writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

het kleurenvrouwtje

door Liesje

Lang lang geleden leefde er een tovervrouwtje in haar kleurenhuisje. Het huis was versierd met alle bestaande kleuren en het vrouwtje woonde er heel graag. Alle mensen die op bezoek kwamen, maakte het sprookjesmensje ook heel gelukkig.

Op een dag belde Iris aan bij het huisje gelegen in de Wensendreef te Dromenland. Ze vertelde het vrouwtje dat ze een kindje verwachte, maar dacht dat het een jongetje zou zijn. Het meisje hoopte zo erg om een dochtertje te krijgen, want ze had al drie zoontjes. Het vrouwtje bracht haar naar de roze slaapkamer en gaf haar een kus. Ze vertelde dat alles in orde zou komen. Vier maanden later kreeg Iris een flinke meid en noemde haar Pinky.

Iris vertelde haar broer over het kleurenvrouwtje en ook hij ging even op bezoek. Carlos vertelde het vrouwtje dat hij geen vrouw kon vinden, omdat hij zo lelijk was. Het vrouwtje nam hem bij de arm en bracht hem naar het rode toilet. Ze gaf hem een knuffel en vertelde dat de liefde hem zou ontmoeten. De man wist niet goed wat hij van het vrouwtje moest denken, maar stapte toch de wereld in met een hoopvol gevoel. Twee maanden later kreeg hij een uitnodiging voor een etentje. Een collega was verliefd geworden op hem. Na het etentje volgden nog vele mooie momenten. Samen werden de twee collega's enorm gelukkig.

Vier jaren geleden reed een triestige man tegen de treurwilg die groeide voor de deur van het kleurenvrouwtje. Hij wilde niet meer leven, want hij had al zoveel meegemaakt. Zijn leven werd gekleurd door depressieve gedachten. Het vrouwtje deed de deur van de wagen open en nodigde de man uit in haar huis. Ze bracht hem naar de oranje keuken en droogde zijn tranen. De man voelde een nieuwe levenskracht in zijn ontstaan. Oranje is de kleur van warmte, genezing en vitaliteit. De depressieve persoon had al zoveel psychologen gecontacteerd, maar het vrouwtje had hem genezen. Hij glimlachte en droomde terug over een mooi leven.

Ook acht weken terug ging nog iemand op bezoek in de Wensendreef. Vieze Jake had vele jaren lange tijd ingebroken bij rijke mensen. Na een lange tijd van bezinning, voelde hij zich schuldig over de misdaden die hij had gepleegd. Hij contacteerde het vrouwtje om vrede te vinden met zichzelf. De deur ging open en even zuchtte de kleurenfee. Een misdadiger had ze nog nooit op bezoek gedacht. Toch wenste ze vieze Jake te helpen. Ze bracht hem naar de witte zolder en vertelde hem dat hij daar de nacht moest doorbrengen. Na een diepe slaap, ontdekte Jake het gevoel van reinheid. Hij kon het zware gevoel van schuld eindelijk naast zich neerleggen.

Op 7 juli 2007 voelde het vrouwtje zich een beetje raar. Ze had al zoveel mensen op bezoek gehad, maar keek om zich heen en ontdekte nog zovele andere mensen die zich ongelukkig voelden. Ze besloot haar kleurenhuisje te renoveren. Ze schilderde haar huisje helemaal in het blauw, de kleur van de hemel. Vervolgens gaf ze duizenden kleurrijke vogels een nieuwe thuis, een hemelhuisje waar ze zich allen goed voelden. Wanneer het vrouwtje toen nog iemand zag die ongelukkig was, dan stuurde ze één van de vogeltjes de wereld in en liet het diertje even rusten op de schouder van de triestige persoon. De reizen van de vogels brachten veel geluk in de wereld.

De wereld ontdekte de kleurensymboliek en steeds opnieuw ontstond een gevoel van liefde, levenskracht, zuiverheid,... Het vrouwtje keek en zag dat het goed was. Ze had haar taak volbracht...
 

feedback van andere lezers

 • chris
  heel heel mooi sprookje heeft zijn kleuren verdiend chris
  Liesje: Dank je Chris :-)
 • jbrouns
  Daag, wat een leuk positief sprookje, tof voor grote, kleine en volwassen kinderen zoals mezelf. Een paar foutjes gevonden:
  'in zijn ontstaan' -> 'in zich ontstaan'
  'zuchte' -> 'zuchtte'
  'op bezoek gedacht' -> 'bedlet ge dit zo, of 'op bezoek gehad'?
  'het kleur' -> 'de kleur'
  'Als het vrouwtje' -> 'wanneer het vrouwjte'
  Groetjes
  Liesje: Bedankt voor de positieve commentaar en de zinvolle tips!
 • Ghislaine
  Simply a master.
  Liesje: Amai, waar verdien ik deze eer!
  Met een nederig gevoel van trots, las ik jouw woorden!
  Heel erg bedankt!
  Groetjes,
  Lies
 • Gaya
  Wat een prachtig mooit sprookje!! In een adem gelezen
  H. Gr.
  Liesje: H?h?, dank je wel Gaya voor de leuke en lieve woorden.
  Groetjes,
  Lies
 • SabineLuypaert
  ook hier ineenrukkerig gelezen :-d zalig, en ja oranje is een happy kleur (wel zonde dat haar taak volbracht is he (sad)
  Liesje: h?h?, leuk om zoveel mooie woorden te lezen bij mijn verhaaltje!
  Groetjes,
  Lies
 • cehadebe
  Eeen fijn verhaal, prettig om te lezen.
  Liesje: Merciekens merciekens!
 • DensPowells
  Wederom een interessant verhaal, maar de stijl hapert her en der weer. Je gebruikt soms huisje, soms huis, soms vrouw, soms vrouwtje. Dat is incoherent, en dat stoort me.

  Pas zeker op dat je al je zinnen niet met Ze, De of Hij begint.
  Liesje: Ik neem je opmerking mee ...

  Groetjes,
  Lies
 • Neeltje
  Een leuk sprookje met veel warmte, ik hoop nog eens door de wensendreef te fietsen en bij haar aan te gaan. Groetjes en fijn weekend. Neeltje.
  Liesje: Dank je Neeltje voor de appreciatie...
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .