writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De pendule 3

door Hoeselaar

Midden in de nacht werd Lisbeth gewekt door een geluid dat ze niet thuis brengen kon, ze stootte Franck aan maar deze reageerde niet. "Franck hoor je dat niet of wil je het niet horen, luister dan toch, wat zou dat kunnen zijn"
Weer porde ze in zijn rug en riep nu met een gedempte maar beslissende stem "Hé, Franck word eens wakker daar onder is iets maar weet niet wat, ga jij eens kijken? Franck die uit een ver dromenland naar de werkelijkheid gekatapulteerd werd riep verwonderd en lichtelijk kwaad, " Hé wat is er aan de hand, is er ergens brand"."Toe Franck daaronder is iets of iemand ik hoor gestommel en allerlei geluiden die niet van hier zijn, wil je eens gaan kijken, maar doe geen lantaarn aan want dan wordt je een levende schietschijf" Binnensmonds grommend stapte hij uit het bed en begon zijn weg naar beneden te zoeken. Hij kende hier wel elke trede en wist waar eventuele obstakels waren maar liep toch heel voorzichtig Trede voor trede sloop hij naar beneden steeds indachtig wat vrouwlief tegen hem zei,wees voorzichtig! Beneden op de stenen vloer aangekomen zette hij zij speurtocht verder naar de living toe, hij hoorde niets zag niets en bespeurde totaal geen onraad. In de woonkamer aangekomen hoorde hij een licht gekraak alsof men een potlood brak, hij was toch nergens tegen of op iets gestoten dat dit geluid veroorzaakte.
Franck liep verder tastend door naar de keuken maar ook daar rook hij geen onraad, voorzichtig draaide hij zich om, en dacht dat zijn hart het zou begeven, zijn handen trilden en voelde hoe zijn nekharen overeind gingen staan. Zijn vrouw was hem al sluipend zonder ook maar een geluidje te maken gevolgd en stond nu recht tegenover hem, en zag francks gelaat als een geest zonder een enkele druppel bloed in zijn aderen.
Lisbeth zocht naar de petroleumlamp die daar ergens op het kastje moest staan, met haar hand vooruitgestoken en op en neer halend liep ze in die richting waar ze deze vermoedde. Ze liet een schreeuw die afgrijselijk moest zijn want franck begon even hard mee te schreeuwen. Ze meende met haar hand iets warms, iets levend vast genomen te hebben en verkeerde nu in alle staten. Franck die anders de koelbloedigheid in eigen persoon was, stond pal als was hij een standbeeld. Lisbeth vond de bewuste lamp uiteindelijk en ook de lucifers en ontstak de lamp. Nu eerst zag ze haar held staan die als een boomstam zonder enige beweging daar stond. Gelukkig was er nu licht en kon men naar het geluid op zoek gaan, en zij zocht natuurlijk naar dat hetgeen zij dacht gevoeld te hebben, maar niets van dit alles was te zien, alles was zoals ze het gisterenavond verlaten hadden
Die zelfde nacht had Lisbeth de ene nachtmerrie na de ander en doordat in de nacht de wind sterker geworden was hoorde ze het huilen van de storm nog nadrukkelijker als gewoonlijk. ze stond dan ook versuft die morgen op, deze nacht had haar geen goed gedaan ze was geradbraakt en zou zo weer het bed willen induiken.
Franck had koffie gezet en het rook heerlijk naar verse broodjes, die hij in de morgen al bij de bakker in het dorp had gehaald.
"Hoe zie jij er wel uit, je lijkt wel door een mangel getrokken", terwijl hij zich over haar heen boog en in de nek kuste.
Ze keek hem verongelijkt en niet begrepen aan, ja zelfs verwijtend en zei,"Ik weet het wel, je gelooft me toch niet maar ik weet wat ik gevoeld heb, boven in bed heb je me ook al uitgelachen en gezegd dat mijn fantasie met me een loopje nam" kwaad duwde ze haar ingeschonken kopje terzijde en stapte op.

wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

 • Helena329O
  Spannend hoor! Ik denk dat jij sneller typt dan dat je gedachten gaan.
  Ben benieuwd naar het volgende...
  Liefs Helena329O
  Hoeselaar: Nee! Ben maar een amateur

  Groetje Wilhelm
 • ivo
  spannend is het minste wat je hiervan kan vertellen .. amai is dit goed geschreven ..
  Hoeselaar: Dank je wel voor het fijne compliment, zo een uitspraak doet altijd weer wonderen
 • muis
  Hey Hoeselaar, dit blijf ik zeker volgen! Spannend!
  En wat gebeurt er verder???
  Ben benieuwd
  groetjes
  Hoeselaar: Afwachten en thee drinken
 • Henny
  Echt spannend! Ik zou zaklampen aanschaffen. Die groten waar je mee kunt meppen.
  Hoeselaar: Die hadden ze op dat moment niet bij de hand !
 • thijl
  Weer aandachtig gelezen, je weet de spanning goed op te bouwen en vast te houden.

  Enkele vrijblijvende tips:

  -(...)wat zou dat kunnen zijn" --> wat zou dat kunnen zijn." (+punt) En zo zijn er nog enige zinnen.

  - (...) en zag francks gelaat --> en zag Francks gelaat (hoofdletter F)

  - (...) moest zijn want franck --> moest zijn want Franck (zie boven)

  (...) had haar geen goed gedaan, ze was geradbraakt (+komma)

  -(...) ga jij eens kijken? --> ga jij eens kijken?" (+")

  -(...) met me een loopje nam", (+komma)
  Hoeselaar: Geef me maar op m'n donder zodat ik het nooit meer vergeet, ik ben je meer dan dankbaar daarvoor
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .