writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

menstruatie, ellende voor vrouwen, maar vooral voor mannen(en hoe the Simpsons je relatie kunnen red

door boemboemkonijn

De menstruatie is één van vele wrede kronkels van moeder (toevallig vrouwelijk?) natuur. Het maakt seks gedurende een drietal dagen onmogelijk (tenzij iemand een bloedfetisj heeft, dan is het een zege ipv een vloek), maar het grootste ongemak duurt een stuk langer dan 3 dagen.
PMS, iedereen heeft er al van gehoord, premenstrueel syndroom. Normaal zou dit enkel buikpijn mogen betekenen, maar in de meeste gevallen betekent het ook complete onhandelbaarheid.

In feite zijn vrouwen maar 2 weken per maand goed, en dat zijn de twee weken na de menstruatie. De week ervoor is er niks mee aan te vangen, want dan begint ze al buikpijn en moodswings te krijgen, en de week van de menstruatie zelf is al niet veel beter, want dan voelen ze zich vies (tip: tampons ipv maandverband, maar wie dat nu nog niet weet moet dringend uit dat klooster gehaald worden).
Het is alsof elke vorm van rationeel denken wordt uitgeschakeld. Het ene moment kunnen ze opgewekt rondhuppelen om plots, uit het niets, zonder (voor de man duidelijke) aanleiding, te veranderen in een Spaanse furie.

Laat mij dit gegeven even schetsen aan de hand van een waargebeurd voorvalletje:
Een koppeltje heeft heel veel zin om eens lekker te vrijen (zoals gewoonlijk). Ze knuffelen en kussen, en alles is leuk, gezellig, ze lachen en plagen.
Het meisje in kwestie is nogal gefixeerd op haar buikspieren. Na jaren van hard zwoegen en bijna dagelijks onderhoud, heeft ze een sixpackje (voor vrouwen hoeft dat niet overdreven te zijn, mannen mogen wel een lekker afgetekend wasbord hebben, heeerrrlijk) ontwikkeld, waar ze bijzonder trots op is. Ze trekt haar topje uit, en strekt zich helemaal uit. Vriendje maakt dan een kapitale fout, hij scherts zonder kwaad opzet, enkel om te plagen, niet eens gemeend: "Hee, je blokjes zijn precies weg!!"
And then all hell broke loose!!!!
Topje ging terug aan, meisje was verschrikkelijk "gekwetst", en wou absoluuuuut niet meer dat vriendje haar buik nog kon zien, laat staan aanraken. Seks was dus out of the question. Oraal eenrichtingsverkeer was wel nog een optie, maar vriendje was zo geschrokken van haar onredelijke en kinderachtige reactie dat hij en mini-he unaniem beslisten om het maar zo te laten.

Het gevolg was dat ze allebei zaten te mokken in de zetel, allebei nog vol zin in seks, maar geen van beiden wou toenadering zoeken, hij en zij konden respectievelijk naar de maan lopen.

Hoe ontstaat zoiets nu? Het koppel in kwestie maakt constant grapjes, plaagt elkaar de hele tijd zonder dat daar ruzie van komt. Maar mevrouw had PMS..... En dan loopt mevrouw heeeeeel gevoelig wat grapjes betreft, zeker als het over haar lichaam gaat. Want ze voelt zich de dagen voor die vervloekte menstruatie nogal opgeblazen en dikker dan gewoonlijk (ik hoef niet uit te leggen dat elke vrouw zich wel eens dik voelt, en dat niets helpt om hen daarvan af te helpen, ik kan enkel de raad geven: de buik ligt gevoelig), en als meneer dan een goedbedoeld, ongemeend grapje maakt, dan is dat enkel de druppel.
Vrouwen mogen zaken zeggen als: uwe piemel is klein, ge hebt een buikske, uw haar is maar dom, ge kleedt u niet goed, azo grote voeten dat gij hebt, er komt haar uit uwe neus, uw tanden zien geel, .........
Maar als een man zegt: Ge staat beter met dat zwart kleedje, krijgt hij geheid te horen: "Zwart slankt af, dus ge vindt mij te dik!!!"


Hoe is deze geëscaleerde situatie nu afgelopen. Lees even mee:
Ze zaten dus mokkend elk in een andere zetel tv te kijken, zonder hun hoofd ook maar een millimeter in de richting van de ander te bewegen. Op dat moment speelde The Simpsons. Homer had nieuwe schoenen gekocht, kwam de keuken binnen en zag dat Santa's Little Helper de schoenen in kwestie tot friet had gebeten. Homer produceerde een luid "NOOOOOOOOO!!!!", en de hond repliceerde met "AAAOOOEEEE!!!" Het vriendje schoot onvermijdelijk in een lachbui, maar madam slaagde erin om voorlopig geen spiertje te vertrekken.
Intussen had madam al door dat ze zwaar overdreven had, en ze wilde het wel goedmaken zonder haar fout te moeten toegeven, dus ze wou gewoon kwaad blijven tot hij het initiatief nam.
Het vriendje bleef echter onbedaarlijk lachen, zodat ze zich niet meer kon inhouden (want The Simpsons bleven maar grappig zijn), en ze even plots als ze begonnen te bokken, al lachend over elkaar rolden. En ze vreeën nog lang en gelukkig.


Dit zou dus niet mogen gebeuren, wij vrouwen moeten het afleren om elk pijntje of ongemak in te roepen als excuus om zonder reden kwaad te zijn. Wil je kwaad zijn, reageer je dan af op eender wie of wat, maar niet op je lief.
Die gasten verdienen meer dan één standbeeld voor verdraagzaamheid, zoniet een nobelprijs voor (het bewaren van) de vrede. Een man kan niet altijd weten hoe een vrouw zich voelt, ook al wordt dat onterecht van hem verwacht.

Wat hebben we hieruit geleerd:
- Vrouwen zijn onredelijk
- Vrouwen zijn ingewikkeld
- Vrouwen hebben menstruatie
- The Simpsons redden relaties

 

feedback van andere lezers

  • chris
    ach zo erg is dat niet zeg gewoon dat de rode vlag steekt
    het is een teken dat je nog jong bent wees gerust die lieve schat kan nog wel even wachten en als je bobeintje ver op is
    is er nog altijd een gedichtje over te schrijven
    nee schatje niet vandaag al wil je nog zo graag er zijn van die dagen dat ik niet anders wil maar nee schatje niet van daag
    al zie ik jou zo graag er zijn van die dagen ......
    CHRIS
    boemboemkonijn: merci
  • erinneke
    Een stukje dat los geschreven is en aantoont dat je als schrijfster potentie hebt, maar te weinig structuur bevat om echt "op niveau" te zijn. Toch heb ik het graag gelezen. Je ben nog te veel bezig met iets te vertellen, zoals je dat mondeling zou doen ipv op papier
    boemboemkonijn: merci
  • muis
    Een prettig stukje over de menstruatie waarin ik tot mijn spijt mezelf herken.
    En ja, het is zo dat er van een man dikwijls verwacht wordt de vrouw te kennen, hoewel dit onhaalbaar is. En dit is een bekentenis. Voor al diegene die ik ooit gekwetst heb: sorry.

    Knap stukje
    groetjes
    boemboemkonijn: dank u wel

    we maken het mannen niet echt makkelijk, dat is waar.

    Groeten

    Bambam
  • Mistaker
    Zeker geen onaardig stukje maar die lange zinnen met die komma's storen me nog steeds. Die hebben niks met 'opsmukkerig geschrijf' te maken maar alles met een gebrek aan vaardigheden op dit gebied. Maar het valt best te leren hoor.
    Titel is veel te lang, daar zou ik: 'Menstruatieleed, of hoe the Simpsons je relatie kunnen redden', van maken.

    Groet,
    Greta
    boemboemkonijn: Blij dat het best te leRen valt
  • ivo
    ik weet nog niet uit welk hout je echt gesneden bent, maar aan je hand te zien heb je wel heel wat taalkunstjes doorworsteld ..
    je gemeengoed over vrouwen lijkt me dan ook eerder een probeersel dan een vaststelling, eens benieuwd in welk wetenschappelijk onderzoek dit mag thuishoren

    ik heb een vermoeden maar nog niet helemaal, ik ben naiëf maar ook niet helemaal ..

    hetgeen je schrijft is kolder en uitvergrote realiteit maar daarom niet minder leuk om te lezen ..
    boemboemkonijn: de categorie kolder bevalt mij
  • dichtduvel
    Interessant, laat mij dit even bijstellen, vrouwen vanaf 35 zijn vrij onredelijk en zeker zij met PMS; vrouwen zijn heel simpel, onderschat ze nooit, grtz, jef
    boemboemkonijn: dank u
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .