writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Winterslaap 19/39

door minimal

HOOFDSTUK 1

Teneergeslagen zat ze achter haar splinternieuwe computerscherm, niet wetende of ze een oude kinderdroom moest realiseren of een leven moest blijven leiden vol hypocrisie.
Muziek was haar manier om een vlucht te nemen uit de realiteit.
Wie kon zeggen wat de toekomst zou brengen?
Wie kon voorspellen of verdriet en onbegrip de rest van haar dagen zouden vullen?
Bestond er nog iemand die zocht naar puurheid of hield het dagdagelijkse leven vooral schijn, machtswellust en afgunst in?
Vloeit energie niet automatisch voort uit gelukkig zijn?

In het appartement van Marie Lagille was het knus en warm op een kille zondagavond in november 2005. De detectivefilm op tv kon haar niet boeien.
Een viertal jaren geleden was ze gescheiden zonder nadenken, een uitgelopen studentenrelatie die niet opgewassen was tegen volwassenheid. Het beste wat ze had overgehouden aan dit huwelijk waren de mooie herinneringen en haar zoontje natuurlijk.
Ze zette haar leven na de echtscheiding om in een zoektocht naar een avontuurlijker bestaan.

Die zoektocht bestond vooral uit lege feestjes en café-bezoeken, waar getrouwde of would-be happy couples in de helft van hun dertiger jaren de scepter zwaaiden: de vrouwen: jaloerse blikken toespelend naar de vijand… de knappe intelligente vrolijk ogende vrijgezellinnen en hun geilende mannen die voelden dat de val langzaam dichtsloeg, maar niet de moed hadden om te ontsnappen uit hun veilige, saai voortkabbelend bestaan… Allen de zoektocht naar ware liefde opgegeven en toegespitst op de afbetaling van een hypotheek en kunstmatige inseminatie.

Uit dit leven trachtte Marie te ontsnappen. Echter, de moed was soms ver te zoeken, zoals vanavond.
Enkele maanden geleden had ze de volle honderd procent foute man ontmoet. Onconventioneel, anarchistisch, rebels, narcistisch, cru uitgedrukt: een moeilijke prooi, iemand die de spelletjes van het vrijgezellen-leven evengoed beheerste als zijzelf en vooral iemand die de kunst verstond van het manipuleren.
Hun 'relatie' bestond vooral uit het niet-toegeven dat er een relatie bestond tussen hun beide en dit om verschillende redenen.
Reden nummer één: angst om gekwetst te worden,
reden nummer twee: zij waren tot in het kleinste detail tegenpolen,
reden nummer drie: onzekerheid…
Echter, er was een belangrijk positief aspect aan dit af en toe 'één-in-twee zijn ding': vanaf het eerste ogenblik voelden zij elkaar zonder woorden aan.
Haar appreciatie naar hem toe bestond uit zijn botte eerlijkheid, zijn nul komma nul schijn-gehalte, haar onkunde om hem te plooien naar haar wil en vooral zijn kunde om een ontsnapping voor haar te regelen uit de realiteit.
Zijn appreciatie naar haar toe hield vooral in dat hij zich realiseerde dat zij iets puurs bezat, dat zij een soort van tijdloze klasse uitstraalde die niet gemakkelijk terug te vinden zou zijn, ergens wist hij dat zij oprecht van hem hield en dat was ook zo, op dit moment na alles wat er gebeurd was, nog altijd.
....
wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • LIN
    Leest prima, leuk begin. Welkom hier.
    hapy -> happy
    Ik ga meelezen!
    Groetjes, lin
    minimal: ik zag het ook, stom foutje die p vergeten, dank je wel om te lezen!!
  • stormvonk
    idd interessant, probeer wel te vermijden "tankconstructies" te gebruiken zoals;

    Die zoektocht bestond vooral uit lege feestjes en café-bezoeken, waar getrouwde of would-be hapy couples in de helft van hun dertiger jaren de scepter zwaaiden: de vrouwen: jaloerse blikken toespelend naar de vijand… de knappe intelligente vrolijk ogende vrijgezellinnen en hun geilende mannen die voelden dat de val langzaam dichtsloeg, maar niet de moed hadden om te ontsnappen uit hun veilige, saai voortkabbelend bestaan… Allen de zoektocht naar ware liefde opgegeven en toegespitst op de afbetaling van een hypotheek en kunstmatige inseminatie.

    je raakt als lezer een beetje de draad kwijt met al die leestekens en eindeloze zinnen.

    maar het boeit me....ik wil meer
    minimal: je hebt gelijk, veel te lange zin, ga ik op letten, thx
  • dichtduvel
    Interessant en niet te lang, welkom minimal, jef
    minimal: dank je wel Jef, ik had me schoorvoetend ingeschreven op de site en durfde niet goed iets te publiceren en was al bijna van plan vlug te verdwijnen..
  • Hoeselaar
    Laat zich lekker lezen en hoop op meer van dit

    Willy
    minimal: ah, leuk dat je het gelezen hebt, hartelijk dank!
    xxx
    Mini
  • Klaver4
    Hoi !
    Leest heel vlot
    Ik vind het oprecht, integer en onversneden.
    En persoonlijk vind ik de tankconstructie - ze bestaat dus ze kan gebruikt worden :o) - hier heel echt wel op zijn plaats: soort van braakbal die eruit moet.
    En puurheid is een heel hoog goed !
    Liefs Mini!
    Klaver4

    minimal: Oh heerlijke feedback!
    thx voor het lezen klaver4
    liefs terug
    mini
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .