writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Opdracht Griekse Mythologie

door fallendreamz

Al tijden was Ion verliefd op Freya. Maar hij was niet de enige die haar vele kwaliteiten had opgemerkt. Freya was prachtig, maar een furie. Een Xantipe. Bovenal leed ze aan narcisme.
De dichter had hier helemaal geen last van. Ze had hem al kunnen bekoren van toen ze klein waren, en hij haar de eerste keer hoorde zingen. Sirenengezang. En toen hij haar in het veld had ontdekt, vredig in de armen van Morpheus liggend. Of wanneer ze lachte. Ze lachte altijd Homerisch.
Alle kleine dingen aan haar bekoorden hem al zo lang! Nu zou hij eindelijk actie ondernemen. Ion steeg op zijn pegasus. Hij besloot een serenade voor Freya te schrijven. Hij had veel talent, maar haar schoonheid wist hij niet vast te leggen in één enkel gedicht.
Hij besloot om een schilder aan te spreken, en vond er na lang zoeken één, wat later een pyrrusoverwinning zal blijken. Want de schilder, Fillips, was zelf meteen onder de indruk van Freya. Ion keek al een tijdje met argusogen naar de schilder, wanneer hij zeker was dat deze Freya voor zich probeerde te winnen. Hij stuurde Fillips weg. Hij maakte het werk zelf af.
Nu had Ion een prachtig kunstwerk en gedicht voor haar, waarmee hij haar hart zeker zou kunnen innemen. Maar het kwaad was al geschied. Freya was verliefd geworden op Fillips.
Nu zou ze eeuwig voor zijn ogen een ander liefhebben, als een Tantaluskwelling.

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    eerlijk gezegd had ik me aan een intrigerend verhaal verwacht bij deze titel. Dus ben ik een beetje teleurgesteld met dit korte stukje (maar daar kan jijn niet aan doen natuurlijk)
    dit lijkt op een beknopte opsomming, maar spreekt me verhaalgewijs niet aan. Behalve die pyrrusoverwinning (smile) die kietelt mij, ik heb daar een gedicht over ergens, ge ik eens opsnorren, alleen al omdat je me triggerde, dus in feite is dit stukje dan toch ... zeker geen tantaluskwelling das zeker (smile)
    fallendreamz: tmocht maar maximum 250 woorden lang zijn en er moesten tien gezegdes inzitte. vandaar. Is op het examen zelf toch ne tiets anders geworden ze:)
    lmocht mijn blaadje niet meedoen
    hopelijk beter dus:D
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .