writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

politiek in België

door JC

Politiek in België
-------------------


Ergens zie ik er de humor niet meer van in, geef toe onze politici doen toch hun uiterste best om niets anders te doen dan zichzelf belachelijk te maken.
And the world was watching.
Nee, het einde is zoek en nu begint alles opnieuw, weer maanden oeverloos geblaat over hoe de regeringsonderhandelingen maar niet willen vlotten, geen mens die daar nog op zit te wachten.
Wie zit er nu in godsnaam nog te wachten op een journaal beheerst door egotrippers die er elk een persoonlijke agenda op nahouden en hun werk als spreekbuis van het volk slechts als bijkomstig beschouwen.
Iedereen weet dat ons land dringend aan een staatshervorming toe is, maar moeten we die ook weer op de typisch Belgische manier zien te bewerkstelligen; namelijk door heel veel gepraat en op de lange baan schuiven, moeten we weer eens de buitenlandse krantenkoppen halen door de onwil en onmacht van vele?
Waar ik een tiental jaar geleden nog dubbel van het lachen lag toen een bepaald heerschap doodleuk verklaarde dat hij miljoenen aan smeergeld verbrand had is dat gevoel nu eerder eentje van 'voor mij hoeft het niet meer' geworden.
Onze nieuwe minister van defensie is daar een perfect voorbeeld van, goed wetende dat hij nu eindelijk zijn kans gekregen heeft om zich nog meer te profileren dan voordien gaat die grote blaas gewoonweg een hervorming op zijn eentje bewerkstelligen, in het departement defensie of all places.
Dan moet je als doorsnee burger toch wel de wenkbrouwen fronsen, alsof nu alles geregeld zal geraken bij landsverdediging, ons leger bestaat grotendeels uit tooghangende beroepsleeghangers die een louter symbolische functie uitoefenen.
Met alle respect voor die enkelingen die toch ergens in Afghanistan hun dagen moeten slijten, die mensen verdienen hun boterham dan weer veel te zuur.
Noem het wat je wil : groen, rechts, Waals, nationalistisch, rood, liberaal, democraat, voor mijn part huichelaars, je kunt het kaf allang niet meer van het koren scheiden.
Te zeggen dat wij die mensen dan nog verkozen hebben, dat wij ze de macht gegeven hebben om ons land zo'n ridicuul figuur te laten slaan, ergens is the joke on us.
Zo meteen ga ik terug mijn boodschappen doen, goed kijkend wat ik wel en niet in mijn winkelwagentje kan plaatsen en daarbij zullen ongetwijfeld weer beelden over kibbelende politici door mijn hoofdje schieten.
Terwijl zij in hun vergaderzalen België een nieuwe vorm proberen te geven zitten wij met de gebakken peren, het is te zeggen als we die omwille van de steeds duurder wordende voedingsprijzen nog kunnen betalen.
Neem een sterflijk man en geef hem de illusie van macht, kijk hoe die man een God wordt.

 

feedback van andere lezers

  • Victoria
    dat 'manspersoon' zou ik vervangen door 'dat heerschap'
    je hebt wel een beetje gelijk, hoor, met dit verhaal.

    JC: bedankt voor de tip, is bij deze opgelost :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .