writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Meer-dan-vrouwen

door annvanbyl

Vooraleer het einde van het jaar met zijn volgepropte kerstkont het volgende raakt, wordt er nog een vrouwenmoment gepland. Ik geniet altijd van de gezellige dameskransjes met de beide boezemvriendinnen en van wat er op de uitgebreide kletsagenda staat.
We spreken af om zeven uur, want de Oudste is een beetje moe en de Middelste wil het niet zo laat maken. Als jongste meisje van veertig zal het me worst wezen, zolang we elkaar maar op geregelde tijdstippen zien en ik mijn twijfelei bij hen kwijt kan. In het verleden hebben ze me wijselijk doorheen windstille huwelijksmomenten, echtelijke aardbevingen en singleturbulenties geloodst. Ik weet als geen ander de therapeutische vriendinnenwaarde zeer hoog in te schatten.
Het Italiaanse restaurant zit afgeladen vol en er heerst een vrolijke ambiance. Aan een lange tafel wordt een afscheidnemende collega door haar werkmaatjes geëerd en stijgt het adieu-volume met de hoeveelheid chianti die ze tot zich nemen. Een eenzame toerist knauwt langzaam op zijn pizza en draagt bij het vertrek nog voldoende restanten in zijn behaarde façade om er de kerstperiode mee te overbruggen. Ik gruwel een beetje van mannen met baarden en vind ze net zoals katten: ze zien er snoezig zacht uit maar je weet nooit waar ze met hun vacht allemaal gezeten hebben.
Er komt een fles bubbels op onze tafel en nog eentje want op een been kan een mondaine vrouw niet staan. Onze mannen gaan onverantwoord veel over de tong en de kroost verantwoord weinig. We zijn immers "meer-dan" - vrouwen: meer dan moeder en meer dan louter wederhelft.
De tafel staat strategisch geplaatst aan de doorgang naar het kleine hokje. Er komt een knappe prille dertiger voorbij en we keuren stilzwijgend zijn voor- en achterkant. We beslissen unaniem dat magere mannen in strakke fluwelen broeken een meerwaarde voor de planeet zijn. De vier kakelkipjes van twintig aan de aangrenzende tafel sabelen we met onze verveelde blikken ongenadig neer. De combinatie van borstmeloenen, smalle tailles en kontjes zoals het nichtje van twaalf, levert geen waardevolle aardse bijdrage.
We smeren de keel met een digestief zalfje en trotseren lachend de koude naar de ondergrondse parkeergarage. De Oudste lacht om de absurde afspraak om steeds in elkaars buurt te parkeren. Alsof deze rijpe dozen nog hapklaar voer voor niet kieskeurige verkrachters zouden zijn.
Het geklingel van de autosleutels en het gesmak van de afscheidszoenen wordt overstemd door het getokkel van hoge hakken aan de voeten van een tettertreesje van zo-even. En zonder woorden wachten we wijselijk tot het meisje veilig in haar kleine auto stapt en wegrijdt.
Dat hebben meisjes van veertig immers ook, een klein meer-dan bezorgd kantje.


(uit de reeks : Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

 • togu_hang
  knap geschreven meer-dan meid ... graag gelezen
  groetjes

  zo leert een man ook nog eens wat meer dan betekent hé *wink*
  annvanbyl: J?, zo leren we altijd bij h? ! :-)
  bedankt !
 • lief
  openhartig luchtig niet opgeklopt relaas ann
  graag gelezen
  liefsxxx
  annvanbyl: bedankt lief ! (niet te verwarren met "Lief" h? :-)
 • Mistaker
  Ik ben niet zo'n vriendinnentype maar heb dit graag gelezen.

  Groet,
  Greta
  annvanbyl: bedankt Greta, enne... ik laat huisvrouwenkoffietafels en dameskringen ook maar voor wat ze zijn....
 • muis
  Meer dan uitstekend gebracht. Vooral hoe je de personages beschrijft en zo tot leven brengt. En dan de humor die gewoon straalt!!

  Prachtig:)
  Beste wensen voor het nieuwe jaar:)
  groetjes
  annvanbyl: Bedankt hoor, ik krijg de kleur van de kerstroos die op mijn tafel staat! :-)
  voor jou ook de beste wensen !!!
  groetjes
  Ann
 • ERWEE
  ERWEE is een knappe prille vijftiger met een strakke fluwelen broek en baard.
  Volstaat dat om het jaar af te sluiten?

  Beste wensen!
  annvanbyl: Met dit beeld op mijn netvlies kan 2007 alvast niet meer stuk:-)
  Voor jou ook de allerbeste wensen !!
  groetjes
  Ann
 • tati
  Grappig en graag gelezen. Beste wensen voor een stralend 2008! :o)
  annvanbyl: Leuk ! Bedankt voor de commentaar en ook voor jou een heel mooi 2008 !!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .