writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waar een wil is....

door Hoeselaar

Waar een wil is

Toen ik na mijn vijf en zestigste in een reuzegroot gat viel door mijn onvaste handen, zocht ik vergeefs naar een uitlaatklep die me weer uit deze kerker zou bevrijden.
Had wel eens een gedichtje geschreven maar omdat dit voller fouten was durfde ik dit niet zomaar door iedereen te laten lezen.
Omdat psychische problemen op til waren begon ik te lezen. Heb toen ergens gelezen dat als men zijn hersenen trainen wil men lezen moet.
Mijn vrienden kregen in de gaten dat ik veel vergat en bij namen onthouden was dit zeker een probleem. Men gnuifde daarover maar wat ze niet wisten was dat ik me met man en macht daartegen verzette, me niet wilde onder krijgen laten.
In een blad las ik dat men met schrijven de ziel kon zuiveren, d.w.z. Dat men zich van de opgelopen littekens door te schrijven kon ontdoen.
Nu ik heb altijd open gestaan voor vernieuwingen en zeker als ik daardoor mezelf een plezier kon doen. Dus zo mijn schrijversloopbaan begonnen.
Tussen schrijven en schrijven bestaat er wel een groot verschil en dat gold dan ook voor mij.
Waarover zou ik gaan schrijven en welk doel streefde ik na, eerlijk gezegd daar had ik geen antwoord op.
Begon met kleine kinderversjes en dacht daar kan geen kwaad mee te kunnen.
Maar als ik me ooit vergist had dan was het nu, want kinderen zijn snel geneigd de fouten die volwassenen maken klakkeloos over te nemen en daar had ik schrik van.
Dus dan maar eerst een grammatica boek raadplegen want in de bouw waar mijn beroepsleven zich had afgespeeld was er maar weinig plaats voor taal geweest.

Op mijn zes en zestigste maakte ik kennis met de nieuwe technieken, had nooit op een schrijfmachine geschreven en mijn handen wilden deze kunst niet aanvaarden.
Nu de handen hadden geen keus ze moesten en waar een wil is, is er ook een autostrade en dat hebben ze geweten want nu doen ze dat waarvoor ze gemaakt zijn; werken.

Heb de macht van het woord leren kennen en ben blij dat ik deze weg ingeslagen heb, nu voel ik me bevrijdt van alle lasten en open mijn hart voor alles wat mooi en leerzaam is.

Ik schrijf dit omdat de geboorte van mijn eerst boek "Dwazenlicht" het daglicht ziet en te krijgen is bij www.Writehi(s)story.be

 

feedback van andere lezers

 • muis
  laatste : bevrijdt=< bevrijd

  De historiek van een schrijver. Hoe en waarom je begonnen bent, is hier heel goed omschreven:)
  groetjes
  Hoeselaar: Heb dank voor je bezoekje, alhoewel dit in het algemeen niet veel indruk maakt

  Willy
 • peerke
  Goed voor je! Schrijven werkt helend. Al je driften en ongemakken kan je erin kwijt, maar ook zoveel liefde en mededogen...
  Leuke hobby heb je Hoenselaar!

  't Peerke
  Hoeselaar: Dank je wel voor het bezoekje

  Wilhelm
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .