writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Verval (31)

door koyaanisqatsi

Ik heb niet op de klok gekeken, maar ze moet al minstens een kwartier onder de douche staan. Wat ze doet heeft weinig zin. Ze zal er nooit meer in slagen de vuiligheid weg te spoelen. Zo vergiftigd haar lichaam is, zo bezoedeld is haar ziel. Natuurlijk loog ze, toen ze beweerde dat ik de eerste vent was met wie ze het voor het geld deed. De sporen van injectienaalden in haar armen en benen verraden dat ze al lange tijd verslaafd is en waar anders zou ze het geld vandaan halen om aan haar heroïne te geraken.
Ze is mager, bleek, somber en als hoer waardeloos. Ze trok haar kleren uit, ging op haar rug liggen, spreidde haar dunne benen, toonde een rood aangelopen geslacht en liet me binnen dringen zoals men de man van de electriciteitsmaatschappij binnen laat om de meterstand op te nemen -omdat het nu eenmaal even moet.
Op haar linker schouderblad heeft ze een kleine vlinder laten tatoeëren, in haar navel zit een zilveren ringetje gepiercet. Ze beweert éénentwintig te zijn maar ik schat haar hooguit achttien. Ze gaat niet naar school en werkt niet, is "fulltime punk", zoals ze het zwartgallig uitdrukt, al lijkt "fulltime junk" me veel toepasselijker. Ze hokt samen met een paar soortgenoten in een kraakpand dat op het punt staat om ontruimd te worden, waarmee ze meteen haar grootste probleem heeft aangehaald -groter blijkbaar dan haar fortuinen verslindende verslaving.
Ondanks de sex die eigenlijk geen sex was, beschouw ik mijn plan als geslaagd. Ik, directeur van een multinational, vertegenwoordiger van de uitverkoren bende die het heeft gemaakt, is in de gedaante van bejaarde punk het bed ingedoken met een piepjonge, vrouwelijke exponent van één van de laatste verzetshaarden tegen de geaccepteerde gang van zaken. En dan nog wel tegen betaling! Ik, een man die zich gemakkelijk een luxehoer kan veroorloven, verbras mijn geld aan een complete loser, die er zelfs te slecht aan toe is om zich met enige stijl te prostitueren.

Ik had het nochtans opgegeven. Net als de beweging bleek de punkkroeg op sterven na dood. Hanekam was de enige die me de moeite waard had gevonden. Voor de andere, alles behalve talrijke aanwezigen, bleef ik hetzelfde als voor de man in de straat: een te negeren ouwe dwaas of hoogstens een te mijden rariteit.
Ontmoedigd was ik na drie biertjes terug naar buiten gegaan. En daar zat ze, op een bank, in elkaar gedoken als een verkleumd konijn, krampachtig aan een sigaret te trekken en nerveus met haar benen te wiegen. Ik had geen zin in tijdverlies, stapte op haar toe en vroeg haar vlakaf of ze iets nodig had. Haar ogen keken nijdig, spoorden haar aan me te laten oprotten, maar haar verziekte lijf wist wel beter. Ze vroeg geld, veel meer dan nodig voor een pakje sigaretten, en ik gaf het haar, op voorwaarde dat ze wat met me ging drinken. Dat was geen enkel probleem, zei ze, maar eerst had ze nog iets te regelen, en dus verdween ze, met het geld en de belofte binnen een half uurtje terug te zijn. Ik zette me neer op de bank en wachte, er van overtuigd dat ik me als de eerste de beste idioot had laten rollen maar een klein uur later stond ze er weer. We zakten af naar een bruine kroeg even verderop, waar ze de ene rode porto na de andere achterover kieperde terwijl ze luidop droomde van de vernietiging van de kapitalistische samenleving en de realisatie van de linkse anarchie. Ik liet haar in de waan van haar idealisme, dat begrijpelijkerwijs door weinig meer was gefundeerd dan een rebels karakter en verlangen naar eerlijkheid. Ik had geen zin haar nog dieper in de stront te duwen door haar droom aan duigen te lullen en luisterde met enige sympathie naar haar welgemeende retoriek, tot het geduld van de duivel in me was opgebruikt en ik haar verslaving misbruikte om haar te bezitten.

Ze komt de badkamer uit. Haar kleine, iets opwippende borsten zijn zowat haar enige tekenen van jeugd die nog intact zijn. De gaten in haar armen en benen hebben zich als rode zweren in haar lijkbleke huid geplant, hebben meer weg van spuigaten voor bloed dan van aanvoerkanalen voor chemische smeerlapperij. Haar rossige schaamhaar deelt door zijn dorheid in de al te vroegtijdige aftakeling van haar lichaam dat zich breekbaar als een porceleinen postuurtje presenteert. Ze kijkt me heel even zwijgend aan met een blik die schaamte en afkeuring als een slecht smakend medicijn tegen schuldgevoel vermengt en stapt naar de stoel waarop ze haar kleren slordig heeft neergegooid. Haar kont heeft letterlijk nauwelijks wat om het lijf: vel over been, net niet uitgemergeld, en wekt een decadente gedachte in me op. Ik gooi de lakens van me af, stap uit bed, loop op haar toe, belet haar haar T-shirt over haar knokige romp te trekken en zeg: 'Als ik je nog een keertje op zijn hondjes mag neuken, betaal ik je je dosis voor een hele week.'
Het meisje draait zich om, doet mijn oogballen met een blik van onomkeerbare haat wegsmelten, laat haar T-shirt vallen en gaat op handen en knieën op bed zitten.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Wat een beestenboel bij wh, las net een gedicht over 'n natte kat en nu jij ...
  x
  koyaanisqatsi: Tja, schrijvers... Zootje perverten...
 • muis
  Machtig goed neergepend:)
  Je zinnen en verhaal zijn vlotjes neergepend, met een uitgebreide woordenschat. Dit kan ik niet:)
  Groetjes
  koyaanisqatsi: maar jij zal dan weer andere dingen kunnen...

  thnks
 • aquaangel
  ai wat een overgave .........,maar ja doggy doggy he ;O


  ben ik ff blij dat ik een fairy op mijn rechterschouderblad heb.........en gelukkig ben ik niet verslaafd...........althans niet daaraan..

  muis heeft gelijk

  x
  koyaanisqatsi: aan wat zou aqua verslaafd zijn?? rararara... gezouten pinda's?!
 • SabineLuypaert
  (smile) straf gepend weeral
  koyaanisqatsi: ja, met een beetje peper...
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .