writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Contactadvertentie

door ps

Bej. vr. zkt. Jhr. om samen te k.k.n. lfst. in bez. van auto.

De auto die stopt in de stille vergrijsde straat verbreekt het dagelijkse ritme. De gordijnen kieren om nieuwsgierige blikken door te laten. Een knappe jongeman stapt uit.
Terwijl hij zich naar de deur begeeft van huisnummer negentig, voelt hij onzichtbare ogen hem volgen. Even aarzelt Gabriel voordat hij aanbelt. Zijn handen strijken zijn pak glad en zijn vingers doorkruisen geroutineerd sensueel zijn krullen. Een week geleden gooide zijn jaloerse minnares hem op straat. Berooid, doorliep hij alle advertenties op zoek naar werk.
Uiteindelijk had hij succes bij de in het vet gedrukte contactadvertentie. Het geld dat hij op voorhand toegestuurd kreeg gebruikte hij om dit pak en de auto te huren. Nu twijfelt zijn vinger. De mannenstem die de telefoon opnam, was snel overtuigd van zijn kwaliteiten als kok. Goed hij had een kokdiploma en al heel wat vrouwen versierd met zijn ambachtelijke charme. Iets sterker dan hemzelf doet hem toch de bel indrukken.
Een rijzige oude man opent en neemt hem keurend op. Tevreden knikkend nodigt hij Gabriel uit hem te volgen naar de eenvoudige goed uitgeruste keuken, voordat hij hem meeneemt naar de woonkamer. Daar zit de bejaarde vrouw in een fauteuil bij het raam. Zilvergrijs haar omkroont een vaag gezicht. Grijze ogen kijken door Gabriel heen naar niets achter hem.
De man vertelt dat haar recente geheugen steeds vaker wegglijdt in de archieven van haar verleden. Een verleden waarin ze kokkin was. Sinds ze dwaalneigingen heeft durft hij haar niet meer alleen te laten. Hij legt een onwaarschijnlijk hoog geldbedrag neer voor Gabriel. Zegt dat het eten over vier uur klaar moet staan, vraagt zoals afgesproken de autosleutels en vertrekt. Zodra Gabriel alleen met de vrouw is probeert hij haar aandacht te vangen.
Zijn zwoele stem haalt haar terug naar het heden. Haar ogen dwalen bewonderend over zijn lichaam. Met een glimlach staat ze recht en trekt haar rok omhoog. Gabriel ziet geschokt een jarretel aan een gerimpeld been verschijnen die hem uitdagend toegestoken wordt.

 

feedback van andere lezers

  • lief
    PS welkom en al meteen een "sappige" binnenkoker
    grappig liefs Lief
    ps: Bedankt.
  • dichtduvel
    Ja, wie weet wat hij allemaal moet klaarmaken ;-), jef
    ps: Hij zal het nu wel weten.
    Merci.
  • yrsa
    Ook ik heb hiervan genoten. Origineel en goed opgebouwd

    laat dat vervolg maar komen :-)
    groetjes xx
    ps: Bedankt.
  • aquaangel
    ja, ja het is mijn smaak. Welkom
    xx
    ps: Bedankt.
  • littlefairytale
    Mooie opbouw in spanning.
    Een been dat ipv die,
    tine
    ps: Dank.
  • lin
    Ik heb hiervan genoten. Prachtig einde! Kokdiploma moet volgens mij "koksdiploma" zijn en het zinnetje "Iets sterker dan hemzelf doet hem toch de bel indrukken." zou ik komma's inzetten, want ik las hem eerst verkeerd: "Iets, sterker dan hemzelf, doet hem toch de bel indrukken." Enne.. grappige afkorting in die advertentie ;) Lieve groet, lin


    ps: Koksdiploma werd als fout op word aangegeven?
    Bedankt.
  • zwartkopje
    Ik WIL een vervolg ! Je kan me toch niet op mijn honger laten wachten!!!
    hihi!

    Knap geschreven!

    groetjes,

    zwartkopje
    ps: MIsschien moet ik hem naar U doorsturen?

    Groetjes.
  • Hoeselaar
    Hier wil ik wel het fijne van weten hopelijk komt dit nog

    Wilhelm
    ps: Wordt vervolgd.

    Groetjes.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .