatsi: thnks
 • thijl
  Pakkend. Een veelbelovend mysterieus begin.

  -Haar gelaatsstructuur (eerste s na de t van gelaat)
  -haar rechterwenkbrauw (aaneen)
  -moeizaam opkomende zon langs een brede spleet naar binnen strompelen --> De zon komt altijd met dezelfde snelheid op, ze kan wel zwakjes schijnen. Zonlicht dat naar binnen sijpelt lijkt mij correcter, maar dat is iets persoonlijks. ;-)
  -seksuele activiteiten (x=ks, zo ook in 'seksshop')
  -hoofd binnengelopen (aaneen)

  koyaanisqatsi: thnks
 • muis
  Ziezo, ik ben er aan begonnen:)
  Ik hou mijn fb's kort omdat er heel wat delen gepubliceerd zijn. Op het einde doe ik een uitgebreidere:)
  knap spannend begin dat vraagt naar meer
  groetjes
  koyaanisqatsi: thnks Muisken
 • Theo_Roosen
  De eerste keer dat ik iets van je lees. En het kan tellen. Zal voorzeker ook de volgende delen lezen. Lijkt me boeiend. Bovendien hanteer je een boeiende stijl die getuigt van taakrijpheid. Theo.
  koyaanisqatsi: hartelijk welkom in de waanzinnige wereld van Koyaanisqatsi!
  ik wens je alvast veel leesplezier
  thnks
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .