writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 8

door koyaanisqatsi

Mama staarde naar het plafond, naar de luchter die haar deed denken aan antieke straatlantaarns en de verkleurde verf die dringend om een nieuwe laag eierschelp vroeg.
Haar kleren lagen op een hoopje naast de sofa, het laken dat ze uit de slaapkamer had gehaald, had ze weggetrapt omdat het te warm was. Ze keek op de pendule op de schoorsteenmantel, die even voor half twaalf wees, wat zoveel betekende als dat ze er toch nog in geslaagd was enige uren te slapen.
Op straat viel weinig beweging te horen. Het leek wel of de zondagse stilte twee dagen te vroeg was gekomen.
Mama kwam overeind, snoof ongewild de slaapgeur van haar lichaam op, wilde gaan douchen maar durfde geen geluid te maken. Wat als Rachida, Benjellouns vrouw, haar hoorde en besloot dat het tijd was om haar om rekenschap te vragen; om haar te vragen wat ze precies had uitgespookt om haar echtgenoot tot zelfmoord te drijven; of beter, tot een poging daartoe die erop was uitgedraaid dat het leven van haar en van haar lieve echtgenoot zo goed als verwoest was?
Op haar tenen sloop Mama naar de keuken. Ze trok de ijskast open, pakte de fles water en nam een paar stevige slokken. Vervolgens trippelde ze naar het toilet om een plas te maken. Haar urine was donker geel en geurde nog lichtjes naar de koffie die ze de avond voordien in het ziekenhuis met sloten naar binnen had gewerkt. Ze scheurde een velletje toiletpapier af, veegde haar geslacht droog en begaf zich terug naar de keuken zonder door te spoelen. Hoewel ze geen honger had, verplichtte ze zichzelf om een kiwi te eten. Ze sneed de kiwi in twee zo goed als gelijke delen, nam een koffielepel en begon het vruchtvlees uit te lepelen. Smaakloos gleden de stukjes fruit haar slokdarm in. Ze gooide de schillen in de pedaalemmer, veegde haar mond af met een vel keukenrol en ging aan de keukentafel zitten om na te denken over hoe het nu verder moest.

(Einde deel 8)

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  zit hier ook te lachen met "veegde haar geslacht af"
  ze veegde het gewoon weg, mee de spoeling door
  maar laat alstublief staan (weet wel dat je dat zou doen ook) maakt het authentiek


  koyaanisqatsi: thnks
 • aquaangel
  veegde haar geslacht af.............. ik denk niet dat ik het zo zou benoemen als ik mijn druppels plas afveeg............ ;P

  xx
  koyaanisqatsi: droogde haar plas af??

  hihi
 • jbrouns
  Je stijl blijft boeiend, door de detaillistische beschrijvingen blijven zelfs de meest gewone handelingen van je personages interessant om te lezen.
  Gr.
  koyaanisqatsi: waarvoor alweer oprechte dank
 • lin
  een "tussendeeltje", zo beschouw ik het maar en kijk uit naar het volgende waarin hopenlijk weer iets meer gebeurt..
  koyaanisqatsi: mmm... valt over na te denken...
 • Rob
  So far so good.
  koyaanisqatsi: thnks
 • doolhoofd
  Droog.
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 11

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 19 bezoekers online, waarvan 0 leden: .