writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 3

door koyaanisqatsi

Tegen de tijd dat Podgorny de badkamer bereikte had hij zijn hemd uitgetrokken. Met een welgemikte worp smeet hij het in de wasmand, waarna hij voor de spiegel zijn magere borstkas aanschouwde. Benig; op een andere manier kon hij haar niet beschrijven: benig.
Hij stapte uit zijn pantalon en onderbroek, trok zijn kousen uit en smeet alles op een hoopje, naast de wasmand. Een nieuwe blik in de spiegel leerde hem niets nieuws. Benig, was hij, over zijn hele lichaam, al van kindsbeen af, en benig zou hij blijven, tot in het graf.
Hij trok het douchegordijn opzij, draaide de warmwaterkraan open en wachtte tot de badkamer zich met vochtige dampen begon te vullen alvorens de temperatuur van het water met de koudwaterkraan bij te regelen.
Even later bevond hij zich onder een kleine, extreem lokale maar des te krachtiger stortbui. De harde waterstralen prikten in zijn langzaam warmer en malser wordende huid. Hij graaide de zeep uit het zeepbakje, haalde het washandje van het haakje en begon zijn lichaam in te zepen; niet al te overdadig maar toch in die mate dat hij zo goed als helemaal onder een dunne crèmeachtige laag kwam te zitten.
Terwijl hij het water zijn lichaam liet afspoelen pakte hij het flesje shampoo uit het rekje naast het zeepbakje. Alsof de tijd begon te dringen schroefde hij haastig het dopje los. Vervolgens boog hij zijn hoofd lichtjes voorover om een stevige scheut shampoo op zijn hoofd te gieten. De dikke vloeistof voelde onwelkom koud aan maar verdween meteen onder zijn knedende vingers, tot ze was omgezet in een dikke pruik van sterk geurend schuim.
Meteen daarna hield Podgorny zijn hoofd opnieuw recht onder de sproeikop zodat het water zijn zuiverende werk kon verder zetten. En zo bleef hij staan, enkele minuten, tot de vochtige warmte hem te loom had gemaakt om stevig rechtop te blijven.
Hij draaide de kranen dicht, liet zich nog even afdruipen, trok het douchegordijn weer opzij en pakte het badlaken van de kleerhanger aan de muur waaraan ook zijn badjas hing. Terwijl hij zich met krachtige bewegingen droog wreef, stelde hij zichzelf de vraag waarom een spichtig iemand als hij zo veel last had van de warmte, waarom een magere spiering zoals hij meer zweette dan, bijvoorbeeld, die papzak van een Debakker? Het verbaasde hem dat deze vraag hem nog niet eerder had beziggehouden. Maar ze verdween, zo snel als ze in zijn gedachten was opgekomen, van zodra hij voelde dat zijn huid kurkdroog was.
Hij snoof aan zijn beide armen, stelde een aangename geur gewaar, liet het badlaken op de grond vallen en liep naakt naar de slaapkamer. Daar opende hij het raam, keek even naar de daken aan de overkant van de straat en duikelde vervolgens naar beneden terwijl de woorden 'vanuit het niets naar het niets' doorheen zijn hoofd flitsten.


(Einde deel 3)


 

feedback van andere lezers

 • jbrouns
  Wow, wat een detaillistisch beschreven douchescène: minimalisme ten top *LOL* Neen, alle gekheid op een stokje, ik blijf volgen, nieuwsgierig als ik ben.
  Gr.
  koyaanisqatsi: thnks
 • lin
  Tjonge, wat een schone val in het niets..
  koyaanisqatsi: hangt er maar vanaf hoe je neerkomt..
 • aquaangel
  oei.. en naakt op de daken, of straten ter pletter vallen?

  hmm ga het lezen.
  Ik heb toch wat in te halen...

  ps: ander e-mail zie ik hier op je profiel
  moet ik de andere wissen en deze toevoegen?
  koyaanisqatsi: beide emails zijn nog van tel...

  xx
 • fenk
  Er zijn niet veel schrijvers die erin slagen om me een zo lang uitgesponnen douchescene helemaal te laten uitlezen. Goed geschreven dus.
  koyaanisqatsi: (auteur buigt nederig voor zijn publiek)
 • miepe
  tjonge jong!
  hopelijk valt hij toch in het vijvertje

  geen 57 delen dus?
  koyaanisqatsi: veel meer...

  thnks
 • Wee
  Na elke regel verwachtte ik dat hij nog wat ánders zou gaan doen, onder die douche ;)
  Jouw schuld!
  x
  koyaanisqatsi: Tsss... Al die zieke geesten alhier... :-p
 • Mistaker
  Eens met Fenk.

  Groet,
  Greta
  koyaanisqatsi: THNKS
 • doolhoofd
  Aiaiaiaiai.
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 16

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .