writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Den bruin.II

door verf

Nadat mijn boek ........werd gepubliceerd, kreeg ik een aantal e-mails binnen over het verhaal Den bruin. Het verhaal heb ik gedistilleerd uit de vele gespreken dat ik met mijn bruine vriend had. Een van die verhalen ging als volgt:
Er was eens een kleine bruine jongen die zeer beschermd werd opgevoed. Iedere dag werd hij wakker en ging naar school na de school ging hij direct naar huis. Hij was een brave jongen die hard studeerde. En zo kwam het dat hij tijdens zijn diploma uitreiking voor de eerste keer wat langer mocht weg blijven. Zijn medestudenten gingen na de uitreiking in een café en de meeste dronken alcohol, de kleine bruine jongen niet. Toen ze huiswaarts trokken begonnen zijn bleke schoolvrienden stoer te doen. Sommigen begonnen op geparkeerde auto's te lopen, de kleine bruine jongen deed, met veel angst, dat niet. En toen kwam de politie. Ze stopten al die pubers in een cel. De kleine bruine jongen werd in een aparte cel gestopt. Toen begonnen enkele volwassen politie ambtenaren die kleine bruine jongen uren lang in elkaar te slaan zodat zijn angstkreten de bleke jongens hoorden.Toen de bleke jongens riepen dat hun bruine vriend er niks mee te maken had, zei een volwassen politie-ambtenaar: 'Het pleit voor jullie dat jullie uw vriend verdedigt, maar wij weten wel beter, die vuile makakke zijn de bron van alle ellende.' DE gehele nacht was er in die cel van die kleine bruine jongen kreten van angst, pijn, vernedering te horen. Ik vroeg toen mij af, of er toen iets bij die kleine bruine jongen was geknakt?. Zijn interesse in school verminderde . Na een tijd vond hij een midel om zijn pijn te verdrijven. Drugs. Hij werd veroordeeld tot levenslang.






 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    Graag gelezen Ed, schrijnende inhoud...


    Na dat (Nadat)
    werdt (werd) 2x in het verhaal
    als volgt. (als volgt:)

    Toen de bleke jongens riepen dat hun bruine vriend er niks mee te maken had. Zei een volwassen politieambtenar 'het pleit voor jullie dat je uw vriend verdedigt, maar wij weten wel beter die vuile makakke zijn de bron van alle ellende.

    (Toen de bleke jongens riepen dat hun bruine vriend er niks mee te maken had, zei een volwassen politie-ambtenaar: 'Het pleit voor jullie dat jullie uw vriend verdedigt, maar wij weten wel beter, die vuile makakke zijn de bron van alle ellende.')

    Ik vroeg mij af is er toen bij die kleine bruine jongen iets geknakt
    (Ik vroeg toen mij af, of er toen iets bij die kleine bruine jongen was geknakt?)




    verf: dank
    U
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .