writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vrijgezellenland

door annvanbyl

Een vriendin is sinds vorig jaar verhuisd naar singlesland en nodigt me uit op een avondje stappen. De vraag vereist een vestimentaire aanpassing om er naast haar nog wat appetijtelijk en zeker niet chaperonnig uit te zien. Zij is dertig en ik een beetje plus. Ik wurm mijn spekrolletjes in een zilverkleurig mouwloos truitje dat mijn minder rijkelijk gevulde toonbank toch enige allure geeft. Mijn benen krijgen aandacht van een kont- en benenspannende jeans, waarrond ik hoge zwarte laarzen wikkel. De trendy ruiteroutfit ontlokt Lief de suggestie dat ik enkel nog een paard mis. Ik grinnik, ja hinnik zelfs even.
De vriendin haalt me klokslag acht in haar sportieve bedrijfswagen op, en we zwaaien Lief en Zoon vrolijk uit.
De wereld ligt aan onze gelaarsde voeten.

Het feest is al eventjes bezig. Dat het gros van de aanwezigen de sololevende medemens blijkt te zijn, was het detail dat ze vergat te vermelden. Er wordt gekust en ge-oooot en ge-aaaat en ik sta er bij en kijk er naar. Het is al een tijdje geleden dat ik er op uit was om een prooi binnen te halen, om als Grietje Solo de verleidingskruimeltjes van Hans te volgen.
Na het vierde glas witte wijn begeven we ons naar de dansvloer en ik voel stiftachtige lichaamsvormen ongegeneerd tegen mijn achterste halve manen priemen.
Omdat mijn voelsprieten niet meer op het jachtveld gericht zijn, gaat een deel van de mannelijke aandacht aan mij voorbij. Bovendien ga ik niet gehinderd door een lichte vorm van na´viteit door het leven. Dat siert me, vindt Lief. Baas noemt het kinderlijk.
De muziek wordt zachter en nodigt uit voor een trage dans. Terwijl de knieŰn van mijn danspartner tegen de ritssluiting van mijn laarzen schuiven, fluistert hij onophoudelijk in mijn gehoorgang die hij tezelfdertijd bekijkt en met lichte zuchten uitblaast. Ik versta er niets van, maar het verhaal van deze oorspecialist zal vast en zeker boeiend zijn.
De vriendin is verwikkeld in een geanimeerd gesprek. Ze barst geregeld, en zo nu en dan ongepast, in een schrille lach uit terwijl ze de lange blonde haren in haar nek losschudt. Ze noteert telefoonnummers in haar mobieltje en aait menig manmens over de wang.

Op de terugweg vraagt ze me of het leuk was, en of ik interessante mensen heb leren kennen. Ik vertel haar van mijn wedervaren met de oordokter en ze lacht. Niet zo luid en niet zo schril, en het eindigt met een lichte kreun. Dat wilde gefuif is fijn, zegt ze, en de droom van iedere tienjarige getrouwde vrouw met kinderlast. Maar niet meer voor haar, want ze mist een man en vooral een maatje. Eentje waartegen ze zich kan aanvleien in haar versleten rozemeisjespijama, en die het niet erg vindt dat ze dagen zonder mascara of kanten string heeft.
Ik knik begripvol en wens haar bij het afscheid zoete dromen. Van een gelukkig gelaarsd katje en een Hansje die haar sneeuwwitte rozen zonder doornen geeft, ergens ver, ver weg van Vrijgezellenland.


(Uit de reeks: Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

 • JC
  met plezier gelezen
  annvanbyl: Fijn !
 • lin
  Prachtig weer, hoe je dat opschrijft. Maar is het niet 'ze zich kan aanvlijen' in plaats van 'ze zich kan aanvleien'? Ik heb me kostelijk vermaakt met dit schrijfsel! Lieve groet, lin
  annvanbyl: Je doet me twijfelen, maar ik denk dat het toch aanvlijen is...vind het niet direct terug... Leuk dat je de reeks waardeert !!
 • ERWEE
  ik zal dat dan nog maar eens doormailen zeker, dat van dat gefluister in de gehoorgang

  Prima gezet wederom!
  annvanbyl: Het wordt voorwaar een reeks met nuttige 'tips and tricks' voor de sexes :-)
 • SabineLuypaert
  weeral zalig geschreven (smile) en komt ook beetje bekend over in deze gehoorgangen zo ;) (derde laatste rgel laatste woord is niet leeft? in plaats van heeft?) ik vroeg het me af
  annvanbyl: Het kan allebei, denk ik, leeft en heeft.
  Bedankt Sabine !
 • dichtduvel
  Als dat allemaal waar is, mag jij er, ondanks lovehandles ('spekrolletjes') en zo, nog best wezen, proficiat. In ernst, ik heb mij goed geamuseerd, stiftachtige lichaamsvormen! A la fašon Scheutiste is de positie van de bemande vrouw, 't moet zijn dat de autochtonen in Congo de basispositie maar niets vinden/vonden. Grtz, j
  annvanbyl: J?h?, onzinnige verhalen vol liefdesbeugels h? ! :-)
 • Liesje
  heel mooi en heel goed te begrijpen!
  annvanbyl: Bedankt Liesje !
 • Peerke
  Vind jou heerlijk schrijven.
  annvanbyl: Dat vind ik heel erg fijn !!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .