writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Venus' declaration of independence (of hoe mannen langzaam gedateerd raken)

door pisatelj

Enkele uitspraken houden ons bezig.

We gaan ons verplaatsen in het hoofd van vrouwen, of toch een poging doen.

Jongens.

Het zwakke geslacht.

Wegens meer expendible. Een dokter:

Mannen zijn vijf minuten nodig voor de voortplanting, vrouwen zijn daarna permanent nodig voor de verzorging, dus mannen mogen al wat slechter in elkaar gezet zijn.

Wat ons opviel:

De meeste vrouwen die wij kennen zijn nauwgezet, ze stellen niet uit, ze stellen zich geen waaromvragen als ze iets moeten leren, ze stellen zich geen inhoudelijke vragen omtrent de leerstof, tenzij ze bang zijn dat ze iets niet snappen en dit hun punten gaat kosten, ze hebben het makkelijker met een liefdesbreuk en vatten het minder persoonlijk op, ze redeneren niet: ik heb gefaald, nope, ze redeneren eerder, neutraal: we pasten niet bij elkaar of it wasn't meant to be.

Andere uitspraak:

Mannen het sterke geslacht? Wat spieren betreft, zul je bedoelen?

Ja, sinds het niet meer ok is, om je vrouw verrot te slaan, als je haar redeneringen even niet meer kunt volgen, of haar gedrag je niet bevalt, hebben mannen het moeilijk. We hebben gekozen om vrouwen te leren begrijpen. Terwijl we niet eens zeker zijn of een vrouw wel kan of wil begrepen worden. Misschien wil ze wel liever dat we haar met rust laten en af en toe eens langs komen om met onze spierballen te rollen, als dat haar wat doet en om de video te programmeren voor Gray's anatomy. Misschien wil ze ook wel eens de 'kunst' bekijken die we maken uit seksuele frustratie en frustratie tout court, omdat mannen van geen kanten nog weten wat van hen verlangd wordt. Vroeger was het tenminste ordelijk geregeld: wij gingen buffels doodslaan en mee terug naar huis sleuren en jullie hielden de grot netjes en plukten als er tijd over was een beetje fruit. Dan konden we lekker stoer op onze borst kloppen en fier zijn op onze prestaties, want buffels dood meppen dat was niet aan jullie besteed.
Maar tegenwoordig kunnen jullie zo ongeveer alles wat wij ook kunnen en helaas doen jullie dat nog beter ook, niet omdat jullie verstandelijk meer begaafd zijn, maar omdat jullie veel minder afgeleid zijn. Jullie spelen zelden idiote videospelen, jullie zuipen doorgaans minder, jullie gaan minder fel op in gezelschapspelen, jullie surfen geen uren aan een stuk naar bloot op internet. Ok, de meesten onder jullie shoppen zich dood. Toegegeven, daar kruipt ook aardig wat tijd in, maar het kan niet te pas en te onpas, want winkels hebben sluitingsuren.

Andere uitspraak:

Mannen zoeken een moeder, vrouwen een vader.

Wie kent het beeld niet: kleine jongen leert zichzelf op handen lopen en roept naar moeder: 'kijk eens, mama, kijk eens wat ik kan!' De mama kijkt dan even en zegt met een glunderend bewonderende glimlach: 'Maar dat is flink hoor, lieve schat van me' Aai over de bol. Jongens groeien op als bevestigingsjunks. Geen wonder dat ze later in een relatie steeds één oog op hun partner houden: 'Doe ik het goed, liefste? Ja, toch he, liefste?' Maar partners zijn geen moeders. Misschien dat ze het tijdelijk leuk vindt om haar moederinstinct bot te vieren op haar partner, maar een vrouw denkt vooruit. Ze wil kinderen en die kan ze niet opvoeden met een partner die zelf nog afhankelijk is van haar moederlijke zorgen. Wat vaders betreft, waar vrouwen naar op zoek zijn. Waar zit een vader in de opvoeding? Nergens toch? De meeste vaders durven nauwelijks omgang hebben met hun dochters. De vraag rijst dan ook: als het mannelijke element ontbreekt in de opvoeding van een vrouw, waarom zouden ze het dan überhaupt ooit nodig hebben?

Als dat echt zo is, mogen mannen zich ten volle overgeven aan videospelen, kaarten, het op een zuipen zetten en pornosites. Of vluchten in werk. Dat laatste levert misschien nog de interesse van een vrouw op die een man zoekt die nooit tijd heeft voor haar.

't Is allemaal de schuld van al die oestrogenen in ons drinkwater.

Titel van ons eerstvolgende manifest: To hell with bevestiging.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Vind het zonder meer een vermakelijk stukje en goed geschreven ook. Maar je noemt je niet voor niks Pisatelj natuurlijk.

    Privjet,
    Greta


    pisatelj: Merci, merci. Waar heb je trouwens Sloveens geleerd?
  • Peerke
    Och Meisje toch, zo slecht zijn de mannen niet.
    Ga psychologie studeren want je hebt her en der echt wel punten!
    Gebruik je inzicht productief en ga niet lopen schoppen. Zwijg en weet en doe er je voordeel mee.
    Dan wordt je nog eens een hele mooie vrouw!

    (Is dat bevesiging genoeg?)
    pisatelj: Ik mag dan lang haar hebben, ik ben geen meiske! Maar merci voor de reactie alleszins
  • Jan_Stephorst
    Zit er een Anthierens in de familie? Een oom of zo? Rake klappen deel je uit, een beetje provocerend, vooral analyserend en wat relativerend maar ook cynisch en niet geheel zonder humor. Schrijven op het scherp van de snee - I love it. Ik lees hier veel te weinig Scherpe Pennen.
    Cheers, mate!
    pisatelj: Merci voor deze zeer lovende reactie. Ik hou mij nog in eigenlijk.
  • togu_hang
    beetje gebrek aan respect voor de andere sekse p
    pisatelj: kijk eens beter rond u, mannen snappen het echt niet meer hoor
  • Hoeselaar
    Mänliche überheblichkeit

    Wilhelm
    pisatelj: Langere reacties zijn welkom
  • muis
    Ik hoop dat je ooit de 40 zal halen en iets verstandelijker gaat redeneren.
    pisatelj: ge hebt geen idee hoe leuk ik deze reactie vind! merci
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .