writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Schrijvers loon,

door verf

Een ambtenaar verdient gemiddeld 2000 Euro per maand. Of 24 000 Euro netto per jaar -bron pensioenberekening.
Een schepenen van een middelgrote stad zal wel wat meer verdienen. Maar toch blijkt hij 9000 Euro extra -in het zwart- nodig te hebben.
Een van onze grootste schrijvers krijgt na jaren lang armoedig gezwoeg 16000 Euro afgewisseld om de 3 jaar. De eerste de beste Europese koe krijgt 3 Euro subsidie per dag omgerekend na 40 jaar koe zijn 43.200 Euro
Een vergelijking met Amerika. Een gebied de grote van Vlaanderen noemt daar een stad met 1 burgemeester en een rits schepenen. Hier zijn er 300 steden met per stad 1 burgemeester met gemiddeld 12 schepenen of 3600 stuks. Er zijn arrondissement, provincie, gewest, regionale, federale, administratie een ambtenaren korps van 1,6 miljoen in dit land. En wat het fabeltje van de hardwerkende Vlaming betreft. België, Vlaanderen is rijk omdat de grote buurlanden hun nationalistisch discours hebben opgeborgen. Omdat we de grootste toegang haven van Europa hebben en omdat we met Brussel de hoofdstad van Europa zijn. Het craquelé die nu in de hoofdstad van Europa gaande is wordt in menig andere grotere Europese steden met argusogen gevolgd. Indien we daardoor de functie van hoofdstad van Europa verliezen dan duikt Brussel, België, Vlaanderen, in het grootste gat van Europa.

 

feedback van andere lezers

  • Jan_Stephorst
    Qua inhoud: volledig met je eens! Er zijn iets teveel Rambo's actief in het politiek landschap. Rambo's die zwaaien met stemmen die een ander gehaald heeft.
    Wat betreft de vorm: in je geestdrift iets te snel geschreven/gepubliceerd: 'een gebied de grootte van Vlaanderen heet daar 'stad'. Verder nog 'gekrakeel dat' ipv 'craquelé die'. Tot slot: 'En wat het fabeltje van de hardwerkende Vlaming betreft: België en Vlaanderen zijn rijk ...' Voor de rest een zeer rake column die door zijn gebalde vorm de kern van de zaak bloot legt. En dat is net wat een heerlijk opiniestukje als dit moet doen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .