writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Verval (40)

door koyaanisqatsi

Birgit weigert categoriek: sex voor de ogen van een heuse cameraploeg, met de bedoeling zich door de rest van de wereld te laten bekijken, kan ik vergeten; tenminste met haar.
'En van de redenen waarom ik bij jou wilde intrekken, is dat ik dan maar n vent aan mijn lijf moet verdragen, en zo lang ik het zo kan uitzingen ga ik me niet tot iets extremers verlagen,' luidt haar argument.
Mijn ontgoocheling is ondraaglijk groot, vreet zich een weg doorheen mijn lijf als een misselijkmakende microob. Ik zou haar als een laffe smeerlap kunnen chanteren maar wil niet het risico nemen dat ze moedig genoeg is om op te stappen. Het verlangen om op regelmatige basis van haar graatmagere lichaam te proeven is daarvoor veel te groot.
Ik ga geen discussie aan, druk haar op het hart dat ik het voorstel nooit meer ter sprake zal brengen en probeer een mogelijk geschonden vertrouwen in mij ter herstellen door haar een sleutel van het appartement te geven.
'Dat is geen goed idee,' weigert ze tot mijn verbazing, 'ik ben een junk, en junks zijn per definitie niet te vertrouwen...'
'Het zou wel praktisch zijn,' dring ik aan, 'tenslotte ben ik niet altijd thuis en bovendien heb ik geen zin om zo en dan uit bed te worden gebeld.'
'Ik zorg er toch voor dat ik altijd op een redelijk uur terug kom,' mompelt ze, duidelijk verveeld.
Ik laat het maar zo; haar uitleggen dat het me geen bal kan schelen wat ze uitspookt, ook al rooft ze het hele huis leeg, komt waarschijnlijk toch te ongeloofwaardig of te hypokriet kleinburgerlijk over. Gefrustreerd door mijn nog steeds aanwezige "Vuile" vraag ik haar om met gespreide benen in de fauteuil te gaan zitten zodat ik me, me vergapend aan haar openstaande vulva, kan klaarspelen. Ik stroop mijn broek af en begin maar word gestoord door haar staalharde blik, die me onomwonden vertelt wat ze van me vindt.
'Wat wil je dan dat ik doe?!' val ik uit, terwijl ik mijn broek weer optrek. 'Moet ik je soms met de sief opzadelen?!'
'Je zou een condoom kunnen gebruiken...'
'Dat was de afspraak niet!'
'Nee, maar dit ook niet man. Verdomme, ik doe het met niemand anders meer, omdat ik het niet wil verkloten. Maar ik heb nog wel andere behoeften dan mijn lijf vol troep spuiten!'
Ik sta als aan de grond genageld. Birgits naakt zijn zonder directe reden heeft van het ene ogenblik op het andere iets onbetamelijks gekregen. Ik wil me naar de badkamer haasten om een badjas te pakken om over haar te draperen maar mijn benen weigeren dienst.
'Bedoel je...'
Ik kan het nauwelijks geloven; ben ik zoveel meer dan een genereuze klant, een ouwe goorlap die haar verslaving misbruikt? Mag ik mezelf trotse de minnaar noemen van een jong meisje, dat als kers op de taart mijn standpunt deelt dat de wereld mag oprotten?
'Ik bedoel niks speciaals, Theo,' zucht ze terwijl ze uit de fauteuil overeind komt, 'ik probeer je alleen maar duidelijk te maken dat je mij behandelt als een meubel, en dan nog als een meubel waar je je aan opgeilt.'
Birgit loopt naar keuken, ik ga haar achterna. Ze blijf doelloos bij het aanrecht staan, met haar gezicht naar de kasten gekeerd, volgens mij om haar tranen te verbergen. Ik kijk naar haar dunne, slappe billen, krijg een krop van medeleven mijn keel, pak haar beet, draai haar om en druk een passionele tongkus in haar mond zoals ik er in jaren geen meer gegeven heb.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Nu vijf lezertjes dan :)
  x
  koyaanisqatsi: Het is een begin... :-( :-)
 • SabineLuypaert
  oo:o feelings hahahah
  koyaanisqatsi: ja, ieder mens heeft zo van die oprispingen...
 • aquaangel
  het lijkt er op alsof je maar 2 lezers hebt..nee drie want meestal is mistaker er ook wel te vinden.
  Jammer, er zou meer gelezen of iig comment gegeven moeten worden, ook als men het helemaal niet kan waarderen

  x
  koyaanisqatsi: ach... er ging ook minder volk naar John Coltrane luisteren dan naar de Rolling Stones... (sliep uit)
 • muis
  laatste :Ze blijf doelloos =< 't' vergete, blijft
  Euh...aquaangel vergist zich, 4 lezers want gewoonlijk is Muis er ook. Door drukke periode, een griepaanvalleke en als room op de taart pc en modem stuk, kon ik helaas niet lezen. Het spijt me, maar ik zal het allemaal inhalen:)
  groetjes
  koyaanisqatsi: voor de rest toch geen pech gehad?
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .