writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Schrijvertje(1)

door commissarisV

Alsof ik hier het diepst van mijn gedachten zou kunnen vereeuwpennen...

Alsof ik in staat zou zijn met mijn schamel instrumentaaltje in de gapende afgronden van de vele
ik-en, gij-en en zij-en te graven.

Dit schrijven, mijn schrijven, is enkel bedoeld als persoonlijke aderlating. Het drijft het kwade, het bezoedelde, het drekkige uit mijn lijf. Schrijven is mijn voortdurend spuien, om te spuien. Het geeft me een fysieke voldoening door het konstant beuken van mijn vingers en knokkels op de toetsen, tot ze wit en rood geslagen zijn.Geestelijk krijg ik een boost door al die spuiende lettertjes, ik ga een andere richting uit.

Wat ik schrijf, wordt niet door mij geschreven. Het is een combinatie van cruise-controle en een ritmisch mechanisch klikken in de hersenen. Een klikken dat mij in een niet nader te bepalen tijdspanne een vorm van rust verschaft. Je kan het vergelijken met het wegdromen in een heet bad, het hol van gedachten zijn op de wc pot, het stilletjes wegsoezen net voor een diepe slaap, een zacht priapistisch gevoel! Alle spieren worden dan slap, er komt een zoeterig zweven.

In deze, eerder mistige wereld wordt alles eenvoudiger: alle dingen zijn gelijk.Alles 'verdingt' zich eigenlijk.Beesten en mensen , kabouters en perziken, maar ook hun gedachten en bewegen.Ze krijgen allemaal een plaats in deze wereld, de ene moet niet onderdoen voor de andere. Ze verwerven trouwens allemaal dezelfde dofheid, het onscherp zijn, als een sausje over zich heen.De verdingden hebben allen een ziel, of toch weer niet. Ze kunnen verschijnen en opnieuw verdwijnen. Ik klik ze aan en uit als iconen.

Ik moet grif toegeven dat ook macht, weliswaar een kleinere rol speelt in dit geheel.Ik ben baas van en in die wereld. Ik smijt ze d'r allemaal uit. Wat zalig naar niets te verlangen en de draden van je bestaan te laten meedrijven door een virtuele wind.

Ik geef toe dat dit geheel me meer voldoening schenkt dan een doorsnee orgasme. Om te beginnen duurt het langer, of beter, ik kan zelf bepalen wanneer ik erin dan wel eruit stap. Al moet ik dat laatste toch ook wat nuanceren: 'de zekere rust' (cfr.supra) komt pas na een niet nader te bepalen tijdspanne. Ook het uittreden heeft zo zijn eigenheden. Soms is de aantrekkingskracht van die wereld zo sterk dat ze deze van de 'reële' wereld tijdelijk opheft.Het zou me goed uitkomen mocht ik deze processen en systemen kunnen beheersen .../...

 

feedback van andere lezers

  • Vansion
    Hier zitten machtige zinnen in... en knappe vondstjes ...
    Kijk uit naar het vervolg ...


    commissarisV: Dank je, ik was al bang. Proza schrijven is niet echt m'n ding
  • Ghislaine
    Met genoegen gelezen. Ram niet zo op je toetsenbord, pctje vind het niet leuk na bepaalde tijd.
    commissarisV: PC'tje voor 't moment braaf :) dank je G.
  • geertje
    verwarrend en toch aantrekkelijk om te lezen.
    er zitten zinnen in die niemand kan bedenken: uitgezonderd jij.....
    groetjes
    geertje
    commissarisV: Een heel mooi compliment, Geertje. Ben nogal een warhoofd, tja
  • maridava
    Leuk geschreven en prachtige woorden zoals : vereeuwpennen, de mensen en de beesten die 'verdingen' ...
    Succes
    commissarisV: Prettige commentaar, maridava van tegen Brugge (vrije vertaling van je achternaam :-) groetjes, William
  • VickyLievens
    WAUW echt prachtig
    Groetjes Vicky

    commissarisV: Dank je Vicky, fijn dat de eerder gepubliceerde 'spullen' ook nog worden gelezen...
  • Rinka
    ja commissaris, pas nu ontdek ik dat je ook in volzinnen pleegt te schrijven. je bent daar veel te bescheiden over naar ik lees, want ik vind dit echt goed geschreven. alleen dat laatste kan ik maar moeilijk inkomen... misschien zit het 'm in dat doorsnee.
    commissarisV: Dank je Rinka...soms moet dat doorsnee er ook even uit. Ben tevreden dat m'n andere stukjes ook eens worden gelezen.
  • Lia
    ik weet niet wat voor orgasmes jij dan beleeft hebt in je leven.. was de eerste zin die in mij opkwam na het lezen van jouw verhaal.. haha..sorry..ben een beetje melig.. ;-)
    commissarisV: deze commentaar vind ik wel goed :-) bedankt lia.Excuses voor de laattijdige reactie, heb het veel te druk de laatste tijd!
  • Mark_Vandis
    Het laatste stukje...'de aantrekkingskracht van die wereld...', na een verloop van tijd, als ik er te lang in verblijft, heb ook ik soms moeite terug te keren naar de reeële wereld...vervelend soms

    Groetjes Mark

    commissarisV: Ik vind het enig dat je die 'oude' stukjes leest en 'smaak' bovendien :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .