writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mooie oude dame

door mimi

In het koffiehuis, waar ik al veertien jaar werk, slofte gisteren een oude dame binnen.Ze hijgde een beetje en dat was geen fake bedoening want zulk gedrag zou ik onmiddellijk herkennen, vermits ik zelf ook een asthma verleden met me meedraag.
Rustig liet ik haar haar koffie bestellen. Zij knikte en begaf zich naar de achterkant van de zaak, waar zich de bar bevindt. Waarschijnlijk heeft ze me een tijdje geobserveerd. Over haar brilletje heen, zo'n model dat nu ook bij jonge mensen terug in is.Na een kwartiertje rust op een hoge barstoel, kwam ze terug richting winkel gesloft.
"Ik kan niet meer," pufte ze, totaal overbodig;
"Ik heb altijd zo goed kunnen werken, een groot huishouden gehad en al maar als er een zeven voorkomt, dan ga je toch sterk achteruit."
Ze zei dit gewoon, eigenlijk zonder enig spoor van zelfbeklag.
Ontroering maakte zich plots van mij meester, ik bekeek ze terug in de tijd. Ze had nog niet veel van haar jonge charme verloren. Haar grijze haren waren mooi opgestoken en ze was stijlvol gekleed.Een oude dame, die zich opkleedt om de stad te bezoeken. Vaak zie je op regendagen geen mooier beeld.
Ik heb haar met een krop in mijn keel gezegd dat ze toch nog flink was en dat het goed voor haar was dat ze tijd voor zichzelf uittrok.
Ze knikte me toe en vervolgde haar weg.
Later op de middag kwam ook mijn eigen moeder toevallig binnen. Gehaast, met zakken en een vriendin onder de arm.Zoals steeds was ik ook blij haar te zien en ik maakte me de bedenking dat ook zij een groot huishouden gedragen heeft. Ik gun alle moeders op een druilerige middag als gisteren een warme kop koffie in Antwerpen.

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    met een warm hart geschreven en vol wamte gelezen (smile)
    mimi: bedankt voor je reactie Mimi
  • thepuppy
    Mooi



    Groetjes,

    thepuppy
  • remy
    Best wel goed geschreven, al begrijp ik de volgende zin niet helemaal.
    'een groot huishouden gehad en al maar als er een zeven voorkomt,'

    Probeer na een punt een spatie te gebruiken, dat leest makkelijker.
    mimi: Bedankt voor de tip ivm. het punt. Er staat een zeven voor wil in het Antwerps zeggen dat ze zeventig is. (of een of twee?nzeventig)Groetjes, Mimi
  • jbrouns
    Leve de moeders. De zeven duidt op de tientallen in de leeftijd remy, maar kan idd. beter verwoord. Groeten
    mimi: Ik heb die bewuste zin letterlijk overgenomen, zoals die dame het me zei. Groetjes.
  • Victoria
    ik bekeek 'haar' terug in de tijd
    Je ziet ze in Gent ook, zulke opgeklede dames, ze spreken dan Frans. Daarna, op de tram, als ze denken dat niemand het hoort, komen er platgentse woorden uitrollen :-)
    mimi: Mooi h?, en grappig eigenlijk; groetjes.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .