writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Nonchalance (2/3)

door elpe

"OK jongens, goed gewerkt, eventjes time-out, zo zie ik het graag. Ik stel vast dat jullie gestudeerd hebben en dat jullie de theoretische en praktische kennis over de technieken van controle en fouilleren al goed onder de knie hebben. "
"Waarom moeten wij dan zonodig die handboeien aandoen?" Onderbrak de aspirant-politieagente de instructeur. "Dat kereltje was toch meewerkend, wat kan die ons nu toch doen."

De man, een grijzende vijftiger, met heel wat kilometers op zijn teller, bekeek de jonge vrouw aandachtig en zei met een uitgestreken gezicht en een zachte diepe stem:
"Collega, … jonge vriendelijke dame, … luister eens even, je loopt zoals gewoonlijk, in je jeugdige furie, weer vooruit op de feiten, maar goed, ik zal het je tonen."
"Kom eens hier" zei hij tegen de jonge rollenspeler, die plotseling een ongelooflijke glimlach op zijn gezicht toverde en in plaats van voorovergebogen te lopen als een verslaafde, rechtte hij zijn rug en kwam kaarsrecht naar de man toegelopen.
"Laat eens zien" zei de instructeur. De rollenspeler haalde vanonder de gesp van zijn broeksriem, een favoriete plaats naar het schijnt, een handsgroot vlindermes te voorschijn en knipte het in een vingervlugge handbeweging open.
"Zou je dit in je rug of in de rug van je collega willen zien steken misschien?" vroeg de grijze rot.

De aspirant sloeg rood aan en schudde haar hoofd.
"Voor mijn part doe je die kerel géén handboeien aan" vervolgde de instructeur, "maar als hij nadien dit mes gebruikt zal jij er verantwoordelijk voor gesteld worden en jij alleen. Laat dit een les zijn, voor heel de klas. Doe je werk goed en doe het grondig, anders gebeuren er ongelukken." riep hij met verheven stem verder. …Nonchalance kan dodelijk zijn…" beëindigde de lesgever zijn betoog met een gebroken stem.

Stiller dan muisstil was het op het oefenplein.
../..

 

feedback van andere lezers

  • muis
    "Voor pijn part =< voor mijn part

    Weerom een goed geschreven stukje met een prachtige wending. Had nooit gedacht dat het een rollenspel zou zijn:):)
    Nonchalance...het kan je dood zijn:)

    Groetjes
    elpe: dankje, had het foutje niet opgemerkt.
    deel 3 komt er straks aan.
    Groetjes
  • tessy
    Heel vlot geschreven, en inderdaad een verrassende wending met dat rollenspel.
    elpe: lessen hé...
    dank je Tessy
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .