writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een ochtend op ...

door Hoeselaar

Mechelse heide

Een wazig witte ochtendnevel spreidt zich als een luchtige deken. Herschept het landschap met zijn vuurrode ochtendzon in een meer van kleine bruin rode eilandjes. Hier en daar zweven roerloos bosjes jonge berken hangend in het niets.
Een nieuwe dag dwingt de leeuwerik tot een groteske luchtdans waarbij hij al tierelierend zijn liefde aan de zon betuigt. De eerste bijen en hommels bezoeken de vele bremstruiken die dit landschap rijk is. Men ziet dat de nacht tamelijk koud was en zich condens afgezet heeft op de bladeren van struiken. De spinnenwebben die half augustus overal voorkomen zijn oersterk en dragen het duizendvoudige van hun eigen gewicht aan water in vorm van blinkende druppels.

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Mooie schrijfoefening met idilische sfeerbeelden.
  Hoeselaar: Dank je wel voor jouw bezoekje aan een van mijn lievelingsplekjes
 • jbrouns
  Ik zie het ook als een geslaagde schrijfoefening, mooie lyrische taal. Bewaren dit stukje om ergens in een groter geheel te plaatsen? Volgens mij bestaat 'bremstruik niet', het is ofwel 'braamstruik' ofwel 'brem'. Groeten
  Hoeselaar: Maar aangezien brem een struik is vermeldde ik het zo
 • SabineLuypaert
  ik hoor het, en zie het en trek men frakske even dichter, want 't is wel nog beetje friskes(smile) - misschien vuurrode doorbreekzon? je weet al dat het prille ochtend is he, en dan is dat dubbele dat mij gelijk opviel (waarvoor sorry) uit deze feërieke wereld (smile)
  Hoeselaar: Dank je wel om zo euforisch te reageren
 • DensPowells
  Naar mijn zin net iets te veel bijwoorden, al mindert het naarmate je langer schrijft. Dat kan ik aanmoedigen, dat afnemen van bijwoorden.

  Als folieke staat het niet mis, allé, vooruit, dat gun ik je.
  Hoeselaar: Tja dat heb je als jij jezelf een schrijver noemt ik van mijn kant ben pas zes jaar bezig en dus nog een leek
 • remy
  Naar mijn idee is het niet af, waarom zo kort? Zou best een leuk begin kunnen zijn van een aardig verhaal.
  Hoeselaar: Ik moest weg en wilde toch iets plaatsen, dus deed ik het zo
 • muis
  Een fijne observatie van de natuur. Zoiets moet kunnen vind ik. Het wordt idd als een schrijfoefening betiteld, maar het is toch moeilijk om geuren en kleuren op papier te zetten.
  Zoals de meesten zeiden in hun fb's: je kan er nog iets langer van maken.
  Waarom geen verhaaltje over een konijnengezin bijvoorbeeld? Of over de eenzame fietser?
  Het brengt je misschien op een idee Hoeselaar.
  En toch blijf ik dit stukje mooi vinden:)
  groetjes
  Hoeselaar: Beste Maddy, lief dat je zo spontaan reageert op dit kleinood waarin ik een impressie van een heide wandeling probeerde weer te geven.Het idee dat je me geeft neemt al vormen aan, alhoewel ik nog niet weet hoe ik dit alles onder een dak breng zonder in herhaling te vallen.
  Mag ik je heel erg danken voor de stimulerende en lieve woorden.

  Groetje Wilhelm
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .