writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een onverhoopt succes.

door dannycant




Een onverhoopt succes, dat kan ik nu al stellen! Mijn eerste echte boek 'Jan de Lichte...De weg naar de hel!', blijkt héél goed aan te slaan. Een verkoop van 270 ex. op nog geen drie weken, dat had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht, maar het is niet anders.
Toch was er al de indicatie dat dit goed zat tijdens de voorstelling van mijn boek in Velzeke. Niet minder dan vier Burgemeesters, (Zottegem, Geraardsbergen,Houtem en Herzele) waren aanwezig en daar bovenop nog een Minister van Staat, Herman de Croo!
Ook de persbelangstelling was niet min. Het Laatste nieuws, De Beiaard, streekkranten, TV Oost, kortom, een avond om nooit meer te vergeten en waarschijnlijk eentje die ik nooit meer zal evenaren!
De kans die mij geboden werd door het Louis Paul Boon Genootschap, is dan ook wel uniek te noemen, en dit besef ik ten volle. Ik kan dus stellen dat er bij het schrijven een dosis geluk nodig is. Maar ook volharding, inzet en een duidelijk doel voor ogen houden, is een absolute must. Zo begon ik al ruchtbaarheid te geven aan het boek nog voor er twintig pagina's volgeschreven waren. Ik legde me een deadline op, en week daar niet vanaf. Het moest en zou in 2007 uitkomen, vijftig jaar na LPB zijn versie over Jan de Lichte.
Alles paste als een puzzel in elkaar en ik kan het nu wel als een geslaagd debuut beschouwen.

Het is en blijft natuurlijk een streekroman. Een schelmenroman. Toch zijn de reacties die ik krijg van zij die het inmiddels hebben gelezen, uitermate lovend. 'Je blijft lezen, wilt weten wat er verder komt', hoor ik telkens weer.
Vorige week nog kreeg ik een brief van Minister Herman De Croo en wat daarin staat, beschouw ik als het grootste compliment dat ik kon krijgen. Hij hoefde dit niet te doen... helemaal niet, en toch..

quote; Beste Medeburger,
U gaat mij niet geloven, maar in de wagen, want ik was met mijn chauffeur op de voorstelling, ben ik reeds beginnen lezen. Ik heb een inspanning moeten doen om ermee te stoppen... zo meeslepend is dit geschreven, ook zonder teveel compassie, de ene met de andere.
Proficiat. Ik wens aan uw boek een heel groot succes. Het is volks en eigenstreeks.
Einde quote.

 

feedback van andere lezers

  • togu_hang
    een hele grote proficiat en nog veel succes toegewenst
    groetjes
    dannycant: Dank je daarvoor..... groeten
  • jbrouns
    Dikke proficiat (al vind ik dit meer iets om op het forum te plaatsen). Grts.
    dannycant: Dank je... hetstaat onder 'varia'.. moet kunnen volgens mij, of maak ik er beter 'dagboek' van....

    groetjes
  • ERWEE
    Hebde Thijl van Reet, die journalist van Big Hooters al aan de deur gehad?
    (zie IJSVENTER in Driedelig maatpak)

    *PROFICIAT*
  • aquaangel
    heel erg top voor je

    en inderdaad een item om op het topic te plaatsen xx
    dannycant: Dank je... groeten
  • annvanbyl
    Fijn voor jou en waard om van de daken te schreeuwen!
    gr,Ann
    dannycant: Ik heb hoogtevrees op een dak...:-)
    Bedankt hoor en groetjes...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .