writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Onbetaalbaar

door HoeselaarZonlicht viel met warrelende stoffige stralen door het kleine mansarde venstertje op het oud verweerd behang alwaar het de fletse ondergrond verlichtte. Hier en daar waren de tekeningen in het behang verkleurd op andere plaatsen geheel door wrijvingen verdwenen. De kleine gordijntjes die een mooier uitzicht moesten creŽren waren beige bruin door sigarettenrook.

In een hoek onder het schuine plafond zat een oudere vrouw aan een roodbruin geverfd tafeltje met haar gezicht naar het af vallende plafond gericht. Haar op het tafelblad steunend rechter arm hield een sigaret omhoog waarvan het grijs scheefgetrokken uiteinde zo omlaag vallen kon. Ze was zo in gedachten verzonken dat ze pas op het allerlaatste moment begreep dat het vuur haar vinger verbrandde. Ze schoot uit haar trance en zocht een asbak om deze kwelgeest te doen doven daarbij een snelle draaiende beweging maakte. Naast haar lag een pakje shag en vloeitjes, dat bijna leeg was.

Voor haar op de tafel lagen verschillende rekeningen en aanmaningen die haar in een depressieve bui hadden doen belanden. Ze nam de verschillende brieven een voor een in de hand, las ze en legde ze op een ander stapeltje. Zo deed ze de hele tijd door zonder aanwijsbare interesse of doel.
Met de linker handrug veegde ze tranen uit haar gezicht, snotterde en zocht naar een zakdoek.
Achter haar waar het keukengedeelte deel uitmaakte van haar piepklein flatje, stond een fluitketel z'n best te doen om gehoord te worden.

Ze stond op keek naar de strepen zonlicht en een bijna onzichtbare glimlach deed haar strak gespannen gezicht voor even ontdooien. De waterketel had gewonnen

 

feedback van andere lezers

 • muis
  Dit is weer zo'n stukje:) Echt heel goed geschreven Willy, qua opbouw en woorden.
  groetjes
  Hoeselaar: En dit van een kenner horen doet me echt goed, meiske!

  Willy
 • chris
  mooi komr er een vervolg
  chris
  Hoeselaar: Nog niet over nagedacht maar misschien wel een goed uitgangspunt
  Bedankt voor het lezen

  Wilhelm
 • Vansion
  sterk verhaal
  goed en verzorgd gepend
  knap slot
  Hoeselaar: Het is al een tijdje geleden dat ik dit schreef maar ben toch blij met jouw fijne reactie, dank je wel daarvoor.

  Willy
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .