writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 14

door koyaanisqatsi

Om precies elf uur ging de telefoon. Mama tastte slaperig naar de hoorn, nam op en mompelde, nauwelijks verstaanbaar: 'Hallo'.
'Receptie, mevrouw. U wenste gewekt te worden…'
'Ja, bedankt.'
De hoorn gleed uit Mama's hand en bleef op de rand van het bed liggen.
Rond acht uur was ze wakker geworden. Ze was gaan plassen en had besloten een poging te ondernemen om nog wat slaap in te halen. Ze had de receptie gebeld en gevraagd om haar om elf uur te wekken. Nadien had ze enige tijd liggen woelen, geworsteld met een reeks vage gedachten en was tenslotte opnieuw in slaap gevallen. Ze had gedroomd dat ze op het dak van haar huis was geklauterd en langs daar bij verschillende buren door de ramen van de slaapkamers ging gluren. In één slaapkamer, waarvan de ramen open stonden, was ze naar binnen geslopen en had ze in de laden van de kleerkast gesnuffeld. Daar had ze lachwekkend grote damesonderbroeken en vergeelde foto's van een bruiloft van een infantiel ogend koppel gevonden. Toen was ze terug uit het raam geklauterd en langs de afvoerpijp naar beneden gegleden om in een dicht begroeide tuin terecht te komen. Ze trapte bijna op een kikker die kwakend zijn toevlucht zocht in een kleine poel, half verscholen onder het neerhangende gebladerte van een treurwilg. Toen hoorde ze glas breken en was de droom abrupt gestopt.

Moeizaam liet Mama zich uit bed glijden. Ze slenterde naar de badkamer, deed het licht aan en draaide de douchekraan open. Het spiegelbeeld van haar naakte lichaam zag er anders uit, alsof het niet aan haar toebehoorde. Ze boog zich dichter naar de spiegel, krabde een beetje wit slijm uit haar rechter ooghoek en spuugde wat speeksel in de lavabo. Op een glazen schap naast de spiegel vond ze drie wijnrode, kartonnen doosjes met het logo van het hotel. Het eerste doosje bevatte een flesje doorzichtige shampoo, het tweede een flacon witte bodycrème en het derde een hemelsblauw stukje zeep. Mama besloot de drie "geschenken" ten volle te benutten. Ze stapte de douche in -het water had een perfecte temperatuur- liet haar haren meteen doorweken en kieperde het hele flesje shampoo op haar hoofd. Met knedende vingers toverde ze de kleverige brij in enkele seconden om in een zachte wolk van aangenaam geurend schuim. Vervolgens pakte ze het stuk zeep om het over haar hele lichaam te laten glijden. Ze amuseerde zich door de zeep herhaalde malen tussen haar bilspleet te wrijven en haar schaamhaar overdreven in te zepen. De vaststelling dat ze nog in staat was te genieten wekte een zodanig ontroerend gevoel van bevrijding op dat haar ogen begonnen te tranen. Ze overwoog even om nog een stapje verder te gaan maar geraakte niet voldoende opgewonden en gaf zich dan maar over aan de spoelende strelingen van het warme water.

(Einde deel 14)

 

feedback van andere lezers

 • lin
  Fraai stuke weer Luc, groetjes, lin
  koyaanisqatsi: weer thnks... (hoop iets minder in herhaling te vervallen met mijn schrijfsels)
 • miepe
  Hopelijk leest Fenk nu ook deze douchescène, nog boeiender!
  ik zal het hem eens laten weten

  ik kan eigenlijk niks anders zeggen dan "schitterend"
  en "met plezier tot de volgende keer"

  (wat men nu toch niet allemaal per mail doorstuurt: lunaparken!)

  koyaanisqatsi: en dan nog gratis ook...
 • aquaangel
  kabbelend deel.. graag gelezen, mijn lunapark via mail ontvangen?
  koyaanisqatsi: yep... ben nog aan het lezen

  xx
 • Wee
  'Een hemelsblauw stukje zeep', dat leest heerlijk gelukkig en móet wel lekker ruiken!
  x
  koyaanisqatsi: Stukjes zeep... Zwaar onderschat. Fris, lekker, hygiënisch... etc etc
 • doolhoofd
  http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2010/247/3/6/sun_to_me_by_grosha77-d2xzojy.jpg

  http://fc01.deviantart.net/fs50/f/2009/312/c/d/island_shower_4_by_markdaughn.jpg

  ;)
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .