writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zij

door pisatelj

Je komt het station uit. Een hele week lang heb je elk moment alleen aan haar gedacht. Je hebt geteerd op het contact van jouw huid op haar huid, de film van jullie laatste ontmoeting heeft zich in je hoofd honderd keer opnieuw afgespeeld, zonder dat hij één seconde ging vervelen. Je zet een voet op de eerste trede van de trap naar buiten en blikt omhoog. Boven wacht zij, gevonden zonder zoeken. Je glimlacht spontaan en je beseft niet dat je beweegt als je naar haar toe loopt. Met één arm om haar schouders geslagen, druk je innig een half dozijn tedere kussen op haar volle lippen. Trage plakkerige zoenen die je doen vergeten dat het hartje winter is. Je vingers verstrengelen met de hare als ze je vraagt of het de bus wordt of de benenwagen. Liever te voet, je voelt je harmonisch verbonden als je wandelt samen met haar, pas na pas, op elkaar afgestemd.
Ze reikt tot aan je schouders als ze naast je trippelt, haar kleine, fijne hand ontdoet zich van haar eeuwige koude, knus genesteld in de jouwe. Haar duim tekent zacht kringetjes langs de top van jouw duim. Met dit onopvallende gebaar pookt ze het inwendige vuur gevoelig hoger. Je vraagt je af of ze beseft wat haar subtiele kunsten veroorzaken. Je stapt vlug door en kraamt de grootste onzin uit, alles om haar te horen en zien lachen, want da's genieten.
De stad voelt vertrouwd aan, net als zij, bij haar zijn, is thuiskomen. Thuiskomen na een lange, afmattende reis, de deur openzwaaien en de in de zetel ploffen, alsof je nooit weggeweest bent.
Op haar kot val je met haar op bed. Het is al lang etenstijd, maar er is geen plaats voor honger, tenzij honger naar haar. Honger naar het opruiende parfum in haar hals, een bezwerende nevel waar je wel moet in duiken. Honger naar de volmaakte zachtheid van haar wangen. Automatisch glijden jullie in de meest omhelzende houdingen, je drukt haar stevig tegen je aan, en je aait met je hoofd langs de zijkant van haar hoofd, zoals katten dat zo schattig kunnen. De bevrijding na een week smachten is totaal, de poort van je hart zwaait wijd open en straalt affectie uit. Je kijkt in haar ogen en de aarde lijkt te schudden. Jullie staan er beiden versteld van.
Twee harten herkennen elkaars ritme.Volkomen ontspannen vertelt ze uitvoerig hoe haar week is verlopen. De klanken van haar melodieuze stem zijn als touwen die neerhangen uit de wolken, je klimt er mee naar de sterren, met haar in je armen, ben je van de wereld. Haar buik rammelt, samen koken, in de keuken van het oude huis, kinderlijke fantasie borrelt op, je waant je in een schuilkelder tijdens de Blitz, bombardementen hebben als voordeel dat je tijd met haar kunt doorbrengen. Simpele beelden, maar o zo sensueel, als zij ze uitvoert, verankeren zich in jou. Zij die een kookpot, hoog als een toren, laat vollopen met water, zij die honderduit praat terwijl ze plakjes kaas versnipperd tussen haar vingers en in de spinazie werpt. Je leunt tegen de deurpost en volgt haar met je ogen. Dit meisje doet alles, maar dan ook alles met liefde. Opnieuw is er die verbazing omwille van de puurheid van haar vrouwelijke gaven.
Ze schenkt wijn uit en haalt haar mooiste borden uit de kast. Je eet aan tafel en zelfs met een halve meter tussen is het net alsof jullie elkaar raken. Na een conversatie, waarbij het begrip 'een pijnlijke stilte' een lachwekkend idee is, duikt besef van tijd, lang niet gezien, terug even op.
Snel is de tafel afgeruimd en sneller zijn jullie terug boven. Twee zielen staan naakt voor elkaar. Elke vorm van pantser is overbodig bevonden. Twee kernen vervuld van liefde vloeien samen. Zij leert jou wat geluk is. Een mysterieus woord als overgave krijgt betekenis door haar. Jullie krijgen niet genoeg van elkaar. Je wenst dat je nacht kan stil zetten voor weken aan één stuk. Je herinnert je die eerst kriebel bij jullie eerste gesprek, een gevoel van herkenning, het gevoel dat je hebt als je na lang rondjes lopen eindelijk terug de weg vindt.
Dat gevoel heeft jou niet bedrogen. Elke seconde met haar versterkt het nog. Dit meisje raakt jou dieper dan iemand ooit kon. Met je volle verstand en niet de minste zucht van twijfel kies je deze jonge vrouw met haar zuivere dromen, oprechte passies en altijd goede intenties.
Zij is het die jou completeert.

 

feedback van andere lezers

  • Peerke
    Erg prachtig met mooi inzicht en goed omschreven.
    Hier raak je echt!

    Peerke
    pisatelj: Ok, deze reactie doet mij veel plezier. Merci!
  • Mistaker
    Eens met Peerke anders zat ik steeds op een onverwachte wending te wachten. Maar dat kan aan mij liggen hoor Schrijver.

    Groet,
    Greta (heb in een vorig leven Slavistiek gestudeerd)
    pisatelj: Spasiba, meer uitleg over die onverwachte wendingen mag altijd,

    pozdrave,

    William
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .