writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Indigestie (deel 3)

door Monalisa

Geruisloos ging de kamerdeur open. Een mager, gebrild kind stond in de deuropening.
"David, dit is Yukki," zei Anne fier, "mijn dochter."
"Hallo," lachte het meisje flauwtjes. Ze keurde David vanuit haar linker ooghoek alvorens zich weer naar haar moeder te richten. "Mama, ik heb vanmiddag de broek van mijn dromen gezien! 50 euro maar!" zei ze opgewonden.
Ze streek beide armen naar achter en liet die op haar rug rusten. Met het hoofd ver vooruit en wijd gesperde ogen keek ze Anne overdreven glimlachend aan, "Kijk ik lief genoeg?" vroeg ze aanstellerig.
Anne stond op, maakte een handgebaar en vluchtte met haar glas de keuken in, "Niet nu, alsjeblieft."
Yukki's naakte, melkwitte o-benen volgde haar en hielden halt bij het fornuis waar ze als een omgekeerde druppel tegenaan bleef hangen.
"Krijg ik ze dan, mama? Ze is aan verminderde prijs nu."
"Probeer jij het vuur maar eens aan te maken." Anne liep met een gevuld glas op David toe.
Het stokkerige lijf in de zwarte, platte schoenen bewoog moeizaam over de okergele tegels tot bij de open haard waar het ineengezakt neerplofte. Een viertal dunne latjes belandden met het nodige kabaal de haard in. Uit een oud telefoonboek ritste ze langzaam een aantal bladzijden en wrong die tot 'worsten'. Onder het punt waar twee houtjes elkaar kruisten hield ze een lucifer en gooide er meteen de papieren worsten bovenop.Het vuur brandde lichtjes. De overige bladzijden frommelde ze tot propjes die ze met tussenpoosjes in het vuur wierp. Naast het stervende, knetterende hout bleef het stil.
David keek naar het hoopje mens dat met een stokje lijntjes tekende op de grond. Na een poos nam haar lange, spitse gezicht een vaste positie in. De warrige carrésnit camoufleerde een vijandelijke, heel subtiel opgestelde tank. Het doelwit... Anne's trosvormige bewustzijn dat in kwabben uitwendig tentoongesteld hing. Twee bolle vizieren sloegen Anne's zwakheid gade. Elke kans op een potentiële overwinning leek tot in de kern uitgepluist te worden, het gepaste moment afwachtend.
"Kijk eens!" Yukki wees naar het vuur dat nu fel doorbrandde.
"Hoe jou dat toch steeds zo snel lukt," stelde Anne verbaasd vast.
"Wat zou je beginnen zonder die intelligente dochter van je hè," zei Yukki hooghartig, "Is het goed dan, mama?"
Anne gaapte haar aan, "Goed? Wat goed?"
"Zeg, mama," gromde ze, "die broek waar ik het zonet over had natuurlijk!"
"Weet je, jij krijgt die broek van zodra je je kamer opgeruimd hebt."
"Wat! Waarom?" brulde Yukki vijandig, "Het is toch mijn kamer zeker en mij stoort het niet dat die er zo bij ligt! Voor de rest hoeft er daar niemand te komen!"
"Het is een echte varkensstal!" riep Anne terug, "Het stinkt er naar rottigheid. Verlucht jij je kamer wel eens? Nee, jij krijgt die broek als daar wat aan veranderd is," besloot ze.
Yukki stond op en zwierde woedend de deur open. Met twee treden tegelijk stormde ze de trap op. Halverwege bleef ze staan, "Ik haat je!" gilde ze nijdig, "Je ben een echte egoïst!" en in tranen rende ze verder de trap op.
De fatale kanonskogels waren, zonder de minste moeite, onder hoge druk uit haar mond gespoten, recht op hun doel af.
"Dat is mijn dochter." Anne's stem trilde, "Ik geloof het zelf niet."

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    ai ai die meidenkamers ook altijd ;) (herkenning)
    Monalisa: Me-mo-ries... may be beautiful and yet ;))
    Bedankt en groetjes!
  • jbrouns
    Alweer enkele zeer mooie zinnen en vooral dan detaillistische beschrijvingen, het karakter van de puberdochter is herkenbaar geschetst. Alleen heb ik nog geen idee waar dit inhoudelijk naar toe gaat? Het verhaal begon over kunst, neigde vervolgens naar een soort driehoeksverhouding en nu komt er een puberende dochter bij? Ik mis een vaste lijn in je opbouw. Gr.
    Monalisa: Grrrrr ;) Blijven lezen, misschien komt het inhoudelijk nog allemaal in orde! Alvast bedankt voor je reactie, groetjes!
  • muis
    Ik kan jbrouns enigszins volgen in zijn fb. Inhoudelijk heb je drie verschillende thema's en weet de lezer niet waarover het handelt.
    Gedetailleerd schetsen kan je perfect.
    Ik blijf lezen
    groetjes

    Monalisa: Ja, inhoudelijk een hele klus maar het komt nog goed ;) Bedankt voor je fijne fb, groetjes!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .