writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Krolletje en Bolletje (interactief verhaal deel 5)

door Liesje

Juffrouw Leen denkt plots dat de kindjes haar alleen maar plagen. Het kan toch niet dat Krolletje en Bolletje echt bestaan, maar hoe komt het dan dat de krijtjes zomaar op het bord begonnen te tekenen?

Kindjes, zegt juffrouw Leen, vertel me eens iets meer over Krolletje en Bolletje. Jantje begint als eerste te vertellen. Hij vertelt Juffrouw Leen dat Krolletje rode handjes en voetjes heeft en een groene neus. Hij vertelt ook heel stilletjes dat Bolletje een dikke gele buik heeft. Hij wil dit niet te luid vertellen, want hij wil niet dat Bolletje zich triestig voelt. Bolletje heeft hem namelijk verteld dat Krolletje hem altijd plaagt met zijn dikke buik en dat hij zich daarom vaak verdrietig voelt.

Marieke zegt dat Krolletje en Bolletje haar hebben verteld dat ze normaal op een mooie toverster wonen en dat ze 's nachts naar BelgiŽ zijn gekomen met een rond en roze vliegtuigje zonder vleugeltjes. Ik weet wel niet waar hun toverster ligt, juffrouw Leen, maar misschien kunnen we ze 's nachts wel zien.

Plots maakt de buik van Bolletje een heel gek geluid. Alle kindjes moeten terug lachen. Juffrouw Leen, wij denken dat Bolletje honger heeft. Zijn buik doet grommel grommel. Het gezichtje van Bolletje wordt helemaal rood, want hij voelt zich zo verlegen. Hij zou echter wel graag frietjes met mayonaise eten en appelmoes met worst als dessert, zoveel honger heeft hij. Juffrouw Leen wil echter eerst meer weten over Krolletje en Bolletje.

Wanneer zijn Krolletje en Bolletje naar hier gekomen, vraagt ze de kindjes. Mieke zegt dat ze hen deze morgen pas voor de eerste keer hebben gezien. Juffrouw Leen, Jantje en ik hebben hen gezien achter de grote boom die op de speelplaats staat. Ik denk dat ze een beetje bang waren van ons. Ik wil echter niet dat Krolletje en Bolletje bang zijn. Ze zien er zo lief uit en ze lijken een beetje op zo'n gekke wezentjes uit de tekenfilm. Dat is waar, zeggen alle kindjes. We willen eigenlijk graag dat Bolletje en Krolletje bij ons mogen blijven, juffrouw Leen.

Lowieke vertelt ook tegen juffrouw Leen dat Krolletje en Bolletje heel erg grappig zijn en dat ze zo'n leuke gekke bekken kunnen trekken. Hun gezichtjes zien er dan nog leuker uit, juffrouw Leen, zegt Mieke.

Juffrouw Leen begrijpt er niets meer van, maar ze begint wel te geloven dat Krolletje en Bolletje echt bestaan. De kindjes van haar klas zouden nooit zo liegen tegen haar, dat weet ze zeker. Wat moet ze nu echter doen, vraagt de juffrouw zichzelf af.


En dan...

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Lief, leuk.

  Liefs,
  Greta
  Liesje: bedankt Greta!
 • ERWEE
  Volgens mij komt er nu een inspecteur op bezoek in de klas, zo iemand als ERWEE, beetje onhandig. Hij wast even de handen, Krolletje en Bolletje nemen een duik in die wasbak en worden zichtbaar.
  Liesje: DAT IS NU NOG EENS EEN LEUK VERVOLG!!!! Je brengt me op inspiratie!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .