writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kerstsprookje

door commissarisV

Eigenlijk kende ik hem niet goed.
Ik zag hem op een kerstfeest dat gegeven werd ten voordele van achtergebleven streken.

Hij zag er in het geheel niet onaardig uit, ik schatte hem een jaar of dertig, maar was niet van deze wereld. Later bleek dat hij gedurende jaren werd misbruikt in een klooster, door geile paters met lange baarden.

Tijdens het kerstfeest zat ik aan z'n tafel en deed ie z'n verhaal.

Hij was als verschopte wees in een derderangs klooster terechtgekomen en had een afschuwelijke jeugd beleefd.Het eindeloze en intrieste verhaal van misbruik en verkrachting bespaar ik de lezer.

Feit is dat Georges, zo zal ik'm gemakshalve noemen, wat onwennig deed tijdens het bewuste feest. Hij was namelijk eregast omdat hij de meeste lotjes had verkocht tijdens de jaarlijkse inzamelactie: de beheerraad had een verrassing voor hem. Onder de kerstboom, eerder ernaast, stond een groot pak met felrode strik.

Ik laat hem vanaf hier zelf aan het woord: "Ik kon mijn ogen niet geloven, zo'n groot pak. De omstaanders begonnen te schreeuwen: pak uit Georges, pak uit. Ik ging ongemakkelijk naar voren en begon langzaam en voorzichtig het papier te scheuren, van boven naar onderen.Het eerste wat ik zag was een donkerrode muts met eronder kopergele lokken. Haar gezicht was guitig en jong, ze lachte haar mooie gebit bloot. Naarmate het papier verdween, kwamen delen van haar naar boven. Haar gelijkmatig getaande huid op haar frele schouders, haar volle borsten gehuld in een kanten behaatje; haar taille zo smal als bij het mooiste model. Ik was verhit en verlegen. Onder de aanmoedigingen van de immer talrijker wordende lieden, trok ik de verpakking verder naar beneden.
Hierbij ritste ik ongewild haar kanten broekje een stukje mee. Omdat ik voor haar stond merkte men niet dat ik stiekem in haar broekje keek. Mijn hart bonsde in mijn slapen. Ik meende een flikkering te zien in haar felle ogen.Ik zag haar dijen en haar strakke kontje. Ik zag haar lippen en haar heerlijk mondje. Ze keek niet rond en had enkel aandacht voor mij. Ze fluisterde in mijn oor: deze nacht blijf jij bij mij. Ik kon me haast niet bedwingen en begon ongemerkt te trillen. Ik beet op de lip en alles verdween om me heen. Plots riep een ruige stem: opstaan Georges, voor 't ochtendgebed!"

Ik aanhoorde zijn verhaal, hij stond op en ik heb hem nooit weergezien!

 

feedback van andere lezers

  • vansion
    subtiel ingepakt verhaal - met een strik - een 'farce' in de letterlijke zin van het woord...
    commissarisV: Ik kon het niet beter verwoorden vansion, ik denk dat jij toch meer houdt van het subtielere, duellerende... en minder van de directe, mannelijk glurende, vlezige benadering zoals hier neergeschreven?
  • nutswritingkate
    Knap kerst-sprookje ;)
    commissarisV: Dank je Kate :) :)
  • Delijlah
    Ik hoop in elk geval dat dit verhaal minder autobiografisch is dan het mijne. Heel, heel wrang...
    commissarisV: Is niet autobiografisch, gelukkig groetjes
  • maridava
    Prachtig. Ik vind heel korte verhalen waarin de spanning te top gedreven wordt en een onverwachte ontknoping bevatten, heel goed. Dit is er een zeer goed voorbeeld van.
    Froficiat

    commissarisV: Wowderdewow.Prozaschrijven is nochtans niet mijn sterkste kant.Oprechtop bedankt, M. William
  • VickyLievens
    mooiste kerstsprookje ooit
    commissarisV: wow merci Vicky, voorwaar een super compliment
  • geertje
    ik heb laat ontdekt maar daarom niet minder gewaardeerd.
    groetjes
    commissarisV: bedankt geertje
  • freke
    heel mooi geschreven.

    Groetjes, freke.
    commissarisV: thx hoor
  • erinneke
    ik vind het zeer sterk geschreven, meeslepend, vlot van taal... alleen het einde is een beetje cliché
    commissarisV: dank je erinneke, ik heb me er misschien een beetje te vlug van afgemaakt..:-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .