writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mogen en kunnen

door annvanbyl

Met een aangepaste dosis glühwein heb ik mezelf genezen van de kerstblues en ziet de wereld er weer wat mooier uit. Januari promoveer ik tot knuffelmaand waarin ik de beste mensen gepast het beste zal wensen. Ik ben dan ook een lijfelijk wezen dat niet terugdeinst voor een subtiele vorm van lichamelijk contact, het geeft me energie en warmte tijdens koude wintermaanden en het zwoelt aardig weg in de zomer. Bovendien, had Zondernaam-van- boven-de-wolken mijn hartelijke harnas niet belangrijk gevonden, dan was ik wel een zieltje gebleven. Of een pisbloem. In ieder geval niet dit semi-dartele wezen met wapperende manen zoals ik mezelf utopisch beschouw. Er gaat voor mij niets boven een lovende kinderzoen of een welgemeende schouderklop om de dag mee te beginnen. En als mijn hormonale muts goed staat, krijgt Lief me wild met wat geaai door mijn vers gewassen en ontwarde haren, en ben ik niet vies van het occasionele draaien van een tong.
De buurman belt op zondag aan voor de gebruikelijke nieuwjaarsgroet en hij krijgt van Lief een stevige handdruk en een dito borrel. Aangemoedigd door de lichte jenevernevel die zich langs mijn heldere geest verspreidt, trek ik hem gezapig naar me toe. Ik kus hem hartelijk en lekker luid en net voldoende om de komende monokini - zomermaanden ongegeneerd te kunnen doorbrengen. Of om nog een ei of een pak suiker van zijn vrouw te kunnen krijgen.
Ik smak me de dagen door en ga het rijtje af van wijkagent met borstelsnor tot krantenman met roddelnieuws. Omdat mijn baas er wezen mag en ik kantoorgestoei niet schuw, krijgt ook hij een flinke pakkerd. Het bezorgt hem een blos en mij misschien promotie.
Op weg naar het werk ontwaar ik in mijn ooghoeken Straatvriendje, die schijnbaar nonchalant bij vrieskou op de stoep van zijn winkel staat te draaien. Ik grijns mijn oren warm als hij naar me toe komt. In sneltempo werken we de wensenchecklist af: "Een gelukkig 2008," en "mijn beste wensen,"vooral een goede gezondheid" en "veel geld en weinig werken".In verbasterd Gents voegen we er nog lachend aan toe: "van meuge meuge en kunne kunne."
Na het verbale hoogtepunt wacht ik hoopvol af, en beslis dat ik er klaar voor ben. Hier en nu. Na maanden puberaal heen-en-weer geplaag, na woelige dromerige nachten en wachten en smachten. De zon die achter de wolken schuift blijft steken in mijn ogen, die ik verleidelijk en noodzakelijk tot halverwege dichtknijp. De spanning bouwt langzaam op en zorgt voor elasticiteit in mijn benen. Mijn hart maakt een preventieve driedubbele salto en klopt tegelijk heel luid in mijn keel.
De eerste zoenen, ze zijn zo zalig die primeurtjes, zo vers, zo puur, zo onontgonnen. Met getuite lippen en priemende borsten in het gelid, komt zijn mond dichterbij de mijne.
En kust hij me, heel intens, drie welgemeende klapzoenen op mijn wang….

(uit de reeks : Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  Voor de vuist weg neergepend.

  Beetje changement hier:
  We voegen er lachend iets verbasterd Gents aan toe van "meuge meuge en kunne kunne." => In verbasterd Gents voegen we er nog lachend aan toe: "meuge meuge en kunne kunne."
  annvanbyl: Pas ik inderdaad aan ! Bedankt !
 • muis
  :) Knap stukje ann:)
  groetjes
  annvanbyl: Bedankt !!
 • aquaangel
  ik volg een cursus creatief schrijven en moet huiswerk maken
  en moet hiervoor een stuk van mezelf en een stuk van een ander voorzien van feedback

  daar wil ik graag dit stuk van je voor gebruiken
  mag dat??

  uiteraard krijg je dan mijn uitwerking met feedback hierover ook te lezen en ook de reactie van mijn leraar en natuurlijk mijn cijfer voor het huiswerk ;)

  ik hoor het wel of ik toestemming van je heb
  xx
  annvanbyl: Natuurlijk mag je dat, ik zie al uit naar het resultaat!
  groetjes !
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .