writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Verval (6)

door koyaanisqatsi

Ik vraag de vrouw niet of ze me herkent. Ze heeft haar visitekaartje afgegeven, is gaan zitten en ratelt sinds enkele minuten als de plichtsbewuste vertegenwoordigster van haar broodheer een verhaal af dat me geen bal interesseert. De map die ze samen met het visitekaartje heeft overhandigd bevat ongetwijfeld dezelfde informatie als diegene die ze nu uitbazuint. Ik kan nauwelijks begrip opbrengen voor haar poging om te bewijzen dat ze met kennis van zaken spreekt -papegaaien zijn ook in staat tot het uitkramen van klanken waar ze geen snars van begrijpen- en bovendien erger ik me aan het feit dat ze is gaan zitten nog voor ik haar als een galante gastheer een stoel kon aanbieden.
Zo opeens, zonder echt opgewonden te geraken, wil ik gaan wandelen in de rosse buurt. Ik wil mijn ogen de kost geven aan de schaars geklede hoeren die van achter hun ramen een kans afwachten om de zoveelste sukkelaar een paar bankbiljetten armer te maken. Ik wil een mollig, donkerharig exemplaar uitkiezen om voor mij te strippen terwijl ik, als een zieligaard die te schijterig is om met een prostituée te neuken, de hand aan mijn pathetische zelf sla. Maar algauw verander ik van gedachten en wil ik een tengere Aziatische zoeken die bereid is tot anale sex, ook al weet ik dat het nooit zo ver zal komen.
Mijn hersens worden volledig in beslag genomen door het bedenken van een reden om het kantoor te verlaten. De stem van de vrouw klinkt ver weg, als achtergrondmuziek op één of andere beurs voor verre reizen; haar aanwezigheid beperkt zich louter tot haar zittende lichaam. Ik vraag me af hoeveel geld ik op zak heb, voor het geval ik toch in een peeskamer zou belanden.
Met het zoeken naar sexuele bevrediging heeft dit alles niets te maken. In wezen zou ik me net zo goed van een steile, zanderige berghelling kunnen laten rollen, met dat verschil dat ik dan mogelijk kneuzingen en blauwe plekken zou oplopen. Moest het om lust gaan, dan kon ik veel gemakkelijker één van de arbeidsters uit de fabriek gaan verleiden. Op zijn minst de helft van hen heeft wel één reden om zich zonder slag of stoot aan een avontuurtje met een lid van de directie over te geven. Een slecht huwelijk, eenzaamheid, het verlangen naar een beetje erkenning, aandacht, de naieve hoop op een zorgeloze toekomst, of zelfs ordinaire sexuele apetijt, de lijst van plausibele argumenten is lang, misschien zelfs onuitputtelijk.
'Wenst u misschien koffie?' flap ik er, zonder nadenken uit.
De vrouw schudt het hoofd en ratelt door. Ik kan het nog nauwelijks aanhoren en veins interesse door in de map te bladeren. De felle kleuren van de illustraties zijn de enige details die mijn aandacht opeisen, voor de rest glijden mijn ogen dromerig over de begeleidende teksten.
'Dus, meneer Saterman, bekijkt u het eens rustig, en als ik u van dienst kan zijn, laat u het dan maar gerust weten.'
Zonder mijn ogen van de map op te richten, schud ik de hand die me wordt aangereikt. Ik zie nog steeds geen enkele reden om de vrouw te vragen of ze me herkent. Haar naar buiten begeleiden zou een aanzet kunnen zijn om ongezien het gebouw te verlaten maar zonder echt een reden te hebben zie ik van deze mogelijkheid af.
'U vindt de weg?' vraag ik, mijn blik ditmaal wel op haar gericht.
'Zeer zeker,' antwoordt ze.
Ik kijk haar na terwijl ze naar deur stapt en ben er van overtuigd dat dit niet haar laatste woorden aan mijn adres zullen zijn. Maar ze verdwijnt, zoals ze gekomen is: heel gewoon, en zwijgend.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  een zeer intrigerend verhaal
  koyaanisqatsi: en lichtjes depro?

  thnks Ivo
 • fenk
  "peeskamer": zelf gevonden?
  koyaanisqatsi: nee hoor, in euh... vakliteratuur...(?)
 • SabineLuypaert
  zalig stukje getormebteerd deken :-d vooral die opsomming voor de koffie haha
  koyaanisqatsi: hik...
 • Hoeselaar
  Knap en eerlijk geschreven
  koyaanisqatsi: thnks
 • thijl
  Scherpe maar deprimerende observaties van Saterman zeg. Het opduiken van de zwartharige vrouw is niet echt een verrassing, maar past naadloos in de verwachtingen die je schiep.

  vrijblijvende tipjes:

  -seks en seksuele met ks
  -appetijt (+p)
  -de naïeve hoop (+trema)
  koyaanisqatsi: yep!

  thnks
 • muis
  Zo zou ik ook verdwijnen in deze omstandigheden:)
  koyaanisqatsi: met de tram?
 • Vansion
  sterk gedeelte
  koyaanisqatsi: thnks
Er zijn 77 bezoekers online, waarvan 0 leden: .