writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

mijn kandidatuur voor peking express

door pisatelj

Mijn kandidatuur voor Peking Express is af. Aangezien televisieprogramma's makkelijk -en terecht - verdwijnen uit het nationale geheugen, geef ik eerst een woordje uitleg over het concept. Om het heel kort te stellen: de deelnemers moeten per twee naar een bestemming liften. Dat doen ze in een vreemd land, waarvan ze waarschijnlijk de taal niet machtig zijn. Ik en mijn beste maat willen graag deelnemen. Ook al vond ik mijn concept, 'Peking Expresso', leuker. In plaats van zelf te liften, moeten de kandidaten argeloze lifters vangen en bij elkaar drijven in een kamp. Ik ben er nog niet uit of ik daar 'dood of levend' aan toevoeg. Wie er het eerste vijftig heeft, is de winnaar.

Mij kandidatuur voor Peking express

Beste Peking Express mensen, cameralui, presentatoren, omkopers van douanes, geheelonthouders, niet-geheelonthouders, wilgenkatjes en dergelijke meer,

Ik wil niet deelnemen, omdat ik andere culturen wil opsnuiven. Als ik mensen besnuffel dan is dat niet, omdat ze een andere taal spreken, een andere godsdienst belijden of een andere huidskleur hebben. Ik neem ook niet deel omwille van de uitdaging. Ik wens deel te nemen, omdat ik graag spelletjes speel. Bovendien beschik ik over een onvermoeibare duim. Telkens er een auto passeert, springt hij spontaan op. Dat leidt soms wel eens tot vervelende situaties, maar voor zover ik jullie programma tussen de reclameblokken door heb kunnen volgen, lijkt mij dit geen heikel punt, doch juist een zekere troef. Belangrijk punt: als jullie ons niet selecteren, stappen we naar de concurrentie en schrijven we ons in voor ALLE reality shows van VTM en Kanaal 2. U zal zich voelen als de platenbaas die The Beatles naar huis stuurde.

Ik neem weinig plaats in, ik ben een kleine eter en ben dus bijzonder liftbaar. Ik ben ooit begonnen in 'On the Road' van Jack Kerouac, dus zoals je kunt zien ben ik reeds uitstekend voorbereid op dit geweldige avontuur. Ik ben ook vrijwilliger om tijdens eventuele saaie momenten gekke bekken te trekken naar de camera. Wij beloven ook plechtig dat wij altijd braaf op jullie zullen wachten als we op onze bestemming aankomen.

Ik kan verder alleen aanmoedigen dat jullie de deelnemers ondertitelen. Dit zal mij voor Vlaanderen ook verstaanbaar maken, buiten Aalst. Juist, ik moet hier ook zeggen dat ik spontaan ben, dol ben op avontuur en mij snel aanpas aan nieuwe omstandigheden. Ik ben benieuwd om te zien wat er eigenlijk gebeurt tussen die reclameblokken, want dat krijgen wij nooit te zien. O ja, ik word allerlei nationaliteiten toegedicht, dus wellicht kan ik infiltreren bij de lokale bevolking. Tenzij jullie dit jaar voor een bloedige versie gaan en ons droppen in Afrika. Als het Irak wordt, weiger ik met iets anders mee te rijden dan een zwaarbewaakte humvee.En dan nog. Want een mens kan wel van avontuur houden, maar je moet toch ook niet gaan overdrijven.

Mijn allergrootste reden tot deelname blijft natuurlijk: ik wil rochelen in de keel van Roos van Acker, als ze slaapt.

Ok, ik heb verder ook mijn postkaartomanie als extra drijfveer. Ik sta er op om elk familielid van een postkaart te voorzien, vanuit elk dorpje dat wij aandoen. Als daar geen tijd voor is, ga ik mogelijks mokken. Ik slaap ontzettend graag (uit) bij vreemde mensen, vooral als ze ontbijt voorzien. Ik kijk er ook naar uit om door een woestijn te sjokken, want jullie vinden dat kennelijk plezante proeven. Ik heb geen storende stopwoordjes, tenzij ik, ik, ik. Ik zeg nooit 'ik had zoiets van' of 'dan heb je toch zoiets van'. Ik zal nooit mijn zinnen doorspekken met 'allez' en ik krijg de zin 'ik ga er gewoon voor' niet over mijn lippen. Ik zal ook bij geen enkel cameramoment zeggen: 'ik denk wel dat het spel vanaf nu hard gespeeld zal worden'. Ik gebruik zelden het woord 'super', want dat is super irritant. Ik ben wel geil, niet mediageil, en zou ook deelnemen als jullie niet zouden filmen.

Laatste verschrikkelijk ergerlijke zin die ik wens te vermelden: 'ik denk wel dat zij een duo zijn dat kan groeien in de race.' Hoeveel cm dan? Want met mijn 1m74 ben ik ten zeerste ge´nteresseerd. Mijn blad is ver vol, dus ik ga het in vier vouwen en daarna ga ik naar de dichtstbijzijnde postbus liften met een rugzak van 20 kilo op mijn rug. Hoe ik deze spannende onderneming zal onderbreken met een reclameblok blijft een uitdagend vraagstuk.


Al goed dat ik al mijn verlofdagen opgespaard heb, dan moet ik die mensen niet teleurstellen.

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    ben jij bijzonder liftbaar ?? lol
    benieuwd naar het antwoord dat je gaat krijgen zenne
    pisatelj: I'm in. Nee?
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .