writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geen goede voornemens meer.

door dannycant


De overlevende kalkoenen kunnen weer opgelucht ademhalen.
Het risico dat ze nu nog na de kerst op het kapblok belanden, is aanmerkelijk kleiner dan een weekje terug. Hun roep klinkt weer wat luider, de schuwheid ebt weg en ze kijken bijlange niet uit naar volgend jaar!
Hier thuis proberen we de overgebleven oesters weer netjes te sluiten. Een elastiekje eromheen, terug in het bakje en nu maar hopen dat invriezen geen kwaad kan. Ik kan er in elk geval geen meer zien, lust ze niet eens. Maar ja, iedereen heeft ze tegenwoordig in huis. 'Het is in', noemen ze dit, ik noem ze 'vies'.
Ook de fondue stelletjes kunnen weer voor een tijdje in de kast. Ze hebben hun werk gedaan. Terwijl ik die inpak komt het besef dat we in de eindejaarsdagen regelrechte gezondheidsaanslagen plegen op ons gestel. Er is van alles een teveel en we proppen ons maar vol. Nog even en ik ga mij schamen maar er moet nog veel worden opgeruimd en ik wens geen tijd te verliezen. De restjes champagne die her en der nog in de glazen parelen, laten bij mij een eerste voornemen naar het nieuwe jaar toe opborrelen. 'Volgende keer worden er beslist twee flessen minder gekocht', dat scheelt alvast een slok op een borrel.
De flikkerende lichtjes van onze versierde kerstboom zijn ook gedoemd om heel binnenkort te verdwijnen. Nog niet vandaag. Eerst nog bekomen van oudejaarsnacht! Het is een nacht die hoe dan ook in de kleren kruipt.
De Bobs zullen wel weer veel omzet draaien. Ze moesten die jongens gewoon een vergoeding per promille betalen. Het aantal vrijwilligers zou jaarlijks spectaculair toenemen. Toch is het lovenswaardig dat ze zich opofferen om anderen veilig thuis te brengen. Ik zou het niet kunnen. Niet dat ik mij zelf het lazarus drink. Nee gewoon, ik bezit niet eens een rijbewijs!
Misschien daar eens werk van maken, hoewel ik er nog steeds het nut niet van inzie. Ik geraak overal. Brommer, fiets, trein of bus bieden mij meer dan genoeg alternatieven. Toch moet ik toegeven dat het verdomd handig is als je vriendin in het bezit is van zo een bewijsje en zij met de wagen mag rondtoeren. Ik laat mij dus rijden, ben ik toch een bofkont!
De halfopgerookte sigaren van nonkel René liggen hier en daar nog na te stinken. Asbakken vol met peuken en de smog van dit alles begint nu langzaam in onze woonkamer op te trekken. Geef toe, echt gezond zal dit wel niet zijn, zo ziet het er toch niet uit. Last heb ik er niet van. Ik ben immers niet-roker, enkel medegenieter door in dezelfde ruimte te toeven. 'Een sigaretje na het eten kan smaken', hoor je dan! Is het eten dan zo slecht of zijn die rookstokjes echt een delicatesse? De drang om het ook eens te proberen neemt gestaag toe maar ik besluit het toch nog maar een jaartje uit te stellen.
Ik zie dat er ook nog taart is overgebleven. Genoeg om de hele week mee door te komen en dit voor heel ons gezin. Drie was dan toch genoeg geweest, maar ja, ik moest weer eens overdrijven!
Ook het gegeven dat de aanwezige feestvierders maaglast hadden van de ganzenlever, zal wel voor een deel hebben meegespeeld. Ik dacht echt dat de datum op de verpakking de dag was dat die dieren hun orgaan vrijwillig afstonden.
Bleek het de uiterste vervaldatum te zijn, intussen ruim overschreden. Met alle gevolgen vandien! Ons toilet bleef de rest van de nacht de drukste plaats van het huis. Jammer dat ik er geen schaaltje had neergezet, we hadden héél wat van de kosten terugverdient.
Toch is het best gezellig. Een lach en een traan blijken de juiste ingrediënten om het nieuwe jaar aangenaam in te zetten. De wensen vliegen over en weer en ook ik heb daar mijn deel van gekregen. Wat mezelf betreft is dit vrij eenvoudig. Het enige wat ik wens is geluk en voorspoed voor de kinderen en mijn vriendin. Minder last met de gezondheid zou ook mooi meegenomen zijn, voor de rest hoeven we niet te klagen en zo mag het blijven!



(remake)

 

feedback van andere lezers

  • togu_hang
    leuk stukje Danny ...eneuh ... we klagen niet
    groetjes
    dannycant: dank je.... groetjes en een fijn eindejaar...
  • lief
    de wraak van de gans Danny
    graag gelezen
    liefsxxx
    dannycant: zoete wraak...:-) Bedankt en fijne eindejaarsfeesten

    Groeten
  • ERWEE
    Eigenlijk feitelijk zijde gij toch nog al ne serieuze mens, hé Danny

    Beste wensen!
    dannycant: Zeker weten....:-) all? ja... misschien, soms, af en toe, met mate, als het moet, onder dwang......

    fijne eindejaarsfeesten en groeten
  • SabineLuypaert
    inderdaad een leuk stukje Danny, al leef ik intens mee met de buikperikelende gevolgen zenne,
    hele leuke dagen voor jullie gewenst, met veel schrijfinspiraties, weinig last van ongezondheidsdingen en veel geluk

    dannycant: evenzoveel voor jou.... bedankt en groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .